Zadovoljna.si
Depilacija z voskom

Lepota

Depilacija z doma narejenim voskom

Zadovoljna.si
16. 04. 2020 08.45
0

Med ženske 'skrbi', s katerimi se spopadamo v času izolacije, zagotovo sodi tudi depilacija. Za tiste, ki se navadno hodite depilirati v kozmetične salone, nam je lastnica enega od njih zaupala postopek izdelave domačega voska za depilacijo in domače depilacije.

Depilacijo, za katero Sanja Mazovec Škulj pravi, da je za 'ta pogumne', potrebujete sladkor, med, limonin sok, bombažno ali laneno majico, otroški puder ali škrob in leseno lopatko. 

Ženske, povejte po resnici ... Kako urejene ste v karanteni?
Preberi še
Ženske, povejte po resnici ... Kako urejene ste v karanteni?

Izdelava voska za depilacijo
1. V ponev z debelim dnom dodajte sladkor in ga kuhajte na srednje močni vročini. Sladkorja ne mešajte, zmerno obračajte le ponev, tako da nastane vrtinec. V kuhinji bo prijetno zadišalo po karameli. Kuhajte toliko časa, da sladkor karamelizira.

2. Z leseno žlico vmešajte med in limonin sok. Bodite previdni, saj bo sladkor penast in zelo vroč! Nadaljujte z mešanjem, dokler se zmes ne stopi in postane gosta, kot na primer masa za palačinke. Če je mešanica preveč gosta, dodajte vodo, dokler ne dobite gosto - tekoče mase.

3. Pred uporabo zmes pustite, da se nekoliko ohladi. Če želite vosek uporabiti kasneje pustite, da se masa ohladi.

Za gladke noge lahko poskrbite tudi same doma.
Za gladke noge lahko poskrbite tudi same doma.FOTO: iStock

Uporaba voska
1. Preverite dolžino dlak, ki jih želite odstraniti. Najbolj idealna dolžina dlak za odstranjevanje je od 3 do 6 mm. Če so dlake prekratke, vosek ne bo 'izvlekel' dlak s korenino vred. Če so dlake predolge, pa zna biti kar boleče.
2. Pripravite trakove za depilacijo. Ker jih verjetno doma nimate, lahko razrežete ali raztrgate bombažno ali laneno majico.
3. Pred nanosom voska kožo posujte z otroškim pudrom. Otroški prašek ali koruzni škrob bo absorbiral telesna olja in vlago ter tako omogočil, da se vosek prilepi na dlake (ne na kožo), zaradi česar bo postopek veliko manj boleč.
4. Z leseno lopatko nanesite vosek na predel, ki ga želite depilirati. Vosek nanašajte vedno v smeri rasti dlak!
5. Trak tkanine pritisnite na vosek, ga zgladite in ga gladite v smeri rasti dlak.
6. Pustite, da se vosek popolnoma ohladi. Rahlo potegnite spodnji rob traku, da vidite, ali se je vosek dobro prijel na dlake.
7. Odstranite trak. Držite kožo napeto, tako da jo povlečete s točke pod robom tkanine in jo potegnete v nasprotju s smerjo rasti las. To naredite zelo hitro. Ne potegnite ga pod kotom 90 °, ampak bolj pod plitvim kotom.
8. Morebitne ostanke voska očistite in kožo namažite z negovalnim losjonom.
9. Preostali vosek lahko shranite v hladilniku. Doma pripravljen vosek lahko stoji v hladilniku kar nekaj tednov, v kolikor ga shranite v zamrzovalniku pa bo uporaben kar nekaj mesecev.

Kako doma odstraniti umetne trepalnice?
Preberi še
Kako doma odstraniti umetne trepalnice?


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493