Zadovoljna.si
Princesa Charlene in princ Albert

Kraljevo

Javnost pretresel nov škandal v monaški kneževini

E.R.
27. 01. 2024 05.00
2

Francoski mediji so poročali o novem škandalu v družini na čelu kneževine Monako. Računovodja iz palače je namreč javno razkril, kako vladajoča družina zapravlja svoje milijone.

Monako že od nekdaj velja za najbolj glamurozno državo v Sredozemlju, družina, ki vodi kneževino, pa se neprestano pojavlja v osrčju raznolikih škandalov, ki jim ni videti konca.

Nekdanji računovodja palače Claude Palmero se je odločil spregovoriti o tem, kar je na lastne oči videl in doživel med opravljanjem poklica, ter razkril številne podrobnosti o tem, kako princ Albert II. in njegova družina zapravljajo denar.

Trdi, da ima princ Albert ločen bančni račun, s katerega je med drugim izplačeval denar nekdanji ljubici in nezakonskima otrokoma, ki jih ima. Njegova žena, monaška princesa Charlene, pa mu ni ostala dolžna, saj je prav tako pretirano zapravljala.

Monaška princesa Charlene in princ Albert
Monaška princesa Charlene in princ AlbertFOTO: Profimedia

Palmero je zanje delal več kot dve desetletji, preden so ga lani odpustili, v zadnjih letih pa je vodil tudi zapiske o stroških, ki so bili zdaj objavljeni v francoskih medijih, v časopisih Le Monde in Libération.

Po poročanju medija Daily Mail je princesa Charlene v letih 2021 in 2022 štiri mesece preživela v bolnišnici zaradi "velike utrujenosti" in je še vedno redno prejemala 1,4 milijona evrov na leto. Ne glede na visok znesek ji je vse to uspelo večkrat zapraviti. Že leta 2015 naj bi potrebovala dodatnih 586.000 evrov.

Poroka kraljevega para je farsa, princesa živi v Švici
Preberi še
Poroka kraljevega para je farsa, princesa živi v Švici

Dve leti pozneje je zapravila toliko, da je Palmero zapisal: "To je noro! Nimam nadzora nad princesino porabo."

Skoraj dva milijona naj bi vložila v prenovo najete hiše na Korziki in preureditev pisarne. Nekega dne je nenadoma zahtevala 70.000 evrov, drugi dan pa je zabeleženo enkratno izplačilo princesi Charlene od princa Alberta v višini 200.000 evrov, ki jim je sledilo še skoraj 5.000 v gotovini.

Palača razkrila, ali se kraljevi par res ločuje
Preberi še
Palača razkrila, ali se kraljevi par res ločuje

Očitno je denar prejemala tudi njena družina – tako je princesin brat Sean nekoč prejel 922.000 evrov za nakup hiše.

Palmero je še zapisal, da je Charlene iz Monaka za manj kot 90 funtov na dan najemala nezakonite priseljence , vključno z varuškami, ki jim je zaupala svoje novorojene otroke, in žensko, ki je "privezovala pse pod tušem".

Bo bivša ljubica princa Alberta nadomestila princeso Charlene?
Preberi še
Bo bivša ljubica princa Alberta nadomestila princeso Charlene?

Na drugi strani pa je princ Albert bivši ljubimki Nicole Costa dajal denar brez  vednosti žene, saj naj bi jo skrbelo, če bo tudi ona po prinčevi smrti prejela kaj denarja. Zaradi tega je pod imenom njunega nezakonskega sina Alexandra prodala stanovanje, ki ji ga je kupil v Londonu, Albert pa ji je pomagal tudi pri odprtju trgovine v Londonu, ko je izrazila željo po vrnitvi v modno industrijo.

Albertova nezakonska hči Jasmin vsake tri mesece prejme 86.000 evrov, za 18. rojstni dan pa je dobila 3,1 milijona evrov vredno stanovanje v New Yorku in še skoraj 5.000 za zraven.

5 največjih škandalov britanske kraljeve družine
Preberi še
5 največjih škandalov britanske kraljeve družine

Vsi, ki radi spremljate kraljeve vsebine, pa toplo vabljeni na VOYO, kjer si lahko na to temo ogledate ogromno dokumentarnih filmov in serij. Med drugim so vam na voljo: Angleški dvor: spopad z mediji, Diana: 7 dni, ki so pretresli svet, Kraljeva garda: pomp in ceremonije in Kraljevske žene windsorske.

Mailing

Kraljevo

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Pol družine je v bolnišnici, onadva pa veselo na Jamajko
Preberi še
Pol družine je v bolnišnici, onadva pa veselo na Jamajko
Kraljevi par s to novico povsem pretresel javnost
Preberi še
Kraljevi par s to novico povsem pretresel javnost

Vir: glossy.espreso.co.rs

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375