Zadovoljna.si
Meghan Markle in princ Harry

Kraljevo

Tudi Harry spet v javnosti

M. A.
13. 05. 2020 07.30
2

Meghan Markle in njen mož Harry sta se odrekla britanskim kraljevim nazivom, da bi lahko tako sebi kot svojemu enoletnemu sinu Archieju omogočila čim mirnejše življenje, a se zdi, da se v času pandemije v javnosti pojavljata precej pogosteje kot po navadi. Nazadnje sta presenetila pretekli teden, ko je Meghan ob Archiejevem rojstnem dnevu sinu prebirala pravljico, tokrat pa je v ospredje stopil Harry.

Čeprav se je odrekel tako kraljevim nazivom kot dolžnostim, Harry še vedno čuti strast do vsega, kar je podpiral in s čimer se je ukvarjal prej, zato se je tokrat udeležil videokonference, na kateri je počastil trud in delo vojnih veteranov. Omenjeni pogovor naj bi služil tudi kot del dokumentarnega filma, ki bo govoril o t. i. klubu morskih prašičkov (The Guinea Pig Club), ki je, da pomaga ranjenim pilotom, nastal leta 1941, ime pa je dobil zaradi eksperimentalnih zdravljenj, ki so jim bili piloti podvrženi.

Meghan Markle pokazala Archieja
Preberi še
Meghan Markle pokazala Archieja

Ranjeni piloti so na tak način pomagali pri nastajanju plastične in rekonstruktivne kirurgije, ki so se jo v tistem času posluževale predvsem žrtve požarov. Tako je Harry med drugim klepetal z vdovo enega od pilotov in sinom že umrlega pilota, ki je prav tako pripadal omenjenemu klubu. Harry se je oglasil iz Los Angelesa, kjer sta z Meghan Markle našla nov dom, in dejal, da so vsi piloti vedeli, v kaj se podajajo, a so se kljub vsemu odločili, da služijo državi. "Tudi ko so jim bile prizadejane rane, ki so jim spremenila življenja, se niso ustavili, kar je izredno in hkrati navdihujoče,"  je dejal z žarom v očeh.

Ob tem se britanski mediji sprašujejo, kako na takšna pojavljanja gleda britanska kraljica Elizabeta II. Številni menijo, da je ponosna na vnuka, saj kljub temu da mu ni treba, še naprej deluje v dober namen in ozavešča o pomembnih temah, spet drugi pa verjamejo, da ji ni všeč, da ima Harry proste roke pri vsem, kar lahko naredi in pove. 

Prvi Meghanin intervju, odkar je zapustila kraljevo družino
Preberi še
Prvi Meghanin intervju, odkar je zapustila kraljevo družino
Britanski mediji se sprašujejo, kaj o Harryjevem pojavljanju v medijih meni kraljica Elizabeta II.
Britanski mediji se sprašujejo, kaj o Harryjevem pojavljanju v medijih meni kraljica Elizabeta II.FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493