Zadovoljna.si
Nohti

Lepota

Napake, zaradi katerih so naši nohti videti slabo

N. Č.
07. 05. 2024 05.00
0

Ste ljubiteljice gel manikire? Številne si nohte geliramo vsak mesec, a če to prepustimo rokam neizkušene stilistke za nohte, je mogoče, da ob odhodu iz salona ne bomo povsem zadovoljne z rezultatom.

Geliranje je še vedno največji trend, saj nam omogoča zares lepo urejene nohte. Nekatere si nohte gelirajo same, večina pa se jih odpravi v salon, kjer svoje nohte zaupajo strokovnjakinji. Morda se vam je že kdaj zgodilo, da ste iz salona odšle nezadovoljne ali pa se vam je kmalu zatem poškodoval lak. Poleg tega, da so razpoke in dvigovanje gela na nohtu videti neprivlačno, so lahko tudi nevarne za naše zdravje in lahko povzročijo vnetje. 

Neizkušena kozmetičarka bi se lahko zmotila na več načinov, v nadaljevanju pa razkrivamo tri najpogostejše napake, ki se zgodijo in na katere morate biti pozorne.

Udobni in trendi čevlji, ki jih lahko nosite vsak dan
Preberi še
Udobni in trendi čevlji, ki jih lahko nosite vsak dan

Najpogostejše napake

Slaba priprava

Vse se začne z dobro pripravo. Če temu predhodnemu koraku ne boste posvetili dovolj pozornosti, zagotovo ne boste zadovoljni z rezultatom manikire. Priprava na geliranje zajema na primer odstranitev obnohtne kožice ter starega gela oz. laka za nohte.

Priprava nohta je zelo pomembna.
Priprava nohta je zelo pomembna.FOTO: Shutterstock

Noht ni bil pravilno očiščen

Pred nanosom gela mora biti noht popolnoma čist – brez maščobe in umazanije. Umazanija in maščoba lahko namreč hitro povzročita, da se gel loči od nohtne plošče. Zelo pomembno je tudi, da počistite ves prah, ki nastane pri oblikovanju nohta, saj bo vsak, tudi najmanjši delček povzročil, da bo manikira na koncu videti nepopolna.

To posameznim znamenjem prinaša mesec maj
Preberi še
To posameznim znamenjem prinaša mesec maj

Napačna velikost konice

Ta napaka se lahko zgodi vsaki manikerki, ki ni dovolj skrbna in osredotočena, še posebej pogosta pa je med začetnicami. Podobna težava nastane, če je konica premajhna – zelo verjetno se bo konica dvignila, lahko pa pride tudi do neprijetnega občutka na nohtih.

Tega o sončenju zagotovo še niste vedeli
Preberi še
Tega o sončenju zagotovo še niste vedeli

Težave z gelom

Pri geliranju je najpogostejša napaka mešanje izdelkov različnih proizvajalcev ali različnih serij izdelkov, saj lahko s tem zmanjšamo medsebojno kompatibilnost posameznih slojev gela. Težava lahko nastane tudi zaradi nepravilnega shranjevanja izdelka, saj geli ne prenašajo dobro vročine ali neposredne sončne svetlobe. Geli imajo tudi omejen rok trajanja, po katerem se jih ne sme več uporabljati. Težava bo nastala tudi, če gela ne nanesemo ustrezno – torej, če ga nanesemo premalo ali preveč in če ga sušimo premalo časa pod UV-lučko.

Ali tudi same nosite gel nohte?
Ali tudi same nosite gel nohte?FOTO: Shutterstock
Pozabite na bele superge, to je trend pomladi
Preberi še
Pozabite na bele superge, to je trend pomladi
Serije Skrito v raju še ni konec
Preberi še
Serije Skrito v raju še ni konec
Mailing

Moda

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: zena.net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493