Zadovoljna.si
Beatrice

Kraljevo

Britanska princesa dobila naziv, ki si ga ne bi želela nobena

M. A.
01. 04. 2020 13.25
1

Na britanskem dvoru se je prah, ki sta ga z odhodom ustvarila Meghan Markle in princ Harry, komajda polegel, ko je ponovno završalo. Tokrat se je v središču pozornosti znašla britanska princesa Beatrice, sicer deveta v vrsti za kraljevi prestol, ki je čez dober mesec na svoji poroki z italijanskim plemičem pričakovala 150 ljudi.

Princesa Beatrice Yorška in Italijan Edoardo Mapelli Mozzi, čigar družina sega v čas italijanskega plemstva, sta se skozi leta zaradi različnih družinskih obveznosti tu in tam že kdaj srečala, zares pa sta se spoznala pred dvema letoma – prav na poroki Meghan Markle s princem Harryjem. Očitno se je med njima hitro zaiskrilo in septembra lani sta tako že sporočila, da sta se na potovanju po Italiji zaročila. Iz Buckinghamske palače so konec istega meseca sporočili, da bo poroka potekala 29. maja letos v palači St. James, ta pa je bila sprva ogrožena že lani, ko so njenega očeta, princa Andrewa, razrešili kraljevih dolžnosti zaradi škandala z Jeffreyjem Epsteinom.

Meghan Markle in princ Harry sta poročena!
Preberi še
Meghan Markle in princ Harry sta poročena!
Poroka princese Beatrice z Edoardom je prekleta že od samega začetka, so prepričani mnogi.
Poroka princese Beatrice z Edoardom je prekleta že od samega začetka, so prepričani mnogi.FOTO: Profimedia

Vseeno so se načrti za poroko sčasoma nadaljevali, a na kraljevem dvoru so sklenili, da glede na dogajanje okrog nevestinega očeta ni dobro prirejati velike in razkošne poroke, zato je povabilo na majsko poroko prejelo 'le' 150 srečnežev. Zaradi globalne pandemije koronavirusa pa je bila princesa Beatrice zdaj prisiljena poroko odpovedati oz. jo prestaviti za nedoločen čas. Številni poznavalci kraljeve družine so prepričani, da bodo poroko raje prestavili za eno leto, kot da bi z njo hiteli.

Beatrice naj bi bila v zadnjih dneh zaradi dogajanja s koronavirusom izredno razdražljiva, zdaj je bila prisiljena poroko odpovedati.
Beatrice naj bi bila v zadnjih dneh zaradi dogajanja s koronavirusom izredno razdražljiva, zdaj je bila prisiljena poroko odpovedati.FOTO: Profimedia

Britanski mediji, ki situacijo podrobno spremljajo, pa so princeso Beatrice že označili za 'najnesrečnejšo princeso na svetu'. 'Sprva so načrte poroke močno okrnili, zdaj pa so jo morali še odpovedati,' govorijo o ironičnem razpletu dogodkov. Beatrice je vnukinja britanske kraljice Elizabete II., zato je kraljičina prisotnost na poroki seveda ključna, z zdravjem 93-letne monarhinje pa se v teh časih zagotovo ne nameravajo igrati.

Meghan Markle je uradno izgubila kraljevi naziv
Preberi še
Meghan Markle je uradno izgubila kraljevi naziv
Beatrice in Edoardo sta morala poroko sprva močno zmanjšati, zdaj sta jo morala prestaviti.
Beatrice in Edoardo sta morala poroko sprva močno zmanjšati, zdaj sta jo morala prestaviti.FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413