Zadovoljna.si
Princesa Diana

Kraljevo

Diane ni varal le Charles, temveč tudi Dodi

M. A.
08. 12. 2022 05.00
2

Zaradi razmerja s princeso Diano je Dodi Al-Fayed leta 1997 zbudil zanimanje svetovnih medijev, po njuni smrti pa je ostalo nepojasnjenih in neodgovorjenih ogromno vprašanj. Zakaj je prišlo do tragične nesreče, kdo je krivec zanjo in ali je bila Diana res noseča, je le nekaj najbolj pogostih, a teh je še veliko več. 25 let pozneje je končno spregovorila Annie Cardone, Dodijeva ljubica, ki je skrivnostnemu Egipčanu bojda posteljo grela istočasno kot princesa ljudskih src.

Čeprav je od tragične prometne nesreče, v kateri sta svoji življenji izgubila princesa Diana in Dodi Al-Fayed, minilo že 25 let, še vedno ne mine dan, da se nekdanja britanska manekenka Annie Cardone ne bi vprašala, če je do nje prišlo zaradi njene odločitve. V pozni pomladi leta 1997 je bila namreč Cardonejeva romantično zapletena z Dodijem, kot je zdaj za britanske medije povedala sama, pa je takrat ugotovila, da jo Dodi vara z Diano. "Neprestano se sprašujem, če sem jaz kriva. Če bi bilo vse drugače, če bi se jaz takrat odločila drugače. Če bi se borila zanj. Morda bi bila potem še oba živa. To je moje breme, s katerim se neprestano soočam," je priznala danes 57-letnica, ki je dodala, da jo je Dodi, ko mu je povedala, da je konec, rotil, naj mu da še eno priložnost. "Jokal je, hlipal. Govoril mi je, da me ljubi, in ob tem mi ni bilo lahko. Še zdaj mi je hudo, ko pomislim na ta trenutek."

Diana in Dodi
Diana in DodiFOTO: Profimedia

Cardonejeva je 25 let po nesreči svojo plat zgodbe prvič razkrila britanskemu tabloidu The Sun in povedala, da je bil Dodi do nje sprva izredno pozoren, ljubeč in prijazen. "Nasploh je bil zelo strasten in vse je bilo izredno napeto. Ne vem, kdaj je začel razmerje z Diano, a vem, da je v nekem trenutku zagotovo ljubimkal z obema," je še povedala, a nemudoma dodala, da je prepričana, da Diana tega ni vedela. Annie je razmerje z Dodijem sicer začela leto prej, leta 1996, ko ga je povsem po naključju spoznala na neki zabavi. Med njima je hitro preskočila iskrica in začela sta razmerje. Da ji Dodi ni zvest, je prvič posumila tik pred božičem, ko je brez pojasnila nenadoma odpovedal izlet, ki sta ga načrtovala skupaj z Bruceom Willisom in Demi Moore

Kaj se je zgodilo v pariškem predoru, ostaja skrivnost tudi 25 let kasneje
Preberi še
Kaj se je zgodilo v pariškem predoru, ostaja skrivnost tudi 25 let kasneje

Ena največjih skrivnosti razmerja Diane in Dodija je ta, kdaj sta se sploh zaljubila, a tega ne ve niti Cardonejeva. "Vem, da sta se spoznala že leta 1989, a zaljubila sta se šele mnogo pozneje. Ne vem pa, kdaj se je to zgodilo. Julija 1997 se res nista več skrivala, a prepričana sem, da sta bila takrat skupaj že več mesecev."

Ena zadnjih skupnih fotografij Diane in Dodija, posneta je bila le nekaj minut pred njuno nesrečo.
Ena zadnjih skupnih fotografij Diane in Dodija, posneta je bila le nekaj minut pred njuno nesrečo.FOTO: Profimedia

Kot zdaj ocenjuje Annie, je bil trenutek, ko je zapustila Dodija, tudi trenutek, ko je spremenila svoje življenje. "Življenje, kot sem ga živela takrat, mi ni bilo všeč. Po dolgih letih dela na modnih pistah sem začela delati v stikih z javnostmi, a to neprestano dogajanje in življenje v središču vsega sta me vse bolj utesnjevala. Nisem bila srečna. Ko sem zapustila Dodija, sem zapustila tudi to življenje. Sprejela sem odločitev, da si uredim mirno, tiho življenje." 

Zaključila je s tem, da verjame, da bi Diana umirila strastnega Dodija. "Čeprav je veljal za ženskarja, sem prepričana, da bi z Diano ostala skupaj in si ustvarila družino. Midva si nisva bila usojena, onadva pa sta si bila. Odlična sta bila drug za drugega. Lahko si predstavljam, da bi imela otroke, da bi bila srečna. Diana je bila prava zanj."

Kdo je bil Dodi al-Fayed, najbolj slavni ljubimec na svetu?
Preberi še
Kdo je bil Dodi al-Fayed, najbolj slavni ljubimec na svetu?

Vsi ljubitelji britanske monarhije na VOYO ne spreglejte številnih dokumentarnih filmov, ki sledijo eni najbolj slavnih družin na svetu. Med drugim so vam na voljo tudi trije dokumentarci o preminuli kraljici: Kronanje, Kraljica sveta in Kraljica: Pogled od blizu, življenju kraljevih žena pa sledi dokumentarec Kraljeve žene windsorske.

Razbit avto princese Diane.
Razbit avto princese Diane.FOTO: AP

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493