Zadovoljna.si
Kralj Karel III. in premier Rishi Sunak

Kraljevo

Kralj Karel že opravlja kraljeve dolžnosti

N. Č.
23. 02. 2024 05.00
0

Kljub temu da je palača nedavno sporočila, da je kralj Karel III. zbolel za rakom, se je ta že vrnil nazaj k opravljanju kraljevih dolžnosti, medtem ko se valižanska princesa Kate Middleton po abdominalni operaciji še vedno ni pojavila v javnosti.

Kralj Karel III. se je že vrnil nazaj k opravljanju kraljevih dolžnosti. Srečal se je z britanskim premierjem Rishijem Sunakom, ki je v sredo popoldne prispel v Buckinghamsko palačo. Njuno srečanje je zaznamovala razprava o vladnih zadevah.

Glede na zadnje novice o monarhovem zdravstvenem stanju so mnogi predvidevali, da se ta še dolgo ne bo vrnil nazaj k opravljanju kraljevih dolžnosti, a ta jim je dokazal nasprotno in sprejel Rishija Sunaka. 

Kaj se bo zgodilo, ko kralj Karel umre?
Preberi še
Kaj se bo zgodilo, ko kralj Karel umre?

Par si je izmenjal nekaj prijaznih besed, po poročanju PA Media pa je premier britanskemu kralju zagotovil, da ima podporo celotne države v teh težkih časih. "Vsi smo za vami. Celotna država stoji za vami," je rekel, Charles pa mu je odgovoril: "Dobil sem toliko čudovitih sporočil in voščilnic. Skoraj vsakič so me spravile v solze."

Kralj Karel pred posegom obiskal Kate Middleton
Preberi še
Kralj Karel pred posegom obiskal Kate Middleton

V nadaljevanju sta razpravlja tudi o tem, kako je njegova bolezen pritegnila pozornost dobrodelnih organizacij za raka, pri čemer je kralj takšne organizacije opisal kot "čudovite".

Kralj Karel III. in Rishi Sunak
Kralj Karel III. in Rishi SunakFOTO: AP

Kralj Charles – bolezen

Iz Buckinghamske palače so 6. februarja 2024 sporočili, da ima kralj Karel III. raka. Odkrili so ga med zdravljenjem po operaciji, ki jo je prestal zaradi povečane prostate.

To je razlog, da je otroci niso obiskali v bolnišnici
Preberi še
To je razlog, da je otroci niso obiskali v bolnišnici

"Med kraljevim nedavnim bolnišničnim posegom zaradi benignega povečanja prostate je bilo opaženih nekaj nepravilnosti, ki so vzbujale skrb. Poznejši diagnostični testi so odkrili obliko raka," je v izjavi za javnost sporočila Buckinghamska palača.

Kralj Karel III. je za nekaj časa preložil svoje kraljeve obveznosti, njegovo srečanje s z britanskim premierjem Rishijem Sunakom pa kaže na to, da se aktualni monarh počuti dobro in sposobnega za delo. 

Kralj Karel prvič v javnosti, odkar se je razvedlo, da ima raka.
Kralj Karel prvič v javnosti, odkar se je razvedlo, da ima raka. FOTO: Profimedia
Ta ženska bo igrala ključno vlogo v življenju Kate Middleton
Preberi še
Ta ženska bo igrala ključno vlogo v življenju Kate Middleton

Vsi, ki radi spremljate dogajanje v britanski kraljevi družini, pa lepo vabljeni na VOYO, kjer so vam na to temo na voljo različne dokumentarne serije in filmi. Tako si lahko denimo ogledate Princ Harry: IntervjuKraljeva družina, Angleški dvor: spopad z medijiCharles in Diana: Resnica o njuni poroki.

Mailing

Kraljevo

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

 Vir: edition.cnn.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375