Zadovoljna.si
Kate Middleton

Kraljevo

Tako velika je ekipa, ki skrbi za Kate Middleton

B.R.
09. 11. 2020 08.00
0

Večkrat se je že opazilo, da ni lahko biti del britanske kraljeve družine. Zato je na videz nepremagljiva in šarmantna drža Kate Middleton še toliko bolj navdušujoča. Toda v tem ni sama, za seboj ima ekipo, ki ji pri tem neutrudno pomaga.

Vse od aprila 2011, ko se je Kate Middleton poročila z britanskim princem Williamom in postala cambriška vojvodinja, je s svojo gracioznostjo in lahkotnim nasmehom osvojila množice. Njen naravni čar je bil namreč dobrodošla sprememba v kraljevem gospodinjstvu, zaradi njenega materinskega čuta pa si je prislužila tudi vzdevek 'materinska princesa'. A da je to dosegla, je potrebovala pomoč, ekipo, ki je skrbno stala za vojvodinjo in ji tako olajšala delo.

Takšno obleko bi nosila tudi princesa Diana
Preberi še
Takšno obleko bi nosila tudi princesa Diana

Stilistka

Kadar koli Kate stopi v javnost, oči publike najprej opazijo, kako je vojvodinja oblečena. Vedno elegantna, urejena, pa naj bo to za zelo uradne stvari ali pa sproščene športne dogodke. Za njeno garderobo je odgovorna Natasha Archer, ki se je pri njej kot osebna asistentka zaposlila leta 2007. Leta 2014 pa je prevzela tudi njeno garderobo, nase je tako prvič opozorila že, ko sta William in Kate odpotovala v Avstralijo in Novo Zelandijo, kjer je Kate ob neki priložnosti nosila prikupno rdečo obleko. Vse od takrat Archerjeva dosledno dokazuje, da kraljevska garderoba nikakor ni dolgočasna. Kljub temu da so njena oblačila skromna in daleč ob bahavosti, s svojim slogom zagotovo povsod blesti. Z zanimivim izborom modnih oblikovalcev Natasha tako vedno poskrbi za vznemirljivo garderobo, ki odraža prefinjen okus vojvodinje. Vedno bolj pa Kate navdušuje tudi zaradi reciklaže oblek ter oblek, s katerimi se poklanja pokojni princesi Diani.

Kate leta 2017 na Novi Zelandiji
Kate leta 2017 na Novi ZelandijiFOTO: Profimedia

Frizer

Če je kakšna stvar na Kate, ki je vedno brezhibna, so to njeni lasje. Tudi tukaj vojvodinja ne pretirava, prisega na preprostost in eleganco. Pa naj bo to na ulici, ko se rokuje z ljudmi, med igro z otroki ali na uradnem srečanju z znanimi ljudmi. In komu se lahko zahvalimo, da so njeni lasje vedno kot umetniško delo? Zasluge gredo frizerki Amandi Cook Tucker, ki skrbi tudi za 'glave' princa Williama in Harryja ter za malega Georgea, Charlotte in Louisa. Britanski mediji pišejo, da se je med ženskama spletla prav posebna vez, nekateri so celi napisali, da je bila frizerka druga oseba, ki je spoznala malega Georgea, ko se je rodil – celo pred Katinimi starši.

Tudi Kate se ni mogla upreti trenutno najbolj vroči frizuri
Preberi še
Tudi Kate se ni mogla upreti trenutno najbolj vroči frizuri
Vojvodinja ima ponavadi preprosto pričesko, ki pa je vedno videti brezhibno.
Vojvodinja ima ponavadi preprosto pričesko, ki pa je vedno videti brezhibno. FOTO: Profimedia

Umetnica ličenja

Kate se je leta 2011 za svojo poroko odločila, da si bo svoj poročni make up uredila sama. Za samozavestno odločitvijo vojvodinje pa je stala Arabelle Preston, ki je zagotovo zakladnica nasvetov, ne samo, da skrbi za brezhiben videz vojvodinje, je tudi soustanoviteljica kozmetične linije, ki slavi po naravnih oljih za kožo. V intervjuju za W Magazine je Prestonova delila svoje nasvete, kako doseči sijaj, ki je viden na obrazu vojvodinje: "Najprej nanesite olje in ga vmasirajte v kožo. Pustite par minut, da se absorbira, če potrebujete dodatno hidracijo, uporabite tudi kremo, nato pa nanesite podlago." Toda previdno, ne uporabljajte preveč olja: "Če začnete s preveč olja na rokah, se ne absorbira pravilno in od tega ne boste imeli koristi."

