Zaradi tega se otroka princa Harryja in Meghan Markle nista udeležila pogreba

Zaradi tega se otroka princa Harryja in Meghan Markle nista udeležila pogreba

J.V.
20.09.2022, 7:55
0
Sina princa Harryja Archieja in njegove hčerke Lilibet Diane ni bilo na državnem pogrebu kraljice Elizabete. V času, ko kraljeva družina žaluje za izgubo britanske monarhinje, sta se namreč Harry in Meghan odločila, da svoja otroka zaščitita pred žalovanjem v javnosti.

Čeprav od tragične smrti princese Diane mineva že več kot 25 let, je princ Harry šele pred kratkim začel govoriti o izgubi svoje matere in o tem, kako težak je bil njen pogreb. "Moja mati je pravkar umrla in moral sem prehoditi dolgo pot za njeno krsto, obkrožen s tisoči ljudi, ki so me gledali, medtem ko so me na televiziji gledali še milijoni drugih," je povedal za Newsweek leta 2017. "Mislim, da se od nobenega otroka ne bi smelo zahtevati tega, ne glede na okoliščine. Mislim, da se to danes ne bi zgodilo."

PREBERI ŠE
V tem primeru bi princ Harry še lahko postal kralj

 Zdaj, ko kraljeva družina žaluje za izgubo svoje matriarhinje, vojvoda Susseški ščiti lastne otroke pred žalovanjem v javnosti. Archie in njegova mlajša sestra Lilibet Diana se tako včeraj nista udeležila pogrebne slovesnosti, za razliko od princa Georgea in princese Charlotte, ki sta v procesiji hodila za svojima staršema, princem Williamom in valižansko princeso Kate Middleton

Charlotte in George sta bila na pogrebu najmlajša člana kraljeve družine.
Charlotte in George sta bila na pogrebu najmlajša člana kraljeve družine.FOTO: AP

In čeprav nista prisotna na slovesnosti, pa sta bila Archie in Lili vključena v Harryjev nedavni poklon kraljici. V svojem sporočilu je Harry spomnil na službo in dolžnost ter vpliv kraljice Elizabete, ki ga je imela ta na svetovno skupnost, obenem pa spregovoril o tem, kaj je pomenila njemu, njegovi ženi Meghan in njunima otrokoma.

"Babi, medtem ko nama ta zadnji razhod prinaša veliko žalost, sem za vedno hvaležen za vsa najina prva srečanja – od mojih najzgodnejših spominov na otroštvo s tabo, do tega, ko sem te prvič srečal kot svojo vrhovno poveljnico, do prvega trenutka, ko si spoznala mojo ljubljeno ženo in objela svoje ljubljene pravnuke," je dejal in zaključil s kraljičinimi besedami: "Življenje je seveda sestavljeno tako iz končnih ločitev kot tudi iz prvih srečanj."

PREBERI ŠE
Princ George in princesa Charlotte bosta imela na pogrebu posebno mesto

Vsi ljubitelji britanske monarhije na VOYO ne spreglejte številnih dokumentarnih filmov, ki sledijo eni najbolj slavnih družin na svetu. Med drugim so vam na voljo tudi trije dokumentarci o kraljici: Kronanje, Kraljica sveta in Kraljica: Pogled od blizu.

Charlotte in George sta bila na pogrebu najmlajša člana kraljeve družine.
Charlotte in George sta bila na pogrebu najmlajša člana kraljeve družine.FOTO: AP