Zadovoljna.si
Nohti

Lepota

Tako bodo vaši nohti videti kot iz salona

N. Č.
23. 01. 2024 05.00
0

V kolikor si želite lepe in obstojne manikure, se vam sploh ni treba odpraviti v salon! S pomočjo spodnjih nasvetov si lahko nohte uredite tudi same doma, vaša manikura pa posledično ne bo nič manj kakovostna.

Vemo, da veliko žensk pogosto hodi na manikuro v kozmetični salon. Delo prepustijo profesionalcem, same pa se v tem času spočijejo. 

Seveda nam je poleg tega, da imamo rade urejene nohte, enako pomembno tudi to, da je lak oz. gel obstojen čim dlje. V kolikor ste dovolj spretne, natančne in potrpežljive, lahko za to poskrbite tudi same. V nadaljevanju vam razkrivamo nekaj preprostih trikov, ki vam bodo pri tem pomagali. 

Vodnarje čaka uspešen teden, raki bodo zaupali vase
Preberi še
Vodnarje čaka uspešen teden, raki bodo zaupali vase

Kako poskrbeti, da bo naša domača manikura videti kot iz salona?

Prvi korak

V kolikor si želite, da bo vaša nova manikura obstojna čim dlje, morate poskrbeti za čistočo nohtov. Tudi če na nohtih trenutno nimate laka, je pomembno, da jih najprej očistite s pomočjo odstranjevalca laka za nohte. Na ta način se boste znebile neželene nečistoče in poskrbele, da se bo lak, ki ga boste nanesle, dobro oprijel površine. 

Drugi korak

Nikar ne pozabite na piljenje. Redno piljenje nohtov namreč pomaga preprečiti njihovo lomljenje, kar prispeva k manjšemu pokanju, pomembno pa je tudi, da jih pilite pravilno. Piliti jih morate zgolj v eno smer, saj lahko gibanje naprej in nazaj povzroči krhkost nohtov. 

Piliti jih morate zgolj v eno smer, saj lahko gibanje naprej in nazaj povzroči krhkost nohtov.
Piliti jih morate zgolj v eno smer, saj lahko gibanje naprej in nazaj povzroči krhkost nohtov. FOTO: iStockphoto

Tretji korak

Presodite, ali so vaši nohti dovolj močni in zdravi za dolgo manikuro. V kolikor se upogibajo ali lomijo, se raje odločite za krajšo dolžino, svojim nohtom pa dajte priložnost, da si opomorejo. Ko pričnete z lakiranjem, nikar ne pozabite na ustrezno podlago, ki bo okrepila vaše nohte in vam pomagala pri bolj gladkem nanosu barvnega laka. 

Četrti korak

Ena najpogostejših napak pri domači manikuri je nanos preveč laka za nohte. To lahko povzroči grudice in neenakomerne konce. Bolje je, da pokrijete celoten noht v enem sloju. Ena poteza mora biti na sredini in ena na vsaki strani. Počakajte vsaj dve minuti, preden nanesete naslednjo plast (v kolikor jo potrebujete). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Peti korak

Nikar ne pozabite na nadlak, ki je ključnega pomena, vsaj ko govorimo o obstojnosti manikure. 

Mailing

Moda

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nohti, ki so postali nov trend v svetu lepote
Preberi še
Nohti, ki so postali nov trend v svetu lepote
Trend, ki bo navdušil vse ljubiteljice glamurja
Preberi še
Trend, ki bo navdušil vse ljubiteljice glamurja

Vir: zena.net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493