Zadovoljna.si
Kraljica Elizabeta

Kraljevo

Kraljevo pravilo, ki s(m)o ga opazili šele zdaj

M. A.
21. 02. 2019 08.07
0

Komaj se je polegel prah okoli prometne nesreče, ki jo je pri 97 letih povzročil princ Filip, že se Britanci znova jezijo na britansko kraljevo družino. Čeprav jim kraljica le redko da možnost, da se jezijo nanjo, se je zdaj zgodilo prav to.

Pred nekaj tedni je v Angliji završalo, ko je 97-letni princ Filip, ki se je sicer pred dvema letoma umaknil z oči javnosti, povzročil prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen tudi dojenček, a k sreči do tragedije ni prišlo. Omenjena nesreča je na Otoku znova spodbudila debato, do katerega leta naj ima človek vozniški izpit, nekaj dni pozneje pa je Filip znova razjezil javnost, ko je spet sedel za volan. Da je bila mera polna, je vozil nepripet.

Kraljica Elizabeta II. v avtu ni bila pripeta.
Kraljica Elizabeta II. v avtu ni bila pripeta.FOTO: Profimedia

Zdaj je enako težavo zakuhala tudi kraljica Elizabeta II. Monarhinja, ki bo letos praznovala že 67. obletnico vladanja, se je minulo nedeljo odpravila k maši, kjer se ji je med drugim pridružila tudi njena edina hči, princesa Anne. A novinarji niso bili osredotočeni na druženje matere in hčere, temveč so opazili, da se kraljica med vožnjo ni pripela z varnostnim pasom. Je že res, da kraljica seveda ni tista, ki je bila za volanom, a vendarle številni menijo, da bi morala pri svojih 92 letih bolj paziti nase. ’Še dobro, da ni vozil Filip,’ so se ob tem pošalili uporabniki družbenih omrežij.

Diana je umrla tako, kot je živela: pod drobnogledom javnosti
Preberi še
Diana je umrla tako, kot je živela: pod drobnogledom javnosti

Razdalja od kraljičinega domovanja v Sandringhamu, kjer trenutno preživlja svoje dni, pa do cerkve, ki jo je obiskala, sicer znaša le dobre 3 kilometre, iz zagate pa jo je že poskušal izvleči tudi kraljevi častnik za varnost Simon Morgan, ki je povedal, da je povsem običajno, če člani kraljeve družine ne uporabljajo varnostnih pasov, saj jih lahko v primeru nevarnosti ovirajo, da čim hitreje pobegnejo na varno.

Anglija besni: ’Vesela sem, da princ ni ubil dojenčka!’
Preberi še
Anglija besni: ’Vesela sem, da princ ni ubil dojenčka!’
Tudi Kate Middleton se je na poroko princa Harryja z Meghan Markle pripeljala neprivezana, a takrat tega ni nihče opazil.
Tudi Kate Middleton se je na poroko princa Harryja z Meghan Markle pripeljala neprivezana, a takrat tega ni nihče opazil.FOTO: Profimedia

’Seveda ob neuporabi varnostnega pasu tvegamo drugo nevarnost, prometno nesrečo, zato vedno ocenimo vsako vožnjo posebej in se odločimo, ali je bolje, da je član družine pripet ali ne. V primeru kraljičinega obiska cerkve je bila razdalja med točkama A in B majhna, zato smo se odločili, da je lažje, če se ne priveže.’ Morgan je ob tem dodal, da je na koncu sicer vedno odločitev vsakega posameznika, ali se bo privezal ali ne, a kraljica se kljub gonji proti Filipu očitno za to ni odločila.

Britanska kraljica dneve preživlja na svojem posestvu v Norfolku, ki je od cerkve oddaljeno dobre 3 kilometre.
Britanska kraljica dneve preživlja na svojem posestvu v Norfolku, ki je od cerkve oddaljeno dobre 3 kilometre.FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413