Kdo je v resnici Harryjev oče?

Kdo je v resnici Harryjev oče?

J.V.
17.01.2023, 5:00
9
Govorice, da kralj Charles v resnici ni biološki oče princa Harryja, krožijo že vrsto let, zdaj pa jih je nagovoril tudi Harry sam.

Harryjevi rdeči lasje in njegova neverjetna podobnost z enim od Dianinih ljubimcev že vrsto let sprožajo ugibanja, ali je Harry v resnici biološki sin kralja Karla III. Ker je britanska kraljeva družina zelo zasebna, se že od nekdaj drži pravila, da ne komentira tega, kar pišejo mediji, je pa o tem sedaj spregovoril Harry sam. V nedavnih intervjujih, ki si jih lahko ogledate na VOYO in v njegovi knjigi 'Spare' je namreč razkril marsikatero družinsko skrivnost, dotaknil pa se se tudi vprašanja, ki si ga marsikdo zastavlja že nekaj časa. Kdo je njegov oče?

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Namigovanja, da je James Hewitt, s katerim je imela pokojna princesa Diana kratko afero, res biološki oče princa Harryja, so se v preteklosti pojavile že večkrat. Diana je leta 1995 v dokumentarnem filmu sama priznala, da je imela z njim afero. S kraljem Charlesom sta se razšla leta 1992, štiri leta kasneje pa se tudi ločila. 

Hewitt je njuno romanco v preteklosti opisal z besedama seksi in vznemirljivo, leta 1999 pa o njuni aferi napisal tudi knjigo. "Situacija, v kateri sva bila z Diano, je bila vznemirljiva in seksi, ker je bila tvegana. Nevarnost je vse skupaj začinila, če veste, kaj mislim."

Diana in Hewitt sta se sicer spoznala leta 1986, dve leti po Harryjevem rojstvu, kar potrjuje, da je njegov oče Charles. Ko je moral James na Bližnji vzhod se je njuna zveza končala, čeprav mu je Diana še naprej pošiljala pisma. V intervjuju za Inside Edition leta 2011 je Hewitt razkril, da je po njunem razhodu razmišljal o tem, da bi si vzel življenje, a ga je mama od tega odvrnila. "Dolgujem ji svoje življenje."

Kaj pa o vsem tem pravi Harry?

"Eden od razlogov za te govorice so bili Hewittovi rdeči lasje, drugi razlog pa je bil sadizem. Bralci tabloidov so bili navdušeni nad idejo, da mlajši otrok princa Charlesa pravzaprav ni otrok princa Charlesa. Iz nekega razloga se te 'šale' niso mogli naveličati. Mogoče so se počutili bolje glede svojega življenja, ker je bilo življenje mladega princa smešno," je zapisal Harry, s čimer je dal jasno vedeti, da so ga takšne zgodbe prizadele kot dečka.

Ugibanja o Harryjevem očetu pa so menda še posebej nasmejala kralja Karla III. "Oče je rad pripovedoval zgodbe in ta je bila ena najboljših v njegovem repertoarju," je Harry zapisal v svojih spominih in dodal, da se je Charles rad šalil: "Kdo ve, ali sem res valižanski princ? Kdo ve, če sem sploh tvoj pravi oče? Morda je tvoj pravi oče v Broadmoorju, dragi fant!"

Princ Harry in princ Charles
Princ Harry in princ CharlesFOTO: Profimedia

Princ Harry: Intervju
Princ Harry: IntervjuFOTO: ITV Studios