Zadovoljna.si
Princ Harry in Meghan Markle

Kraljevo

Kakšne načrte ima sedaj Meghan Markle?

Kristina Žust
11. 03. 2020 15.02
10

Za Meghan Markle in princa Harryja bi lahko rekli, da sta trenutno najbolj medijsko spremljan par oz. zakonca na svetu. Mediji ju spremljajo na vsakem koraku že od začetka njune zveze, tudi sama pa s svojimi dejanji oz. odločitvami (ne)hote še dodatno prilivata olja na ogenj. Za Meghan Markle je bil to na nek način prava preobrazba iz (srednje) znane TV zvezdnice v »princeso«. Kraljevemu nazivu se je po lastni volji (skupaj s princem Harryjem) odrekla in kmalu bomo verjetno lahko videli, čemu je botrovala takšna odločitev. Morda pa se Meghan Markle vrača na televizijske ekrane in filmska platna.

O Meghaninih neurejenih družinskih razmerah je bilo napisanega že veliko (zlasti o slabem odnosu z očetom), a začetna otroška leta so bila srečna. Rodila se je leta 1981 v Los Angelesu mami Dorii Ragland in očetu Thomasu Marklu. Mama, s katero si je bila od nekdaj bolj blizu, je bila po poklicu socialna delavka in inštruktorica joge, oče pa je bil režiser fotografije in po njegovi zaslugi je kot otrok pogosto obiskovala različna snemanja, kot npr. serije »Družina za umret« (»Married… with Children«). Starši so se ločili, ko ji je bilo le 6 let, ima pa še starejša polsestro in polbrata.

Meghan je prva temnopolta članica britanske kraljeve družine (oz. formalno od 1. aprila dalje ne bo več, saj sta se z možem Harryjem odpovedala nazivom), saj ima njena mama afriške korenine (je daljna potomka osvobojenih afriških sužnjev),  oče pa je evropskih korenin.

Slovo: Meghan Markle na zadnjem dogodku navdušila v zeleni
Preberi še
Slovo: Meghan Markle na zadnjem dogodku navdušila v zeleni
Meghan in njena mama Doria.
Meghan in njena mama Doria.FOTO: Profimedia

Meghan je odraščala v Hollywoodu, kjer je obiskovala privatne šole in študirala na Northwestern University, kjer je pomagala pri številnih dobrodelnih dogodkih. Mdr. je pridobivala izkušnje na ameriški ambasadi v Buenos Airesu preko pripravništva, en semester pa je študirala v Madridu. Študij na univerzi je leta 2003 uspešno zaključila z dvojno diplomo s področja gledališča in mednarodnih študij.

Meghan se je kmalu hotela začeti udejstvovati v igranju, v začetkih pa se je med iskanjem vlog in neuspelimi avdicijami preživljala tudi kot kaliografinja in z vezanjem knjig. Njen prva vloga na TV ekranih je bila epizodna vloga v TV žajfnici »General Hospital«, ko je nastopila v vlogi medicinske sestre. Nato so sledile manjše vloge oz. enkratna gostovanja v serijah kot so »Century City« leta 2004 ter leta 2006 »The War at Home« in nam dobro poznana »Na kraju zločina: New York«, ki smo jo lahko spremljali tudi na POP TV. Nastopala je tudi v številnih reklamah ter Foxovi seriji »Fringe« (v prvih dveh epizodah 2. sezone). Gledalci so jo lahko opazili tudi v epizodnih vlogah v serijah »Brez sledu« in »Castle«, ki smo ju lahko spremljali tudi pri nas.

Odkar sta odstopila od kraljevih dolžnosti, princ Harry neizmerno trpi
Preberi še
Odkar sta odstopila od kraljevih dolžnosti, princ Harry neizmerno trpi
Otroštvo Meghan Markle
Otroštvo Meghan MarkleFOTO: Profimedia
Z očetom Thomasom Marklom.
Z očetom Thomasom Marklom.FOTO: Profimedia

Na splošno bi lahko rekli, da je imela kar nekaj težav pri zagonu svoje igralske kariere. Sama je leta 2015 zapisala, da je to tudi posledica njene mešane rase in samo sebe označila za »etničnega kameleona«, saj ni bila dovolj temnopolta za vloge temnopoltih ljudi, in ne dovolj »bela« za vloge belopoltih ljudi.

