Zadovoljna.si
Princ Harry in princ William

Kraljevo

Ko je kraljica umirala, je naredil nekaj nezaslišanega

N. Č.
17. 11. 2023 05.00
1

Viri blizu princa Harryja trdijo, da je njegov brat princ William ignoriral njegove klice, ko je pokojna kraljica septembra lani umirala v Balmoralu.

Biograf Meghan Markle in princa Harryja, Omid Scobie, je razkril, da je William naredil nekaj zares nezaslišanega, ko je kraljica Elizabeta II. ležala na smrtni postelji. Princ William naj bi v tem času namreč ignoriral klice svojega brata princa Harryja, ta pa mu tega dejanja verjetno nikoli ne bo odpustil!

Njegovi zapisi so razburili številne osebe na britanskem kraljevem dvoru. "Zdi se, da bo vse, kar se dogaja za zaprtimi vrati, tudi v trenutkih takšne bolečine in žalosti, nekoč prišlo v javnost," je za britanski Mirror povedal vir blizu kraljeve družine.

"Nič ni prepovedanega, saj se zdi, da sta William in Kate tarča številka ena tega avtorja. Zdi se, da bodo čez nekaj mesecev noži spet zunaj, stare rane pa odprte," je še dodal omenjeni vir.

Harry razkril presenetljivo podrobnost o Williamu in Kate
Preberi še
Harry razkril presenetljivo podrobnost o Williamu in Kate

Scobie namreč v odlomku svoje najnovejše knjige z naslovom 'Endgame' navaja, da je bil princ Harry 'držan v temi' glede kraljičinega zdravja v urah pred smrtjo in da princ William čuti, da je 'izgubil Harryja in ne želi poznati njegove nove različice'.

Scobie je pred tem objavil biografijo zakoncev Sussex z naslovom "Iskanje svobode", zdaj pa trdi, da 39-letni princ Harry in 42-letna Meghan Markle "nista vedela", da se kraljeva družina pripravlja na kraljičino smrt.

Princ Harry in princ Willaim
Princ Harry in princ WillaimFOTO: Profimedia

V 'Endgame' Scobie piše, da sta zakonca Sussex septembra 2022 obiskala Združeno kraljestvo zaradi številnih obveznosti, takrat pa je palača sporočila, da so zdravniki kraljici Elizabeti svetovali počitek.

"Naslednje jutro Susseški niso vedeli, da Buckinghamska palača že načrtuje kraljičine zadnje ure in prve dni novega obdobja monarhije – dokler vojvodi ni začel zvoniti telefon. Neznana številka. Navadno jih je ignoriral," piše Scobie.

"Meghan je svojemu možu rekla, naj dvigne slušalko, on pa je sprejel klic, tik preden je nehalo zvoniti", nadaljuje avtor.

"Harry tisto leto ni veliko govoril z očetom, a to ni bil čas za napetosti med očetom in sinom. Charles mu je povedal, da se s Camillo pripravljata, da zapustita Dumfries House in odideta v Balmoral, kjer je princesa Anne že bila s kraljico. Harryju je rekel, naj gre takoj na Škotsko," piše Scobie.

5 največjih škandalov britanske kraljeve družine
Preberi še
5 največjih škandalov britanske kraljeve družine

Harry je svojemu bratu Williamu poslal besedilno sporočilo, v katerem ga je vprašal, kako nameravata s Kate oditi na Škotsko in ali lahko potujeta skupaj, vendar ni prejel odgovora, je še zatrdil Scobie. Harry se je nato dogovoril, da odide tja s svojima stricema, princem Andrewom in princem Edwardom.

Princ William in princ Harry
Princ William in princ HarryFOTO: Profimedia

Trdi, da so 'viri' iz palače nekaterim časopisom povedali, da je Charles Harryja osebno obvestil o kraljičini bolezni. Citiral je Harryjevega prijatelja, ki je rekel, da je Harry zaradi tega 'opustošen'. 

Dodal je še, da je razmerje med Williamom in Harryjem nepopravljivo, saj valižanski princ svojega brata vidi kot 'prebežnika'. Za brata ni vrnitve na stara pota in nič se še ni spremenilo, odkar je Harry v začetku tega leta napovedal knjigo z naslovom Rezerva (Spare). 

Prihod Meghan Markle je bil začetek njunega konca
Preberi še
Prihod Meghan Markle je bil začetek njunega konca

Tiskovni predstavnik Buckinghamske palače ni želel komentirati knjige kontroverznega avtorja, ki naj bi izšla 28. novembra.

Vsi ljubitelji britanske monarhije na VOYO ne spreglejte številnih dokumentarnih filmov, ki sledijo eni najbolj slavnih družin na svetu. Med drugim so vam na voljo tudi trije dokumentarci o preminuli kraljici: Kronanje, Kraljica sveta in Kraljica: Pogled od blizu, Življenju kraljevih žena pa sledi dokumentarec Kraljeve žene windsorske.

Mailing

Kraljevo

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Princ William in princ Harry
Princ William in princ HarryFOTO: Profimedia
Ženo s prešuštvom pognal v smrt, nato pa poročil ljubico
Preberi še
Ženo s prešuštvom pognal v smrt, nato pa poročil ljubico
To ime bo uporabljal, ko postane kralj
Preberi še
To ime bo uporabljal, ko postane kralj

Vir: story.hr

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413