Nov škandal na kraljevem dvoru: Harry grozi s tožbami zaradi imena hčerke

J.V.
11.06.2021, 6:00
4
Ko sta princ Harry in Meghan Markle v nedeljo sporočila, da se je rodila njuna hčerka Lilibet Diana, so številni tuji mediji poročali, da se je par pred tem pogovoril s kraljico o izbiri imena. Zdaj pa je vir iz Buckinghamske palače za BBC povedal, da Harry nikoli ni vprašal za uporabo imena, ki ga je kraljica dobila kot ljubkovalni vzdevek, ko je bila otrok.

Številna poročila iz preteklosti so trdila, da naj bi princ Harry kraljici povedal, da želi svojo hčer poimenovati po njej, še preden je spoznal Meghan, kraljica pa naj bi bila navdušena nad izbiro imena. Spomnimo, kraljico so člani kraljeve družine ljubkovalno klicali Lilibet, ko je bila še otrok. Zadnji, ki jo je tako klical, je bil pokojni princ Philip

PREBERI ŠE
Lili Diana je prvi kraljevi otrok, ki se ni rodil v Veliki Britaniji

Jasno je, da je princ Harry pred uradno objavo v nedeljo, kraljico obvestil, da bo njena pravnukinja poimenovana v njeno čast, ni pa jasno, kdaj je to storil in ali je kraljica to vedela, preden se je Lili rodila. Mnenja kraljevih strokovnjakov, kako je britanska kraljica sprejela to 'čast' pa so deljena.

Urednik Daily Mirrorja Russell Mayers pravi, da je bila izbira imena, čeprav Harry ni prosil kraljičinega dovoljenja zanj, lepo presenečenje in velika gesta. Po drugi strani pa kraljeva biografinja Angela Levin meni, da je to le še bolj vznemirilo kraljico in zaostrilo odnose med njimi. "Mislim, da je zelo nesrečna, ker so bili nesramni do nje in to ni lepo dejanje. Po mojem mnenju je to do njenega veličanstva precej nesramno."

Potem ko so neimenovani viri iz Buckinghamske palače novinarju BBC-ja Jonnyju Dymondu, ki običajno pokriva teme povezane s kraljevo družino, razkrili, da kraljice Elizabete II nihče ni vprašal za njeno mnenje, da princ Harry in Meghan Markle hčerko poimenujeta po njenem otroškem vzdevku, princ Harry ne skriva svoje jeze. Čeprav je med Londonom in Los Angelesom velika časovna razlika, je Harry potreboval le 90 minut, da se je odzval na novice BBC-ja.

PREBERI ŠE
Tako se je na rojstvo njune hčerke odzvala kraljeva družina

Tega sicer ni storil sam, ampak z izjavo njunega tesnega prijatelja in avtorja biografije 'Iskanje svobode' Omida Scobieja, ki izrecno trdi, da je bila kraljica prva oseba, ki jo je vojvoda poklical po rojstvu male Lilibet Diane. To pa ni vse. Harry se je namreč odločil, da bo medijski hiši BBC zagrozil s tožbo. 

Meghan Markle in princ Harry
Meghan Markle in princ HarryFOTO: Profimedia

Vir: Tportal.hr