Udejstvovala pa se ni samo na TV ekranih, ampak se je preizkusila tudi v filmskih vlogah. Leta 2010 je tako nastopila v »Get Him to the Greek« in »Remember Me«. Za vlogo v slednjem filmu je prejela honorar v višini 187.000 ameriških zelencev, za vlogo v kratkem filmu »The Candidate« pa 171.429 ameriških dolarjev. Leta 2011 jo je bilo mogoče zaslediti v manjši vlogi v filmu »Kako se znebiti šefa«.

FOTO: Ljubezenska zgodba Meghan Markle in princa Harryja
Preberi še
FOTO: Ljubezenska zgodba Meghan Markle in princa Harryja

Igralski preboj med televizijske zvezde

Pravi preboj je dosegla julija leta 2011, ko se je pridružila zasedbi serije »Suits« oz. po naše »Nepremagljivi dvojec«. Zaigrala je v vlogi Rachel Zane, ki je bila pomočnica o odvetniški pisarni in nazadnje tudi sama postala prava odvetnica. V seriji je nastopala vse do sedme sezone leta 2017.  V času snemanja serije je Marklova vsako leto devet mesecev živela v najeti hiši v soseski Seaton Village v Torontu. Po ocenah revije Fortune naj bi Meghan na epizodo serije zaslužila 50.000 dolarjev.

Otroštvo Meghan Markle
Otroštvo Meghan MarkleFOTO: Profimedia

Razmerje s princem Harryjem

Preden je leta 2016 spoznala princa svojih sanj Harryja, je bila od leta 2004 do avgusta 2013 v razmerju z igralcem in producentom Trevorjem Engelsonom. Z njim se je septembra 2011 na Jamajki tudi poročila, dve leti kasneje pa je že sledila ločitev.

Princ Harry in Meghan sta razmerje pričela junija leta 2016 po zmenku na slepo, ki so jima ga organizirali prijatelji. Kmalu sta ugotovila, da sta ustvarjena drug za drugega in nekateri so njuno ljubezensko zgodbo že od začetka opisovali kot »pravljico«, nekateri skeptiki pa so se obregnili ob to, da je bila Meghan starejša (sicer le 3 leta), že ločena in igralka (tudi v nekaterih malenkost bolj vročih prizorih iz serije »Nepremagljivi dvojec«) ter kot taka ne ravno najbolj primerna družica princa, ki je bil 5. v vrsti za prestol. Kmalu po začetku zveze sta se odpravila na romantični dopust v Bocvano in Zambijo. Dne 3. septembra 2017 je princ Harry svojo izvoljenko predstavil babici Kraljici Elizabeti II. in kazalo je, da se bo Meghan v kraljevo družino dobro vklopila. Sledila je zaroka 27. novembra istega leta, 18. maja prihodnjega leta pa še pravljična poroka v kapeli Windsorskega gradu. Leto kasneje se jima je dne 6. maja rodil sinček Archie.

Ja, Meghan, ti čarovnica!
Preberi še
Ja, Meghan, ti čarovnica!
Princ Harry, Meghan Markle in Archie
Princ Harry, Meghan Markle in ArchieFOTO: Profimedia

Kakšni so njuni novi 'kraljevi' načrti?

S 1. aprilom njuna družinica vstopa v novo ero in sicer »nekraljevo«. Odpovedala sta se ugodnostim, ki bi jima jih prinašal kraljevi naziv, zato da bi lahko živela bolj svobodno ter si sama krojila svojo poslovno pot. Zaenkrat vse kaže na to, da bo uspešna – vabijo ju za slavnostna govorca, govori se o izdaji knjige ter Meghan je že izrazila željo, da bi ponovno stopila pred kamere. Morda pa njun dom na koncu ne bo Kanada, ampak bosta raje izbrala topli Los Angeles.

Kakšni so njuni načrti za prihodnost?
Kakšni so njuni načrti za prihodnost?FOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493