Zadovoljna.si
Kate Middleton

Kraljevo

To je krona, ki jo bo nosila, ko bo postala kraljica

J.V.
16. 06. 2020 07.45
6

Krona, ki jo bo nosila cambriška vojvodinja Kate Middleton, ko postane kraljica, je že zelo dolgo časa v kraljevi družini.

Princ William in Kate Middleton
Princ William in Kate Middleton FOTO: Profimedia

Kate Middleton bo nekega dne postala nova britanska kraljica, in ko se bo to zgodilo, bo prejela tudi krono. Na spletni strani britanske kraljeve družine je zapisano, da bo cambriška vojvodinja okronana poleg svojega soproga princa Williama, razen v primeru, da bi se odločili drugače.

Njen obred kronanja naj bi bil podoben, a preprostejši.  To je potrdil tudi nekdanji služabnik pokojne princese Diane, Paul Burrell. "Kate bo okronana poleg Williama v kronanju, ki bo potekalo v Westminister Abbey." 

In ker vsaka kraljica potrebuje krono, jo bo dobila tudi Kate. In če je verjeti ugibanjem, naj bi dobila tisto, ki je nekoč pripadala kraljici mati. Prekrasna krona je delo kraljevega zlatarja, ki jo je leta 1937 ustvaril za kraljico Elizabeto. Krasijo jo več kot 2800 diamantov, med katerimi se najbolj blešči 105-karatni Koh-I-Noor diamant.

Diamant je kraljici Victorii leta 1856 prvič predstavil turški sultan. Ko je kraljica Victoria preminula, je kamen postal del diamantov krone in od takrat so ga uporabili pri številnih kronah. Tudi kroni, ki sta jo nosili kraljica Alexandra in kraljica Mary. Ter seveda kasneje kraljica mati. Ker ji je diamant pomenil zelo veliko, so ga med njenim pogrebom leta 2002 položili na vrh njene krste.

Pogreb kraljice mati
Pogreb kraljice matiFOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375