Zadovoljna.si
Kraljica Camilla

Kraljevo

Tudi kraljica Camilla je odstopila, kdo bo zdaj vodil monarhijo?

E.R.
06. 03. 2024 05.00
6

Sredi bolezni in škandalov se je z vodilnega položaja zdaj umaknila še kraljica Camilla, britanska javnost pa se sprašuje, kdo bo zdaj prevzel položaj vodilnega v njihovi monarhiji?

Britanska kraljeva družina trenutno preživlja težko obdobje. Takoj, ko se je izvedelo, da je Kate Middleton, žena prestolonaslednika princa Williama, prestala operacijo, po kateri je izginila iz javnosti in povzročila zaskrbljenost svojih podložnikov, so v javnost sporočili še novico o diagnozi kralja Karla III., za katerega so ugotovili, da ima raka.

Kralj Karel III. ima raka
Preberi še
Kralj Karel III. ima raka

To nesrečno naključje ni močno razburilo britanske javnosti, saj sta vse kraljeve dolžnosti, ki jih je moral kralj odložiti, prevzela njegova žena kraljica Camilla in sin princ William, potem pa je prišlo do nepričakovanega preobrata, ki je povzročil veliko skrbi.

Konec februarja so namreč objavili, da se mora William za nekaj časa umakniti iz javnosti 'zaradi osebnih razlogov', ti pa so kot kaže zelo resni, saj se ni udeležil niti pogreba grškega kralja Constantina, namesto njega je namreč tja prišel njegov bratranec.

Takšna je vrsta za britanski prestol
Preberi še
Takšna je vrsta za britanski prestol

To je pomenilo, da so vse kraljeve dolžnosti padle na 76-letno Camillo, ki ne samo to, da se v tem času ni ločila od moža, ampak je prejšnji mesec kar 13 kraljevih obveznosti opravila sama, kar jo je pripeljalo do velike izčrpanosti. Posledično se je tudi kraljica odločila, da si bo vzela odmor in odpotovala v tujino.

Kraljica Camilla je izčrpana.
Kraljica Camilla je izčrpana.FOTO: Profimedia

"To bo sprožilo številna vprašanja o tem, kdo je 'glavni' v tako ključnih trenutkih, ko toliko članov kraljeve družine ni v akciji," je dodala kraljeva strokovnjakinja Ingrid Seward.

Kraljeve dolžnosti bosta, medtem ko so trije aktivni člani kraljeve družine "na odmoru", prevzela prestolonaslednik princ William, ki se je sicer tiho vrnil na dvor, in princesa Anne, sestra kralja Charlesa.

Princesa Anne bo poleg princa Williama začasno prevzela opravljanje kraljevih dolžnosti.
Princesa Anne bo poleg princa Williama začasno prevzela opravljanje kraljevih dolžnosti.FOTO: Profimedia

Kraljičin dopust prihaja po tednu hujše krize v kraljevi družini, med katero so se morali člani poleg kraljeve bolezni soočiti še s številnimi teorijami zarote o zdravju princese Kate, ki okreva po januarski abdominalni operaciji in je v javnosti ni bilo vse od božiča.

Čeprav je to prvič v britanski zgodovini, da se je toliko aktivnih članov vladajoče družine nenadoma umaknilo iz javnosti, nekateri poznavalci kraljeve družine menijo, da to ni slaba novica.

Zakaj se Kate Middleton še vedno ni pojavila v javnosti?
Preberi še
Zakaj se Kate Middleton še vedno ni pojavila v javnosti?

Ingrid Seward verjame, da bo kralj Karel III. vztrajal pri tem, da se njegova žena drži stran od oči javnosti in da je ta praznik 'odličen pokazatelj', da je kralju bolje.

"Videl bo, da je Camilla izčrpana po vsem, kar se je zgodilo v preteklem mesecu in da je preživela veliko skrbi za moževo zdravje, a morala je biti tudi tista, ki je vskočila in prevzela natrpan urnik kraljevih dolžnosti. Hkrati je želela biti z njim in Kate, medtem ko sta se soočala z zdravstvenimi težavami. Vsekakor si je zaslužila malo počitka in sprostitve," je zaključil strokovnjak.

Mailing

Kraljevo

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsi, ki radi spremljate dogajanje v britanski monarhiji na VOYO ne spreglejte številnih dokumentarnih filmov, ki sledijo eni najbolj slavnih družin na svetu. Med drugim so vam na voljo: Angleški dvor: spopad z mediji, Diana: 7 dni, ki so pretresli svet, Kraljeva garda: pomp in ceremonije in Kraljevske žene windsorske.

Princ Harry javno osramotil svojo ženo
Preberi še
Princ Harry javno osramotil svojo ženo
Umrl nekdanji partner Pippe Middleton
Preberi še
Umrl nekdanji partner Pippe Middleton

Vir: story.hr

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493