Zadovoljna.si
Princ Harry, princ William, Meghan Markle

Kraljevo

Prihod Meghan Markle je bil začetek njunega konca

J.V.
04. 07. 2022 05.00
2

Če bi bila živa, bi princesa Diana v petek, 1. julija, praznovala svoj 61. rojstni dan. Žal se je njeno življenje tragično končalo v pariškem tunelu pred skoraj 25 leti, medtem ko je bežala pred paparaci, ki so jo pred smrtjo neusmiljeno ves čas zasledovali, da bi izvedeli podrobnosti njene zveze z Dodijem Al-Fayedom.

Za seboj je pustila takrat mladoletna sinova, princa Harryja in Williama, ki sta priznala, da sta po njeni smrti padla v depresijo, še danes pa čutita posledice tistega strašnega dogodka, a se z veseljem spominjata mame, princese ljudskih src. Njun odnos pa danes ni tak, kakršen bi si njuna pokojna mama želela, da bi bil. V zadnjih nekaj letih sta se brata oddaljila, prizadevanja Williamove žene Kate, da bi ju pomirila "po telefonu", pa niso obrodila sadov.

40-letni bodoči kralj princ William je v petek tako brez Harryja počastil najnovejše prejemnike nagrade, poimenovane po njegovi materi. Ta prestižna nagrada se podeljuje ljudem, starim od 9 do 25 let, za njihovo družbeno delovanje in humanitarno delo. V ganljivem pismu letošnjim zmagovalcem je William vse označil za svoj 'največji navdih'.

Preiskava je zaključena, rezultati pa ostajajo tajni
Preberi še
Preiskava je zaključena, rezultati pa ostajajo tajni
Princesa Diana
Princesa DianaFOTO: Profimedia

"Ti si poosebitev dediščine moje mame in vem, da bi bila zelo ponosna nate. Verjamem, da ni boljšega načina za praznovanje njenega življenja in dela, kot je praznovanje neverjetnih ljudi, ki posvečajo toliko časa in truda, da pomagajo ljudem okoli sebe,"  je v svojem govoru povedal William. Mimogrede, to je edina fundacija, ki nosi ime njegove matere, njeno delo pa podpira tudi mlajši princ Harry, ki pa žal ni več v dobrih odnosih z Williamom in ga tako na podelitvi ni bilo. 

Mnogi poudarjajo, da je bratoma ostala le bolečina, ki jo čutita zaradi izgube matere, s katero sta bila zelo povezana, kaplja čez rob pa je bil Harryjev odhod v ZDA z ženo Meghan Markle. S tem, ko se je odrekel svojemu nazivu in kraljevim dolžnostim, naj bi se Williamu zelo zameril. "William še vedno čuti izgubo Harryja in glede na to, da sta oba zelo trmasta, se je Kate za Williamovim hrbtom na vso moč trudila rešiti njun odnos in zgladiti njuna prizadeta čustva," je razkril vir blizu kraljeve družine in dodal, da je Harryja celo na skrivaj poklicala v Montecito in mu rekla, naj čestita Williamu za rojstni dan. Vendar se zdi, da William in Harry kljub njenim prizadevanjem brezbrižno ignorirata njene poskuse sprave.

Ženske, ki jih je Meghan Markle na svoji poti uničila
Preberi še
Ženske, ki jih je Meghan Markle na svoji poti uničila

Zanimivo je, da je večina kraljevih strokovnjakov enakega mnenja, in sicer da je malo upanja, da se bosta brata kdaj pobotala, k temu mnenju pa se bolj kot kadar koli nagibajo od platinastega jubileja njune babice kraljice Elizabete II. Na proslavi namreč med njima ni bilo nobene interakcije. Čeprav sta bila brata nekoč zelo povezana, je bil prihod Meghan Markle v Veliko Britanijo začetek njunega konca. 

Harry, Meghan, William in Kate
Harry, Meghan, William in KateFOTO: Profimedia

Vir: story.hr

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375