Zadovoljna.si
Edoardo Mapelli Mozzi in princesa Beatrice

Kraljevo

Princesa Beatrice: s poroko je prekršila dolgoletno kraljevo tradicijo

J.V.
30. 07. 2020 05.00
1

Britanska princesa Beatrice je prejšnji teden po prvotnih odpovedanih poročnih načrtih končno dahnila usodni 'da' Eduardu Mapelliju Mozziju. Kot smo že poročali, se je par poročil v družinskem krogu na gradu Windsor, poroki pa je prisostvovala tudi njena babica kraljica Elizabeta II. Beatrice pa s tem ni poskrbela le za prvo poroko po epidemiji, ampak je uradno postala tudi prva princesa na dvoru, ki je sprejela vlogo mačehe 2-letnemu sinu italijanskega tajkuna.

31-letna princesa Beatrice, ki je najmlajša hči princa Andrewa in Sarah Ferguson, se je lani septembra zaročila z italijanskim arhitektom Eduardom Mapellijem Mozzijem. Njuna ljubezen je od takrat doživela kar nekaj preizkušenj, saj so morali poroko kar trikrat odpovedati. Najprej zaradi škandala, v katerega je bil vpleten njen oče, nato pa se je zgodila še pandemija koronavirusa. 

Zaročenca sta se na koncu odločila za intimno poročno ceremonijo in slovesnost v krogu najbližjih na vrtovih gradu Windsor. Britanski kraljevi dvor poroke za zdaj še ni uradno komentiral, mediji pa so se o skrivnosti ceremoniji dobro razpisali. Med drugim tudi o dejstvu, da je britanska princesa s tem uradno postala prva mačeha na kraljevem dvoru. 

Mozzi ima namreč iz prejšnje zveze že 2 leti starega sina. Edini član kraljevega dvora, ki je v preteklosti prevzelo podobno vlogo je princ Charles, ki je postal očim hčerki in sinu Camille Parker Bowles.

Beatrice
BeatriceFOTO: Profimedia

Spomnimo ...

Eduardo Mapelli Mozzi je sin 67-letnega italijanskega grofa Alessandra Mapellija Mozzija, ki je leta 1972 smučal za Veliko Britanijo na zimskih olimpijskih igrah na Japonskem. Z očetom ni v dobrih odnosih, a si je zato zelo blizu z mamo Nikky, ki se je od italijanskega grofa že pred leti ločila. Po diplomi na prestižni šoli v Veliki Britaniji je Eduardo že v zelo mladih letih začel razvijati svoje podjetje Banda Property, ki se ukvarja z gradbeništvom, notranjim oblikovanjem in prostorskim načrtovanjem. Pred štirimi leti je za roko zaprosil Američanko kitajskih korenin Daro Huang, ki je arhitektka in ima prav tako svoje podjetje. Dve leti po zaroki se je par razveselil sina Christopherja, le nekaj mesecev kasneje pa se je Eduardo zapletel z britansko princeso, ki je sedaj postala njegova žena.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413