Princesa Kate Middleton zablestela v pravljični obleki

Princesa Kate Middleton zablestela v pravljični obleki

J.V.
23.11.2022, 8:22
0
Valižanska princesa Kate Middleton se je skupaj s soprogom pridružila državni večerji z južnoafriškim predsednikom Cyrilom Ramaphoso v Buckinghamski palači, za to posebno priložnost pa izbrala prekrasno večerno obleko v beli barvi, ki jo je dopolnila z diamatno tiaro, ki je nekoč pripadala princesi Diani.

Valižanska princesa Kate Middleton je za uradni kraljevi dogodek izbrala obleko svoje najljubše modne oblikovalke Jenny Peckham, ki tudi tokrat ni razočarala in v kateri je bila videti kot prava moderna princesa. Da je bil njen videz popoln, pa je poskrbela tiara Cambridge Love Knot, ki jo krasijo številni biseri in diamanti ter je nekoč pripadala princesi Diani. Bila je namreč darilo kraljice. 

Impresivno tiaro so leta 1914 izdelali kraljevi zlatarji, princesa Diana pa jo je nosila za posebne priložnosti, kot je bila ta. Kate je nosila tudi uhane, ki so prav tako pripadali njeni pokojni tašči, in zapestnico iz skrinje z nakitom kraljice Elizabete. Svoj videz je dopolnila z redom kraljeve družine ter zvezdo in pasom velikega križa Dame kraljevega viktorijanskega reda. 

PREBERI ŠE
Takšen je bil v resnici odnos princese Diane in kraljice Elizabete

Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia

To pa ni prvič, da je Kate nosila tiaro. Pred tremi leti jo je namreč nosila tudi med državnim obiskom takratnega predsednika Donalda Trumpa in nekdanje prve dame Melanie Trump, izbrala jo je tudi nekaj mesecev kasneje za doplomatski sprejem v palači, no, prvič pa jo je nosila leta 2016. 

Gre za tiaro, ki jo je Diana nosila tudi na poroki s Charlesom leta 1981, po njeni smrti pa so jo vrnili v kraljičino zbirko. Kraljeva družina jo je naročila leta 1914, da so jo izdelali, pa naj bi takratna kraljica žrtvovala kar nekaj odličnih kosov svojega nakita, pozneje pa jo je podarila svoji vnukinji, zdaj pokojni kraljici Elizabeti II. Dandanes naj bi bila vredna 1,8 milijona evrov, v Dianinih časih pa so njeno vrednost ocenjevali na slabih 700.000 evrov. Vrednost vseh tiar, ki jih ima britanska kraljeva družina, je danes ocenjena na desetine milijonov evrov. 

PREBERI ŠE
Kraljevi dvor jih strogo varuje

Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia