Zadovoljna.si
Sestrični kraljice Elizabete - naslovna

Kraljevo

Članici kraljeve družine pristali v psihiatrični bolnišnici

N. Č.
31. 01. 2024 05.00
0

Članici kraljeve družine, Nerissa in Katherine Bowes-Lyon, sta bili od leta 1941 nameščeni v duševni ustanovi Royal Earlswood v Redhillu. Trpeli sta za neozdravljivimi duševnimi boleznimi, obiskov pa nista bili deležni prav pogosto.

Ste že slišali za Katherine in Nerisso Bowes-Lyon? Gre za sestrični kraljice Elizabete II., ki sta trpeli za neozdravljivimi duševnimi boleznimi, zaprti pa sta bili v psihiatrični ustanovi Royal Earlswood v Redhillu.

Kdo sta bili Katherine in Nerissa Bowes-Lyon?

Gre za hčerki strica kraljice Elizabete II., ki sta bili od leta 1941 nameščeni v duševni ustanovi Royal Earlswood v Redhillu, obe sta namreč trpela za neozdravljivimi duševnimi boleznimi.

Javnost pretresel nov škandal v monaški kneževini
Preberi še
Javnost pretresel nov škandal v monaški kneževini

Kraljica mati naj bi se v sodelovanju s svakinjo, materjo bolnih sester, odločila, da ju namestijo v že omenjeno ustanovo, kraljevim biografom pa naj bi celo rekli, da sta umrli. Ravno zato javnost dolga leta ni vedela za njiju. 

Da njun obstoj preprosto prikrijejo, so se odločili, ker je takrat veljalo, da so otroci z motnjami v razvoju 'kazen za grehe'. O njunem življenju ni znanega prav veliko, ustanova, kjer sta živeli, pa je po Nerissini smrti leta 1986 razkrila njun obstoj in dodala, da nista bili prav pogosto deležni obiskov sorodnikov.

Vsi se sprašujejo, kam je izginila Meghan Markle?
Preberi še
Vsi se sprašujejo, kam je izginila Meghan Markle?

Kraljevi biografi, ki so v svojih knjigah zapisali, da sta sestri mrtvi, so se po odkritju resnice opravičili za napisano. Trdili so, da bi o tem poročali že prej, če bi le poznali resnico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Katherine Juliet in Nerissa Bowes-Lyon – smrt

Nerissa je umrla leta 1986 v starosti 66 let, bila pa je pokopana v grobu, označenem samo s ploščico z imenom in serijsko številko. Katherine je ostala v duševni ustanovi do leta 1997, ko so bolnišnico zaprli zaradi obtožb o zlorabah. Preselili so jo v drugo ustanovo, kjer je leta 2014 umrla v starosti 87 let.

Mailing

Kraljevo

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsi, ki radi spremljate kraljeve vsebine, toplo vabljeni na VOYO, kjer si lahko na to temo ogledate ogromno dokumentarnih filmov in serij. Med drugim so vam na voljo: Angleški dvor: spopad z mediji, Diana: 7 dni, ki so pretresli svet, Kraljeva garda: pomp in ceremonije in Kraljevske žene windsorske.

Katherine Juliet Bowes-Lyon
Katherine Juliet Bowes-Lyon FOTO: Profimedia
Bila sta tik pred razhodom, Kate Middleton pa mu je postavila ultimat
Preberi še
Bila sta tik pred razhodom, Kate Middleton pa mu je postavila ultimat
Nova danska kraljica na skrivaj opravila poseben tečaj
Preberi še
Nova danska kraljica na skrivaj opravila poseben tečaj

Vir: insider.story.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399