Zadovoljna.si
Nanos podlage - 1

Lepota

To bi morala vedeti vsaka!

J.V.
28. 03. 2018 08.03
0

Se tudi vam dogaja, da svoj dom zjutraj zapustite urejene in naličene, a že po dveh urah opazite, da na vašem obrazu skorajda ni več pudra? Niste edine. Gre za zelo pogosto žensko težavo, za katero pa k sreči obstaja tudi zelo preprosta rešitev.

Nakup kozmetike
Nakup kozmetikeFOTO: Thinkstock

Kako izbrati popolno tekočo podlago, je vprašanje, ki si ga zastavlja večina pripadnic ženskega spola. Temu pa sledi vprašanje, kaj narediti, da bo podlaga ostala na svojem mestu do konca dneva. Zjutraj je naš mejkap točno tak, kot smo si ga zamislile in morda smo ponosne nase, da nam je znova uspelo perfektno naličiti obraz. A že zgodaj popoldne se ob pogledu v ogledalo dobesedno prestrašimo podobe, ki jo vidimo. Naš obraz se namreč sveti kot okrašeno božično drevesce, maskara je razmazana do polovice ličnic, o šminki pa ni ne duha ne sluha. Vam zveni znano? Niste edine.

Nanos podlage - 1
Nanos podlage - 1 FOTO: iStock

Preprečite najpogostejše jutranje lepotne napake

Izbira prave tekoče podlage

Ko se odločamo za nakup nove podlage, lahko izbiramo med mineralnimi pudri, pudri v kamnu ali prahu, ter tekočimi podlagami. Osnovna stvar, na katero je treba paziti pri izbiri pravega, pa je tip vaše kože. Če je vaša koža mastna, vam priporočamo uporabo pudra, ki ne vsebuje olja in je v prahu, ki bo ustvaril bolj mat videz vaše kože. Če je vaša koža suha in potrebuje vlaženje, pa sta najboljša izbira tekoči puder ali BB krema.

Lepotni triki, ki bi jih morala poznati vsaka ženska!

Priprava obraza na nanos pudra

Preden na obraz nanesete puder je zelo pomembno, da kožo dobro očistite in nanesete tanek sloj dneve kreme, ki ustreza vašemu tipu kože. Izbira prave kreme je zelo pomemben dejavnik, saj bo pudru omogočila daljšo obstojnost. Ko se krema vpije v kožo, lahko nadaljujete z nanostom pudra.

Pripomoček za nanašanje

Nekatere puder nanašajo s prsti, druge s čopiči, spet tretje pa prisegajo na zelo priljubljeno gobico ali 'beauty blender'. Nanašanje s prsti je zelo enostavno in puder se v tem primeru zelo hitro vpija v pore, da bi bilo nanašanje podlage enakomerno po vsem obrazu, pa si pri nanašanju pomagajte s čopičem ali gobico.

Nanos podlage - 2
Nanos podlage - 2FOTO: iStock

Kako ustvariti preprost dnevni mejkap?

Uporaba fiksatorja ali pudra v kamnu

Fiksator bo poskrbel, da bo vaš mejkap ostal na svojem mestu ves dan, ne glede na vremenske razmere. Gre za korak, ki ga pri ličenju marsikatera preskoči, je pa zelo pomemben, če želite, da se vaš obraz ne bo svetil že čez nekaj ur. Ko ste nanesle tekočo podlago, s čopičem nanesite puder v prahu in mejkap zaključite z nanosom fiksatorja.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493