Zadovoljna.si
Kate Middleton

Kraljevo

Kate Middleton: dekle iz srednjega razreda sredi kraljeve pravljice

J.V.
17. 04. 2021 18.14
2

29. aprila bo minilo natanko 10 let, odkar je Kate Middleton tudi uradno postala članica britanskega kraljevega dvora. Na ta dan je namreč cambriška vojvodinja pred celim svetom dahnila usodni 'da' in postala soproga britanskega princa Williama. V prihajajočih letih se je uveljavila tudi kot modna ikona in danes je njen stil navdih številnim ljubiteljicam mode, tako na Otoku kot tudi drugod po svetu.

Najbolj priljubljena članica britanske kraljeve družine s svojim stilom in modnimi kombinacijami vzbuja pozornost kjerkoli se pojavi, oblačila, ki jih nosi pa so v trenutku razprodana. Novinarka britanskega medija Telegraf in avtorica knjige 'Cambriška vojvodinja: Desetletje modernega kraljevega stila', Bethan Holt že leta sledi stilu cambriške vojvodinje. 

V tem času je ugotovila, da ima Kate dva cilja, ko gre za izbiro oblačil. In sicer da v njih dobro izgleda in da podpira angleško modo in modne oblikovalce. Večina modnih oblikovalcev sanja, da bi Kate nosila njihove kreacije, saj se dobro zavedajo, da bo njihova prodaja zaradi tega drastično poskočila.

Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia

Kate se zaveda, kako močna je lahko moda, pravi Holtova in dodaja, da je vojvodinja na nek način izboljšala podobo celotne kraljeve družine. "Je tista glamurozna oseba, o kateri ljudje želijo vedeti vse in s tem je pomagala novi generaciji britanske kraljeve družine," je dejala Bethan Holt. Kate je zelo hitro spoznala, da vse zanima, kaj ima oblečeno. "Zaveda se, da s tem, ko jih zanima kaj nosi, jih zanima tudi to, kaj počne. S svojo izbiro oblačil Kate spodbuja zanimanje drugih. Žalostna resnica je, da če na primer obišče dobrodelno organizacijo v novi, lepi obleki, bo spodbudila zanimanje tudi za to humanitarno akcijo. Na žalost svet deluje tako in Kate to razume."

Avtorica pravi, da je med vsemi njenimi stili morda najbolj impresivna njena poročna obleka s podpisom Alexandra McQueena. "Bila je res čudovito oblikovana. Bila je pravljična in brezčasna kraljeva poročna obleka. Potem bi Kate izpostavila tudi v ozkih kavbojkah, črtastem topu in supergah, stil, ki je v kraljevem smislu revolucionaren. To je tisto, kar vsi nosimo ob koncu tedna, toda videti osebo, ki bo nekoč kraljica v tem, je res zanimiv način povezovanja z običajnimi ljudmi in ustvarjanje res zanimivega kontrasta: eno minuto je v oprijetih kavbojkah, kasneje pa jo vidimo v neverjetni obleka na svečani večerji. Mislim, da jo to ločuje od članov kraljeve družine, ki so prišli pred njo," meni Holtova.

Kate Middleton in princ William
Kate Middleton in princ WilliamFOTO: AP

V vseh teh letih je Kate večkrat dokazala, da ima rada udobna oblačila. Všeč so ji volneni puloverji, jeans hlače, platane superge in visoki škornji. "Na splošno ima rada naravo in dejavnosti. Obožuje tudi čudovite obleke, kot so  kreacije Alice Temperley, Erdema ali Emilie Wickstead. Pri njenem modnem stilu je super to, da se ne pretvarja, da je nekaj, kar ni, ampak samo gradi na njem." 

Holtova meni, da je Kate največjo modno preobrazbo doživela leta 2018, po tem, ko je rodila princa Louisa. "Mislim, da smo takrat res videli njen razcvet samozavesti. Kot da je nenadoma spoznala, da bo nekoč postala kraljica, in začela nositi mnogo bolj moderne in svobodnejše kombinacije. Kot takrat, ko se je pojavila v vijolični Gucci bluzi z okrasno pentljo in hlačami z visokim pasom. Postala je drznejša in pogumnejša pri modnih odločitvah, a kljub temu zvesta sebi - dekle iz višjega srednjega razreda sredi kraljeve pravljice."

Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia
Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia
Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia
Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia
Kate Middleton-9
Kate Middleton-9FOTO: Profimedia
Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia
Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia
Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493