Zadovoljna.si
Tressco

Kraljevo

To je otok, na katerem počitnikujeta Kate in princ William

J.V.
09. 08. 2020 20.18
0

Medtem ko naj bi Meghan Markle in princ Harry te dni počitnovala na priljubljenem hrvaškem otoku Brač, na katerega sta pripotovala iz Los Angelesa, pa Kate Middleton, princ William in njuni trije otroci, počitnikujejo na otoku, ki je že vrsto let ena najpriljubljenejših počitniških destinacij princa Williama.

Vojvoda in vojvodinja Cambridgea sta se odločila, da družina letošnji poletni oddih preživi na majhnem otroku Tresco, ki je del otočja Scilly. Teden so preživeli v hiši Dolphin, ki stoji na posestvu, ki je v lasti princa Charlesa in na katerem je princ William v preteklosti počitnikoval že večkrat. Glede na to, da gre za eno njegovih najljubših počitniških destinacij, ni presenetljivo, da jo je izbral za destinacijo letošnjega poletja. 

Kate Middleton in princ William doživljata hude napade
Preberi še
Kate Middleton in princ William doživljata hude napade

William je pred leti na otoku preživljal čas z mamo princeso Diano, princem Charlesom in bratom Harryjem. "Dolphin House" je le nekaj minut hoje od plaže, ma bivalni prostor s kaminom in pogledom na morje. Kuhinja je pisana kraljevsko modra, jedilnica pa daje skorajda jamski občutek s kamnitimi stenami. Z zunanje terase se odpira delen pogled na morje, medtem ko se ta povsem odpre s spalnic.

Otok, na katerem živi le 175 prebivalcev, je dostopen samo po morju ali zraku, zato so kraljevo družino tja in nazaj prepreljali s helikopterjem. Princ William bo s časom podedoval Tresco od očeta in nekoč bodo na otoku počitnikovali tudi njegovi otroci s svojimi družinami. No, medtem ko Kate in William z družino nista odpotovala daleč, pa sta si Harry in Meghan privoščila daljše potovanje. Skupaj s sinčkom Archijem namreč te dni preživljata na Braču, kjer jima družbo delajo George Clooney, njegova soproga Amal in njuna dvojčka. 

Plaža na Jadranu, ki sta jo obiskala Harry in Meghan, je ena najlepših na svetu
Preberi še
Plaža na Jadranu, ki sta jo obiskala Harry in Meghan, je ena najlepših na svetu

Tresco je drugi največji izmed otokov Scilly in pravisubtropski dragulj. Je edini izmed otokov, ki so v zasebni lasti in za katere trenutno skrbita za Lucy in Robert Dorrien-Smith. Na otoku je vsega malo - od romantičnih grajših ruševin, do peščenih plaž in svetovno znanega vrta, ki ga je leta 1830 ustanovil Augustus Smith. Ta vrtnarski raj gosti spektakularno zbirko več kot 20.000 eksotičnih rastlin iz vseh koncev sveta. Mnogih ni mogoče gojiti nikjer drugje v Veliki Britaniji. Nadvse impresivna je tudi zbirka Valkhalla, ki si jo je mogoče ogledati v vrtu in ki je sestavljena iz barvitih figur, ki so bile najdene na potopljenih ladjah v bližini otoka.

Otok Tresco-1
Otok Tresco-1FOTO: Dreamstime
Tresco
TrescoFOTO: Dreamstime
Otok Tresco-2
Otok Tresco-2FOTO: Dreamstime
Tresco
TrescoFOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413