Kate se je za poroko naličila sama.
Kate se je za poroko naličila sama.FOTO: Profimedia

Varuška

Kate je mamica trem navihanim malčkom, svoje tri otroke pa je zaupala varuški Marii Teresi Turrion Borrallo, ki sta jo kraljeva zakonca najela leta 2014, bil je imel princ George komaj osem mesecev. Maria Teresa je diplomirala  na prestižni univerzi Norland College, ki je 'ustvaril' nekatere najbolj znane varuške v Britaniji – večino diplomantk hitro najame britanska kraljeva družina in britanska aristokracija, kar je to veljalo za Mario, ki je pred tem delala za kar nekaj visokih družin. V učnem načrtu se zahteva tudi, da so njihove varuške usposobljene za varnostne zadeve, kot so samoobramba, obrambna vožnja in celo kibernetska varnost. Kraljeva varuška dela za kraljevi par polni delovni čas, tako skrbi za prehrano, čas spanja in dejavnosti, ki so povezane s šolo.

Kate Middleton: videti je bila povsem shirana in bleda
Preberi še
Kate Middleton: videti je bila povsem shirana in bleda
Kate pri vzgoji pomaga tudi varuška.
Kate pri vzgoji pomaga tudi varuška. FOTO: Profimedia

Osebna asistentka

Glede osebnih asistentk v kraljevi družini je bilo zadnje mesece veliko govora, kajti kar nekaj oseb je zapustilo svoje delovno mesto. Med njimi je tudi dolgoletna asistentka Sophie Agnew, ki je za vojvodinjo delala zadnjih sedem let. Sophie je skrbela za koordinacijo osebnih asistentov in je imela položaj njene glavne asistentke. Odločitev, da jo odpusti le nekaj dni, potem ko se je Sophie vrnila s svojih medenih tednov, naj bi presenetila tako osebje dvora kot njene najbližje, vzrok pa ni javno znan. Asistentka naj bi pred tem skrbela tudi za Meghan Markle in princa Harryja, ko pa sta razglasila, da ne želita biti več združena z Williamom in Kate, njena vloga naj ne bi bila več potrebna.

Kate Middleton s svojo odločitvijo šokirala vse
Preberi še
Kate Middleton s svojo odločitvijo šokirala vse

Osebna tajnica

Vojvodinja je imela v preteklosti kar nekaj osebnih tajnic. Leta 2007 je svojo službo natopila Rebecca Deacon, ki je kot desna roka Middletonove delala deset let, nato pa jo je nasledila Catherine Quinn. Toda lani, po dveh letih službovanja, se je določila, da bo svoj čas posvetila dobrodelnemu delu. Trenutno ni znano, kdo je prevzel delo, ki zagotovo ni lahko, kajti oseba mora usklajevati natrpan urnik vojvodinje.

Takšno obleko bi nosila tudi princesa Diana
Preberi še
Takšno obleko bi nosila tudi princesa Diana

Skrbniki kraljeve fundacije

Kraljeva fundacija vojvode in vojvodinje Cambridge je po navedbah njune spletne strani "primarno človekoljubno in dobrodelno vozilo" za kraljevski par, ki se osredotoča na pravice veteranov, pravice manj privilegiranih, pravico do izobraževanja, varstvo okolja in divjadi ter nasilje na spletu. Za organizacijo, ki ima skoraj osem milijonov funtov oziroma več kot devet milijonov evrov letnega prihodka na leto, mora skrbeti nekdo, ki mu kraljevi par izredno zaupa. Lani julija je tako bilo objavljeno, da bo njihov dolgoletni tiskovni sekretar Jason Knauf, ki je bil tudi svetovalec nekdanje novozelandske premierke Helen Clark, imenovan za izvršnega direktorja kraljeve fundacije. Na začetku tega leta, konec januarja, pa je par sporočil, da bo čelo glavnega direktorja za komunikacije pri fundaciji prevzela Edwina Iddles, nekdanja pomočnica parlamenta, tiskovna sodelavka in pomočnica poslanke Konzervativne stranke Caroline Dineage.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413