Zakaj se Meghan Markle na pogrebu ni približala Kate?

Zakaj se Meghan Markle na pogrebu ni približala Kate?

J.V.
21.09.2022, 5:00
1
Med pogrebno slovesnostjo, ki se je zgodila v ponedeljek, je bila Meghan Markle sicer večino časa v bližini Kate Middleton, obenem pa je ves čas pazila, da se ji ni preveč približala in da je bila med njima razdalja. Razlogov za to pa naj bi bilo po poročanju strokovnjakov več. Ti so med drugim preučili tudi telesno govorico sussekške vojvodinje.

Zdi se, da je Meghan Markle ves čas držala razdaljo od princese Kate Middleton in njenih otrok, medtem ko se je v ponedeljek, 19. septembra, poklonila kraljici Elizabeti II.

41-letna vojvodinja Sussekška se je med bogoslužjem v Westminstrski opatiji odločila stati "nekoliko stran" od 40-letne valižanske princese in njenih najstarejših otrok, princa Georgea in princese Charlotte, ter kraljice soproge Camille. Po besedah strokovnjakinje za govorico telesa Blance Cobb je bila Meghanina fizična oddaljenost posledica različnih razlogov, eden od njih je tudi vsem dobro poznana napetost s kraljevo družino.

PREBERI ŠE
Meghan Markle na pogrebu nosila nakit, ki ji ga je poklonila kraljica

Kraljeva družina na pogrebu
Kraljeva družina na pogrebu

"Meghanina govorica telesa ne namiguje na njen odnos s kraljico soprogo, Kate in otroki," je za People pojasnila strokovnjakinja in dodala: "Vendar pa dejstvo, da je stala za Kate, njenima otrokoma in sedaj kraljico spremljevalko, nakazuje na veliko čustveno distanco." Dodala je, da "pogrebi spodbujajo kontemplacijo, razmišljanje in molitev za tiste, ki molijo," zato je bila odločitev nekdanje igralke, da ne stoji bližje svojim sorodnikom, morda iz spoštovanja. "Morda jim je želela dati prostor. Ali pa je potrebovala nekaj prostora za razmislek tudi sama," pojasnjuje Cobbova. "Če meni, da je njun odnos napet, potem je možno, da se je umaknila. Običajno ohranjaš fizično distanco, ko se z nekom ne počutiš čustveno blizu."

Mnogi seveda upajo, da so se odnosi v zadnjih dneh med člani kraljevega dvora izboljšali. Predvsem med bratoma princem Harryjem in Williamom, ki sta se v zadnjih letih močno oddaljila. Znano je, da je William svojega brata in njegovo soprogo povabil, da se v Westminstrski opatiji pridružita njegovi družini in sedita skupaj z njimi. Ali je to znak sprave, pa bo pokazal čas. 

PREBERI ŠE
Princ George in princesa Charlotte bosta imela na pogrebu posebno mesto

Kraljeva družina na pogrebu
Kraljeva družina na pogrebu

Vsi ljubitelji britanske monarhije na VOYO ne spreglejte številnih dokumentarnih filmov, ki sledijo eni najbolj slavnih družin na svetu. Med drugim so vam na voljo tudi trije dokumentarci o kraljici: Kronanje, Kraljica sveta in Kraljica: Pogled od blizu.