Meghan razkrila, kaj so ji svetovali tik pred poroko

Meghan razkrila, kaj so ji svetovali tik pred poroko

M. A.
16.11.2022, 11:01
0
Ko je Meghan Markle pred štirimi leti in pol dahnila usodni da princu Harryju, je njuno poroko spremljal praktično ves svet. Kako so se stvari razpletle, je prav tako znano vsem, vsake toliko pa v javnost pricurljajo nove podrobnosti o velikem dnevu. Eno izmed njih je zdaj delila kar Meghan sama.

Vstop Meghan Markle v britansko kraljevo družino je bil leta 2018 ena glavnih novic leta, še posebej zato, ker je šlo za ameriško ločenko mešane rase. Spomnimo, da v preteklosti kraljeva družina namreč tega ni dovoljevala in ko se je leta 1936 v žensko s podobno zgodbo, Wallis Simpson, zaljubil takratni kralj, Edvard VIII., je bil prisiljen v težko odločitev: ali se odpove svoji ljubezni ali pa se odpove prestolu. Po manj kot letu dni na prestolu se je odpovedal prav temu in z Wallis na novo zaživel v tujini, prestol pa je prevzel njegov mlajši brat, oče Elizabete II

Zgodba se je ponovila leta 2018, le da se je takrat britanska kraljeva družina že toliko odprla, da je princ Harry lahko vendarle ostal polnopravni član britanske kraljeve družine, enake pravice in celo naziv vojvodinje pa je bil podeljen tudi Meghan. Zdaj pa je 41-letnica v svojem podkastu razkrila, kaj ji je prijateljica svetovala tik pred poroko.

PREBERI ŠE
Meghan Markle ujeli v neobičajnem stajlingu

Meghan Markle in princ Harry
Meghan Markle in princ HarryFOTO: Profimedia

'Ne bom je imenovala po imenu, ker želim spoštovati njeno zasebnost. A dobra prijateljica in obenem zelo vplivna ženska, ki jo imam za zgled, mi je na srce položila, naj se ne odpovem svojemu aktivizmu, pa čeprav se mi bo življenje s poroko obrnilo na glavo. Spomnila me je na to, da to ogromno pomeni številnim ženskam in dekletom po vsem svetu in da s tem preprosto moram nadaljevati. In res se temu nisem odpovedala, ker sem se zavedala, da so njene besede resnične, hkrati pa tudi prav zaradi njenega nasveta,' je povedala.

Meghan Markle
Meghan MarkleFOTO: Profimedia

Britanska vladajoča dinastija Windsor izbire primernega dekleta za člane svoje družine od nekdaj ni prepuščala naključju. V zgodovini, legendah in tudi v resničnosti je ženska vedno bila kamen, ki je zatresla debele zidove kraljestev. Toda skozi čas se je spreminjala predstava o kraljevskih ženah. Na VOYO ne spreglejte dokumentarne serije Kraljeve žene windsorske, v kateri bomo spoznali življenja in vpliv osmih žensk, ki so se poročile v kraljevo družino, od kraljice matere do Meghan Markle. Pot do oltarja za nobeno kraljevo nevesto ni bila preprosta, saj so jih preganjali mediji, ki so brskali po njihovi preteklosti in jih skušali prikazati kot dežurne krivke za nastalo kraljevsko dramo. Na veliki dan pa so se morale soočiti z visokimi pričakovanji, medtem ko so v trenutku izmenjave poročnih zaobljub in prvega poljuba vanje bile uprte oči celega sveta.

Meghan in Harry sta se poročila pred štirimi leti in pol, po letu in pol pa sta se odločila za izstop iz kraljeve družine. Novo življenje si ustvarjata v ZDA, kjer živita s svojima dvema otrokoma.
Meghan in Harry sta se poročila pred štirimi leti in pol, po letu in pol pa sta se odločila za izstop iz kraljeve družine. Novo življenje si ustvarjata v ZDA, kjer živita s svojima dvema otrokoma.FOTO: AP