Zadovoljna.si
Princesa Diana in princ Charles na poročni dan.

Kraljevo

To je oseba, ki je Diano prepričala, da se poroči s Charlesom

N. Č.
06. 02. 2024 05.00
0

Kraljeva biografinja Ingrid Seward trdi, da Diana ni bila povsem prepričana, da si zares želi poroke s princem Charlesom. Diana naj bi celo razmišljala o odpovedi kraljeve poroke, to pa bi se verjetno tudi zgodilo, če se ne bi vmešal njen oče Earl Spencer in jo prepričal, da je to prava pot.

Kraljeva biografinja Ingrid Seward v svoji novi knjigi razkriva številne podrobnosti o kraljevi družini. Razpisala se je tudi o princu Charlesu in princesi Diani, za katero trdi, da je želela odpovedati veliko kraljevo poroko, v nasprotno pa jo je prepričal njen oče Earl Spencer.

V svoji knjigi razkriva, da se je Diana približno mesec dni pred poroko s prestolonaslednikom udeležila zabave za 21. rojstni dan princa Andrewa v Windsorju. Upala je, da bo na praznovanju zaplesala s svojim zaročencem, princem Charlesom, toda ta ji ni posvečal kaj preveč pozornosti, raje se je pogovarjal z vsemi ostalimi gosti na dogodku. 

Je bila kraljica Elizabeta kriva za ločitev Charlesa in Diane?
Preberi še
Je bila kraljica Elizabeta kriva za ločitev Charlesa in Diane?

"Diana je bila obupana. Njen zaročenec je bil večino prejšnjega tedna v Ameriki, a očitno ni želel plesati z njo," je zapisala in dodala: "Ker se je počutila čustveno izčrpana, se je vrgla v ples z drugimi moškimi, na koncu pa je plesala sama."

Princesa Diana
Princesa DianaFOTO: Profimedia

Po zabavi naj bi se odpravila v Northamptonshire, kjer naj bi svojemu očetu zaupala, da je obupala nad poroko s prestolonaslednikom, ta pa naj bi bil zgrožen nad njenim razmišljanjem. 

"Ko pa je svojo odločitev razložila svojemu očetu Earlu Spencerju, je bil ta zgrožen," je zapisala Ingrid in dodala: "Potem ko jo je pomiril, ji je poudaril, da bi bilo skrajno neprimerno prekiniti zaroko z bodočim kraljem manj kot mesec dni pred poroko."

V javnost je prišlo sporočilo, ki ga je Charles poslal Diani pred poroko
Preberi še
V javnost je prišlo sporočilo, ki ga je Charles poslal Diani pred poroko

Oče jo je vprašal, ali ni to tisto, kar si je vedno želela, in jo spomnil, da je nekoč rekla, da je on moški, ki ga ljubi, in da si ga želi za vedno ob sebi.

"Ni mogla zanikati, da si še vedno želi biti valižanska princesa. In pri 19 letih je bila še vedno dovolj mlada, da je verjela v srečne konce, kljub temu, kar so ji tistega strašnega večera govorili njeni instinkti," še piše omenjena priznana avtorica. 

Earl Spencer in njegova žena Raine Spencer
Earl Spencer in njegova žena Raine SpencerFOTO: Profimedia

Poroka princa Charlesa in Diane

Princesa Diana in princ Charles sta se poročila 29. julija 1981 v katedrali svetega Pavla v Londonu, pet mesecev po tem, ko sta 24. februarja 1981 razglasila zaroko. Par se je na koncu ločil leta 1996, leto dni pred Dianino tragično nesrečo, v kateri je izgubila življenje.

Več o njeni smrti si lahko preberete v članku Zadnje besede, ki jih je izrekla princesa Diana.

Mailing

Kraljevo

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsi, ki radi spremljate dogajanje v britanski kraljevi družini, pa lepo vabljeni na VOYO, kjer so vam na to temo na voljo različne dokumentarne serije in filmi. Tako si lahko denimo ogledate Princ Harry: IntervjuKraljeva družina, Angleški dvor: spopad z medijiCharles in Diana: Resnica o njuni poroki.

Princesa Diana in Charles
Princesa Diana in Charles FOTO: AP
Zadnje besede, ki jih je izrekla princesa Diana
Preberi še
Zadnje besede, ki jih je izrekla princesa Diana
To je zadnja fotografija princese Diane in princa Williama
Preberi še
To je zadnja fotografija princese Diane in princa Williama

Vir: glossy.espreso.co.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493