Zadovoljna.si
Rajwa in Hussein

Kraljevo

To poletje pričakujemo novega kraljevega dojenčka

N. Č.
11. 04. 2024 09.57
0

Jordanska princesa Radžva je noseča! Prestolonaslednik Husein tako pričakuje svojega prvega otroka, novico o nosečnosti pa sta objavila 10 mesecev po razkošni kraljevi poroki.

Najstarejši sin kralja Abdulaha in kraljice Ranie pričakuje svojega prvega otroka, ki naj bi na svet prijokal to poletje. Princesa Radžva in jordanski prestolonaslednik Husein se prihoda dojenčka že zelo veselita!

Vsi govorijo o razkošni kraljevi poroki
Preberi še
Vsi govorijo o razkošni kraljevi poroki

"Kraljevo hašemitsko sodišče z veseljem sporoča, da njuni kraljevi visočanstvi prestolonaslednik Al Husein bin Abdulah II. in princesa Radžva Al Husein pričakujeta prvega otroka to poletje," so zapisali v uradnem sporočilu in dodali: "Kraljevo hašemitsko sodišče ob tej priložnosti iskreno čestita njunima veličanstvoma kralju Abdulahu II. in kraljici Raniji Al Abdulah ter želi njunima kraljevima visokostma prestolonasledniku Al Huseinu in princesi Radžvi dobro zdravje in veselje, ko pozdravita svojega otroka."

Igrala sta zakonski par, zdaj praznujeta že deseto obletnico
Preberi še
Igrala sta zakonski par, zdaj praznujeta že deseto obletnico

Dojenček na poti bo prvi vnuk 53-letne kraljice Ranie in 62-letnega kralja Abdulaha. Otrok bo prejel nazive njegovo oz. njeno kraljevo visočanstvo in princ ali princesa.

Radžva in jordanski princ Husein sta sporočila veselo novico!
Radžva in jordanski princ Husein sta sporočila veselo novico!FOTO: Profimedia
Princ Husein in princesa Radžva pričakujeta otroka, rodil se bo že to poletje!
Princ Husein in princesa Radžva pričakujeta otroka, rodil se bo že to poletje!FOTO: Profimedia
Jordanska kraljica slovi kot ena najlepših žensk na svetu
Preberi še
Jordanska kraljica slovi kot ena najlepših žensk na svetu

Nasledstvena linija

Moški otrok bo postal drugi v vrsti za prestol Hašemitske kraljevine Jordanije. V skladu z državno ustavo, ki je bila sprejeta leta 1952, je prestol nasledstven po dinastiji kralja Abdulaha bin Al Huseina in prehaja linearno od kralja do njegovega najstarejšega sina. Če je otrok ženskega spola, se nasledstvena linija ne spremeni.

Prestolonaslednik je trenutno princ Husein bin Abdulah, sledi pa mu njegov mlajši brat, princ Hašem bin Abdulah. Kraljica Rania in kralj Abdulah sta tudi starša princese Iman in princese Salme.

Princesa Radžva v poročni obleki znamke Dolce & Gabbana, njune poroke sta se udeležila tudi princ William in Kate Middleton.
Princesa Radžva v poročni obleki znamke Dolce & Gabbana, njune poroke sta se udeležila tudi princ William in Kate Middleton.FOTO: Profimedia
Kate Middleton ponovno noseča?
Preberi še
Kate Middleton ponovno noseča?

Poroka princese Radžve in prestolonaslednika Huseina

Husein in Radžva sta se poročila junija 2023, o njuni razkošni kraljevi poroki pa so govorili praktično vsi. Kraljeve družine z vsega sveta so pripotovale v Aman na veliko praznovanje, vključno s princem Williamom in Kate Middleton. Več o njunem poročnem slavju si lahko preberete TUKAJ!

Princesa Radžva in princ Husein – imela sta zares razkošno poroko, kmalu se jima bo pridružil nov družinski član!
Princesa Radžva in princ Husein – imela sta zares razkošno poroko, kmalu se jima bo pridružil nov družinski član!FOTO: Profimedia
Kdo je Hrvatica, ki jo bo poročil brunejski princ?
Preberi še
Kdo je Hrvatica, ki jo bo poročil brunejski princ?
Princesa hrvaških korenin nosila tiaro z 838 diamanti
Preberi še
Princesa hrvaških korenin nosila tiaro z 838 diamanti
Mailing

Kraljevo

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: people.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399