Zadovoljna.si
kate middleton in prstan princese diane

Kraljevo

Zakaj je zaročni prstan Kate Middleton tako kontroverzen?

J.V.
04. 05. 2021 08.02
0

Nobena skrivnost ni, da je zaročni prstan, ki ga nosi Kate Middleton, nekoč pripadal princesi Diani. Osem let po tem, ko jo je princ William z njim zasnubil, pa so v javnost pricurljale informacije, da naj bi 370 tisoč evrov vreden prstan v kraljevi družini dvignil kar nekaj prahu.

Kate je prstan podedovala od princese Diane.
Kate je prstan podedovala od princese Diane. FOTO: Reuters

Zaročni prstan, v katerega je vdelan 12-karatni modri safir in ga obkroža 14 diamantov, je v kraljevi družini precej nepriljubljen. Prva ga je nosila danes pokojna princesa Diana, ki ga je leta 1981 prejela od princa Charlesa.

Prstan pa ni bil izdelan posebej za njo, ampak ga je takrat lahko kupil kdor koli. Če je seveda imel pod palcem 370 tisoč evrov. In dejstvo, da je bil prstan na voljo tudi vsem tistim, ki niso modre krvi, je bilo za kraljevi dvor nesprejemljivo.

Zastrašujoči znaki, da si Kate in Diana delita isto usodo
Preberi še
Zastrašujoči znaki, da si Kate in Diana delita isto usodo

Številni viri poročajo, da je prstan izbrala princesa Diana sama, zaradi česar je danes, ko ta krasi roko vojvodinje Cambriško, še toliko bolj poseben. Diane ni nič motilo, da je bil prstan na voljo vsem, in ga je nosila tudi po ločitvi od princa Charlesa. Pozneje ga je princ William poklonil svoji srčni izbranki in danes ženi, ki ga v spomin na princeso Diano nosi s spoštovanjem.

Od ločenke do najlepše kraljice na svetu
Preberi še
Od ločenke do najlepše kraljice na svetu
Uradne zaročne fotografije Kate Middleton in princa Williama.
Uradne zaročne fotografije Kate Middleton in princa Williama.FOTO: Reuters

 

 

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375