Zadovoljna.si
Kakšno britvico uporabljate, je namreč ključnega pomena in ima velik vpliv na to, v kakšnem stanju bo po končanem britju vaša koža.

Lepota

Odslej boste pred britjem vedno počele to

J.V.
29. 07. 2021 07.42
3

Britje je zagotovo najenostavnejši in najhitrejši način, kako se znebiti nadležnih dlačic, ki pa ima na žalost tudi nekaj slabih lastnosti. Poleg tega, da dlačice zelo hitro spet pokukajo ven, so posledica britja tudi vraščene dlake, ki so zlasti na bikini predelu vse prej kot zaželene!

Bolečina, ki jo povzroča depilacija z voskom, je za marsikatero prehuda, zato se veliko pripadnic nežnejšega spola še vedno najrajši odloči za britje, ki pa ima tudi nekaj slabih lastnosti. Na srečo obstajajo načini, kako te preprečiti in z genialnim trikom, ki ga je v enem izmed svojih vlogov delila Jessie B, nikoli več ne boste imele teh težav. 

Osem napak pri odstranjevanju dlak
Preberi še
Osem napak pri odstranjevanju dlak

Priljubljena vlogerka se je osredotočila na odstranjevanje dlačic z bikini predela, njen trik pa seveda lahko uporabite tudi na vseh drugih delih telesa. Jessie v videu pravi, da po letih težav s tem, kako pravilno briti bikini predel in se izogniti rdečici, vnetjem in vraščenim dlakam, končno obvlada postopek:

Britje na suho povzroča rdečico, pikice, razdraženo kožo in vraščene dlake.
Britje na suho povzroča rdečico, pikice, razdraženo kožo in vraščene dlake. FOTO: iStock

1. V prvem koraku svetuje, da najprej postrižete sramne dlake, zlasti če je minilo že nekaj mesecev, odkar ste zadnjič urejale svojo intimno frizuro. V nasprotnem primeru se bo vaša britvica zelo hitro 'zabasala', kar bo le še dodatno otežilo britje bikini predela. 

2. Drugi korak je po njenem mnenju eden najpomembnejših v celotnem postopku. Preden se lotite britja, si privoščite kopel ali tuš, da se dlake omehčajo. Britje na suho povzroča rdečico, pikice, razdraženo kožo in vraščene dlake, zato tega nikar ne počnite. Britje bikini predela naj bo torej zadnja stvar, ki jo naredite med kopanjem ali tuširanjem. 

Kako brez bolečin odstraniti dlake v mednožju
Preberi še
Kako brez bolečin odstraniti dlake v mednožju

3. Tretji korak je samo britje, pri katerem Jessica nikoli ne uporablja pene ali gela za britje, mila za telo ali balzama, ki je najslabša odločitev, a na žalost zelo pogosta. Sama prisega na olivno olje. Da, prav ste slišale. Da bi se dokončno poslovile od vraščenih dlačic in neprijetnih rdečih pikic na bikini predelu, si pri britju vedno pomagajte z olivnim oljem, ki kožo neguje. Potrebujete le nekaj kapljic olja, ki ga nanesete na dlani in nato na dele kože, ki jih želite pobriti. Preden jih napadete z britvico, pa počakajte minuto ali dve, da se olje malo vpije v kožo. Ne le da bo olje zmehčalo dlake, ampak bo tudi navlažilo kožo. 

Preden jih napadete z britvico, pa počakajte minuto ali dve, da se olje malo vpije v kožo.
Preden jih napadete z britvico, pa počakajte minuto ali dve, da se olje malo vpije v kožo.FOTO: Thinkstock

4. Njen četrti nasvet je uporaba britvice. Kakšno britvico uporabljate, je namreč ključnega pomena in ima velik vpliv na to, v kakšnem stanju bo po končanem britju vaša koža. Jessie je ugotovila, da je najboljša izbira moška britvica. Zelo pomembno pa je tudi, da je predel, ki ga bi rade pobrile, raven in koža napeta, v nasprotnem primeru se boste hitro urezale. Vsak teden lahko na predelu bikini linije izvedete tudi nežen piling, s katerim se boste izognile vraščenim dlakam.

Zato pred depilacijo ne bi smele piti kave
Preberi še
Zato pred depilacijo ne bi smele piti kave

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375