Zadovoljna.si
Svinčnik za ustnice

Lepota

5 kozmetičnih izdelkov, ki jih že vse življenje uporabljate narobe

J.V.
22. 04. 2020 08.20
0

Prepričani smo, da je med njimi vsaj en kozmetični izdelek, ki ga do zdaj niste pravilno uporabljale. Nekateri med njimi namreč zahtevajo točno določen postopek uporabe, sicer z njimi lahko koži naredite več škode kot koristi.

Vsakodnevna nega kože je eden najpomembnejših lepotnih ritualov v življenju vsake pripadnice ženskega spola. Tako kot pri vadbi je tudi v tem primeru zelo pomembno, da kozmetične izdelke za nego kože pravilno uporabljate, sicer z njimi ne boste dosegle želenega učinka. Če boste ves čas narobe izvajale počepe, ne morete pričakovati, da boste z njimi izklesale svoje telo. Ravno nasprotno, zelo hitro lahko nastanejo poškodbe. Enako je s kožo. In kateri kozmetični izdelki so tisti, ki jih večina ne uporablja pravilno?

Lepotni triki za sijočo kožo, kot jo ima Meghan Markle
Preberi še
Lepotni triki za sijočo kožo, kot jo ima Meghan Markle
Olje vmasirajte v kožo, ko je ta še vlažna.
Olje vmasirajte v kožo, ko je ta še vlažna.FOTO: iStock

Olje za nego kože

Vse vemo, da olje in voda nista dobra kombinacija. Pravilo, ki pa ne drži, ko gre za čiščenje in nego kože. Da bi izkoristile vse pozitivne lastnosti, ki jih ima olje, ga morate v kožo vtreti, ko je ta še vlažna oziroma to naredite z vlažnimi rokami. Enako velja, če olje uporabljate za odstranjevanje ličil z obraza. Zaradi tega bo namreč odstranjevanje lažje in učinkovitejše. 

Tonik za obraz

Pri uporabi tonika za obraz je priporočljivo, da ste še posebej pazljive in nežne. To ne velja le za predel okoli oči, kjer je koža tanjša in občutljivejša, ampak tudi na preostanku obraza. Ko kožo čistite, je nikar preveč grobo ne drgnite z bombažnimi krpicami. Namesto tega krpico rajši za nekaj sekund držite na določenem mestu, kot je veka, s katere bi rade odstranile senčilo. Tonik bo ličilo vpil in z eno potezo bo vaša koža čista. 

5 domačih tretmajev proti temnim lisam in gubicam
Preberi še
5 domačih tretmajev proti temnim lisam in gubicam
Ličila vedno nanašajte s tapkanjem.
Ličila vedno nanašajte s tapkanjem. FOTO: iStock

Gobice za nanašanje ličil

Gobice za nanašanje ličil so že nekaj časa nepogrešljiv lepotni pripomoček. Njihov glavni namen je, da nam pomagajo pri nanašanju podlag, ki se lepše zlijejo s kožo in na koži ne puščajo vidnih sledi pudra. Napaka, ki jo pri njihovi uporabi dela marsikatera, je, da ličila z gobico po koži maže. Tega nikar ne počnite. Ličila vedno nanašajte s tapkanjem.

Pravila, ki se jih morate držati pri uporabi kreme za okoli oči
Preberi še
Pravila, ki se jih morate držati pri uporabi kreme za okoli oči

Svinčnik za obrobo ustnic

Večina ženskih pripadnic svinčnik za obrobo ustnic nanaša le za obrobje ustnic, v resnici pa bi morale za maksimalno dober učinek svinčnik najprej s prstom razmazati po notranji strani ustnic, nato pa šele z njim narediti obrobo. Linija bo na koncu videti bolj gladka, ustnice pa bolj naravne. 

To se bo v času samoizolacije zgodilo z vašo kožo
Preberi še
To se bo v času samoizolacije zgodilo z vašo kožo

Balzam za lase

Številni frizerski stilisti priporočajo 'obratno' umivanje las. Gre za to, da preden na lase nanesete šampon, vanje vtrete balzam in tako obrnete vrstni red umivanja, katerega ste bile vajene do zdaj.

Poglejte, kaj se zgodi, če pred šamponom uporabite balzam!
Preberi še
Poglejte, kaj se zgodi, če pred šamponom uporabite balzam!
Balzam naj bi bilo menda najboljše nanašati pred šamponom.
Balzam naj bi bilo menda najboljše nanašati pred šamponom.FOTO: iStock

 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478