Zadovoljna.si
Kralj Felipe VI. in kraljica Letizia

Kraljevo

Bila sta v zvezi, on pa se je pretvarjal, da je ne pozna

N. Č.
26. 10. 2023 05.00
0

Ljubezenska zgodba kraljice Letizie se je začela zelo skrivnostno, svoj odnos sta namreč na začetku skrivala pred vsemi, tudi pred najožjimi sodelavci.

Kraljica Letizia in španski kralj Felipe imata zares zanimivo ljubezensko zgodbo. Prihodnje leto bosta obeležila že 20. obletnico poroke, par se je namreč poročil 2. maja leta 2004 v katedrali Almudena v kraljevi palači v Madridu.

Tekom zakona sta se jima rodili dve hčerki, danes 17-letna princesa Leonor in 15-letna princesa Sofia. Njuno zaroko je na presenečenje mnogih kraljevo gospodinjstvo naznanilo 1. novembra leta 2003, šlo pa je za precej nenavadno odločitev, saj Letizia Ortiz Rocasolano ni bila plemiškega rodu. 

Vsi govorijo o izklesanih rokah kraljice Letizie
Preberi še
Vsi govorijo o izklesanih rokah kraljice Letizie

Dogodek, o katerem trenutno govori ves svet

Pred kratkim sta kraljica Letizia in kralj Felipe ponovila znamenito rokovanje, ki smo mu bili prvič priča pred približno 20 leti.

Udeležila sta se podelitve nagrad Princess of Asturias 2023 v gledališču Campoamor v Oviedu, kjer sta si simbolično segla v roke kot pred dvema desetletjema, ko še nihče ni vedel, da sta v skrivnem razmerju.

24. oktobra leta 2003 naj bi takrat še princ Felipe odšel v zakulisje podelitve (takrat znane pod imenom nagrade princa Asturije), da bi se zahvalil medijski ekipi, ki je pokrivala dogodek. Felipe, ki je bil tedaj španski prestolonaslednik, se je takrat prvič javno rokoval z novinarko Television Espanyol Leticio Ortiz Rocasolano, ki je poročala o omenjeni podelitvi.

Španski kralj in kraljica v družbi britanske kraljeve družine
Španski kralj in kraljica v družbi britanske kraljeve družineFOTO: AP

Viri poročajo, da takrat niti Letiziini sodelavci niso vedeli, da se nadobudna novinarka in voditeljica v resnici že več mesecev na skrivaj dobiva s čednim prestolonaslednikom! Le nekaj dni pozneje, 1. novembra leta 2003, je skrbno varovani par na vrtovih palače El Pardo naznanil svojo zaroko in napovedal, da se bosta poročila 2. maja 2004 v katedrali Almudena v Madridu.

V času, ko sta začela razmerje, je bila Leticia zaradi kariere voditeljice na TVE že znan obraz po vsej Španiji. Iz Washingtona je poročala o ameriških predsedniških volitvah leta 2000 in iz Ground Zero po tragičnih napadih 11. septembra, o vojni v Iraku pa je poročala leta 2003.

Vsi govorijo o obleki kraljice Letizie, to je razlog, zakaj
Preberi še
Vsi govorijo o obleki kraljice Letizie, to je razlog, zakaj

Vsi ljubitelji britanske monarhije na VOYO ne spreglejte številnih dokumentarnih filmov, ki sledijo eni najbolj slavnih družin na svetu. Med drugim so vam na voljo tudi trije dokumentarci o preminuli kraljici: Kronanje, Kraljica sveta in Kraljica: Pogled od blizu, Življenju kraljevih žena pa sledi dokumentarec Kraljeve žene windsorske.

Mailing

Kraljevo

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Španski princ Felipe in princesa Letizia, preden je Felipe postal kralj
Španski princ Felipe in princesa Letizia, preden je Felipe postal kraljFOTO: Reuters
V javnost je prišlo sporočilo, ki ga je Charles poslal Diani pred poroko
Preberi še
V javnost je prišlo sporočilo, ki ga je Charles poslal Diani pred poroko
Kraljica Camilla navdušila s šik stajlingom
Preberi še
Kraljica Camilla navdušila s šik stajlingom

Vir: glossy.espreso.co.rs, hellomagazine.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413