Zadovoljna.si
Princ William, princesa Diana

Kraljevo

To je William izrekel prinesi Diani, ko je imel samo 13 let

E.R.
20. 02. 2024 05.00
0

Britanski princ se je odločil za aktivno reševanje krize v Veliki Britaniji, njegova želja za spremembe na tem področju pa izvira že iz otroštva.

Princ William se je lotil gradbenih del na svojem posestvu v Cornwallu, a ne zase, temveč za brezdomce. Po poročanju britanskih medijev namerava princ vložiti kar tri milijone funtov v izgradnjo 24 stanovanjskih hiš v slikovitem deskarskem mestecu Newquay in tako aktivno nastopiti v boju reševanja britanske brezdomske krize. 

Princ William
Princ WilliamFOTO: Profimedia

Objekti naj bi bili zgrajeni do leta 2025. Vsaka nepremičnina bo sestavljena iz kombinacije stanovanj s štirimi spalnicami in stanovanj z eno spalnico, njihova zunanjost pa se bo skladala s tradicionalnim obmorskim cornwallskim arhitekturnim slogom. Princ William si želi, da bo tudi njihova notranjost oblikovana tako, da bo nastanjenim dala občutek doma in topline. Nepremičnine bodo prav tako nizkoogljične, opremljene s sončnimi celicami in toplotno črpalko, samo izgradnjo pa namerava osebno nadzirati. 

Princ je na prireditev pripeljal slavnega igralca
Preberi še
Princ je na prireditev pripeljal slavnega igralca

Britanski monarh ima sicer v lasti kar 130.000 hektarjev zemljišča, ki se razteza od Cornwalla do Kenta, njegova vrednost pa je ocenjena na nekaj več kot milijardo evrov. Vojvodina mu je lani prinesla zaslužek v višini 28,1 milijona evrov, s prihodkom pa bo omogočil tudi gradnjo stanovanj za kritično družbeno skupino.

Princ William namerava gradnjo nadzirati tudi sam, ob strani mu bo tudi tokrat gotovo stala tudi žena Kate.
Princ William namerava gradnjo nadzirati tudi sam, ob strani mu bo tudi tokrat gotovo stala tudi žena Kate.FOTO: Profimedia

Princ William je že v otroštvu pokazal izjemno empatijo do brezdomcev. Njegova mati, pokojna princesa Diana, ga je pri 11 letih odpeljala na obisk v zavetišče za brezdomce, kar je nanj pustilo velik vtis. Viri so namreč razkrili, da je pri 13 letih materi dejal: "Če bom postal kralj, bom brezdomcem pustil živeti v naših palačah."

"William ne bo govoril s Harryjem, dokler se ne opraviči"
Preberi še
"William ne bo govoril s Harryjem, dokler se ne opraviči"

Dandanes je pokrovitelj dobrodelne organizacije Passage, ki jo je nekoč vodila Diana, leta 2005  pa je postal mecen še ene dobrodelne organizacije, Centrepoint.

To je oseba, ki je Diano prepričala, da se poroči s Charlesom
Preberi še
To je oseba, ki je Diano prepričala, da se poroči s Charlesom

William sicer sodeluje na projektu v Cornwallu z lokalno dobrodelno organizacijo za pomoč brezdomcem St. Petrocs, predvsem pa si želi tiste, ki živijo v začasnih domovih v Nansledanu, premestiti v trajen dom. 

Princ upa, da bodo tudi drugi lastniki zemljišč sledili njegovemu zgledu in zgradili več socialnih stanovanj. 

Princ William si vedno vzame čas za sočloveka.
Princ William si vedno vzame čas za sočloveka.FOTO: Profimedia

Pričakuje se, da bodo stanovalcem na voljo tudi skupne storitve, kot so podpora za duševno zdravje in zaposlitvene možnosti.

Bila sta tik pred razhodom, Kate Middleton pa mu je postavila ultimat
Preberi še
Bila sta tik pred razhodom, Kate Middleton pa mu je postavila ultimat

V starejšega člana družine so vse oči sveta neprestano uprte, pod drobnogledom pa je vsaka njegova poteza. Vseeno pa so princa v lanskem intervjuju za britanski časopis vprašali, kaj počne on osebno, da bi pomagal ljudem, ki nimajo doma.

Razkrivamo nenavaden vzdevek princa Williama
Preberi še
Razkrivamo nenavaden vzdevek princa Williama

"Ne dajem jim denarja. Ponavadi jim kupim pijačo, hrano, kaj podobnega. Ko sem se vozil in hodil naokoli, sem ugotovil, da drugi ljudje, ki jim dajo denar, prejemnikov niti ne pogledajo. Koliko ljudi se ustavi in se pogovarja z nekom, ki je brezdomec? Zelo malo nas je," je sprva dejal, nadaljeval pa: "Pri svojem delu lahko srečam te ljudi, slišim njihove zgodbe in jih začutim ter dejansko vidim. To je meni zelo pomembno."

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsi ljubitelji britanske monarhije na VOYO ne spreglejte številnih dokumentarnih filmov, ki sledijo eni najbolj slavnih družin na svetu. Med drugim so vam na voljo: Angleški dvor: spopad z mediji, Diana: 7 dni, ki so pretresli svet, Kraljeva garda: pomp in ceremonije in Kraljevske žene windsorske.

Kaj se bo zgodilo, ko kralj Karel umre?
Preberi še
Kaj se bo zgodilo, ko kralj Karel umre?
Poskušal je biti pogumen, a Camillin obraz pove vse
Preberi še
Poskušal je biti pogumen, a Camillin obraz pove vse

Vir: www.dailymail.co.uk

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368