Zadovoljna.si
Charles in Camilla na njun poročni dan, 9. aprila 2005.

Kraljevo

Ženo s prešuštvom pognal v smrt, nato pa poročil ljubico

N. Č.
15. 11. 2023 05.00
1

Kralj Karel III. praznuje svoj 75. rojstni dan, zato smo se spominjamo njegove življenjske zgodbe, za katero lahko brez težav rečmo, da ni prav običajna.

Kralj Karel III. je prvi otrok kraljice Elizabete II. in princa Filipa, njegovo življenje na kraljevem dvoru pa so zaznamovali številni škandali, prepovedana ljubezen, nesrečen zakon in smrt princese Diane, za katero mnogi še danes krivijo prav njega. 

Pa začnimo od začetka. Charles se je rodil v času, ko se je njegova mati povzpela na prestol in ni imela prav veliko časa, da bi ga vzgajala. Odraščal je v družbi varušk, edina ženska v družini, ki mu je posvečala kaj pozornosti, pa je bila njegova babica, kraljica mati. 

Večkrat je priznal, da je imel zaradi tega s starši vedno hladen odnos, ki pa se je z leti le še poslabšal. Charles, ki je odraščal kot nežen, občutljiv mladenič, se ni dobro znašel pod težkimi jeklenimi omejitvami, ki mu jih je naložil njegov oče, princ Philip, s katerim se je iz leta v leto slabše razumel. Nekoč naj bi mu med prepirom celo rekel, naj se spomni, kako se pogovarja z bodočim kraljem Velike Britanije.

Ženska, ki jo je kralj Karel oboževal: 'Bila sem živ mrlič'
Preberi še
Ženska, ki jo je kralj Karel oboževal: 'Bila sem živ mrlič'

Poslali so ga v internat, da bi se okrepil in postal 'mačo moški' po vzoru svojega očeta, obsedenega z vojsko, a tam naletel na zlorabo vrstnikov in pet let pozneje odšel – s hudimi psihičnimi posledicami in travmo.

Pri 14 letih je Charles povzročil svoj prvi nacionalni škandal, ko je po izletu s šolskim čolnom naročil alkoholno pijačo v pubu na otoku Lewis. Na njegovo žalost je poleg njega sedel novinar, ki je razkril zgodbo, zaradi česar so Charlesovega telesnega stražarja Dona Greena odpustili.

Razkrili, kakšen je kralj Karel v resnici
Preberi še
Razkrili, kakšen je kralj Karel v resnici

Je prvi član britanske kraljeve družine z akademskim nazivom, njegovo polno ime pa je Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor. Charles je sicer velik ljubitelj tradicije, zgodovine in geografije. 

Kraljica Elizabeta in Karel III.
Kraljica Elizabeta in Karel III.FOTO: Profimedia

Kralj Karel III. – ljubezensko življenje

Ljubezen svojega življenja, Camillo Parker, je spoznal že zelo zgodaj, a na koncu se je bil primoran poročiti z lepo mlado plemkinjo Diano Spencer, ki je postala najbolj priljubljena članica kraljeve družine. Rodila mu je dva sinova, princa Harryja in Williama, in čeprav jo je ljudstvo oboževalo, Charles ni prenesel življenja z njo, zato jo je več let varal s Camillo.

Par je dolgo živel ločeno življenje, na koncu pa je sledila škandalozna ločitev in priznanje princa Charlesa, da je prevaral Diano. Po tem je bil njegov ugled v Veliki Britaniji zelo okrnjen, zadevo pa so še bolj napihnili Dianini škandalozni intervjuji in izjave, ki jih je podala novinarjem. 

V javnost je prišlo sporočilo, ki ga je Charles poslal Diani pred poroko
Preberi še
V javnost je prišlo sporočilo, ki ga je Charles poslal Diani pred poroko

Drama je vrhunec dosegla leta 1997, ko je princesa Diana (princesa ljudskih src) umrla v tragični avtomobilski nesreči v predoru v Parizu. Dolgo se je sumilo, da je njen umor naročil Charles ali kateri drug član kraljeve družine, a so bile v preiskavi takšne trditve in obtožbe zavrnjene. 

Kljub temu, da ni nobenih dokazov, pa oboževalci princese Diane še danes verjamejo, da je Charles glavni krivec za njeno smrt – umrla je, ker je bežala pred paparaci, ki so ji sledili predvsem zaradi njenega škandaloznega življenja, ki ji ga je v veliki meri podtaknil Charles.

Kdo je Camilla Parker Bowles, najbolj slavna britanska ljubica?
Preberi še
Kdo je Camilla Parker Bowles, najbolj slavna britanska ljubica?

Charles se je naposled le poročil z žensko svojih sanj in leta 2005 svojo večno zvestobo obljubil svoji ljubici Camilli, ki je letos postala celo kraljica soproga

Kralj Karel III. in Camilla
Kralj Karel III. in CamillaFOTO: Profimedia

Kralj Karel III. - rojstni dan

Svoj 75. rojstni dan je praznoval 14. 11. 2023. S praznovanjem je začel že dan prej, ko se je udeležil slavnostne čajanke v Highgrove House v Gloucestershiru. Tam ga je čakala čudovita trinadstropna torta, na vrhu katere je z zlatimi številkami bila napisana njegova starost. 

Mailing

Kraljevo

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsi ljubitelji britanske monarhije na VOYO ne spreglejte številnih dokumentarnih filmov, ki sledijo eni najbolj slavnih družin na svetu. Med drugim so vam na voljo tudi trije dokumentarci o preminuli kraljici: Kronanje, Kraljica sveta in Kraljica: Pogled od blizu, Življenju kraljevih žena pa sledi dokumentarec Kraljeve žene windsorske.

Kralj Karel III. je praznoval svoj 75. rojstni dan.
Kralj Karel III. je praznoval svoj 75. rojstni dan.FOTO: Profimedia
Astrologinja razkriva, kako bo vladal Karel III.
Preberi še
Astrologinja razkriva, kako bo vladal Karel III.
Ali to ime britanskim kraljem res prinaša prekletstvo?
Preberi še
Ali to ime britanskim kraljem res prinaša prekletstvo?

Vir: bbc.com, story.hr

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413