Zadovoljna.si
Nohti

Lepota

Kako bo nohte obarvala jesen 2023?

Špela Zupan
09. 10. 2023 05.00
0

Jesen čarobno preobrazi naravo. Okrasi jo s toplejšimi toni in po drevju se prelivajo strastna rdeča, sončno rumena, živahna oranžna, zemeljsko rjava, sijajni zlata in bronasta ... Pogled na čudovit barvni spekter razkriva pestro paleto barvnih odtenkov, ki ponuja ogromno navdiha za preobrazbe na različnih področjih. Nasvete deli priznana nohtna stilistka Tamara Cvelbar.

Čudovite naravne odtenke v vseh letnih časih rade prenesemo tudi na nohte in jesenski trendi ponujajo kar nekaj barv. Med njimi izstopajo klasična rdeča, rumena, oranžna, rjava ter tudi črna in siva, je nanizala nohtna stilistka Tamara Cvelbar, ki opaža, da so v letošnji jesenski sezoni prvič v ospredju zares naravni toni

"V nohtnem stiliranju trenutno prevladujejo oranžni in rjavi odtenki, barve buč, jesenskega listja in kombinacije harmoničnih odtenkov ... Kot če bi pogledali čudovit jesensko obarvan gozd v oranžni, rjavi, rdeči, rumeni in zeleni barvi," je orisala.

Tamara Cvelbar: 'V vročih poletnih mesecih na nohtih podzavestno iščemo svežino in svobodo, v hladnejših pa toploto, zavetje in varen pristan. Jeseni je tako, kot da bi spustili sidro ... Vrnemo se domov s sinje modrega morja in belih peščenih plaž v zavetje mestnega parka ali domačega gozda in od neon rumenih nohtov preidemo k umirjeni topli karamela barvi na nohtih.'

Možnosti za lepe nohtne poslikave je ogromno. Lahko združujemo dve ali več barv ter se odločimo za kombinacijo mat in sijaj. Dodatki, kot so denimo črte in bleščice, so pogosto v zlatih detajlih in trenutno so pravi hit tudi živalski vzorci, tako imenovani "safari nails" in "tortie nails", kjer posnemamo vzorec želvjega oklepa

Jesenski nohti, ki se jim ne boste uspele upreti
Preberi še
Jesenski nohti, ki se jim ne boste uspele upreti

Po pojasnilih nohtne stilistke je tako zagotovo tudi zaradi barv, saj tovrstni vzorci odlično pristojijo toplim zemeljskim odtenkom. Protiutež toplim terakota barvam, kaki zeleni in rjavi, pa medtem ponuja "čudovita pastelna ledeno modra z bisernim sijajem, ki bo poskrbela, da jesen vendarle ne bo čisto klasična".

"Čedalje bolj se obračamo k naravi in tudi barve narave se z letnimi časi prenesejo v naše domove, garderobo, oblačila in nenazadnje na nohte," opaža nohtna stilistka Tamara Cvelbar.
"Čedalje bolj se obračamo k naravi in tudi barve narave se z letnimi časi prenesejo v naše domove, garderobo, oblačila in nenazadnje na nohte," opaža nohtna stilistka Tamara Cvelbar. FOTO: osebni arhiv

V letošnji jeseni medtem vztraja krom učinek, ki pa je malce bolj umirjen. "Iz intenzivnejših krom barv se je spremenil v efekt stekla, v prozorno različico, ki je čudovita na vsaki barvi, še posebej pa na ombre kombinacijah ali čez babyboomer dizajn," je opisala Tamara Cvelbar. Novost ima tudi novo ime – vav učinek prozornega kroma čez ombre nohte, ki ustvarja steklen videz, je dobil naziv "chrombre". Prisotni ostajajo vzorci pletenin na nohtih, ki so tudi izjemni v toplih pastelnih zemeljskih barvah. Aktualne so teksture in predvsem navdušuje žameten efekt, ki vzbuja prijeten občutek in ga povezujemo s toploto, je ponazorila.

Umirjanje narave in priprava k zimskemu počitku se pozna tudi na dolžini nohtov, ki so jeseni praviloma krajši kot poleti. Tovrstni jesenski trendi običajno trajajo do veselega decembra, "ko si za en mesec damo duška, predvsem z bleščicami in glamuroznimi dodatki". 

5 idej za rdečo jesensko manikuro, ki je trenutno 'in'
Preberi še
5 idej za rdečo jesensko manikuro, ki je trenutno 'in'

Po opažanju Tamare Cvelbar pozimi pogosteje izberemo manikiro v hladnih pastelnih tonih, "ki bo letos obvezno z efektom ledenih nohtov, ki ga dosežemo s prozornim krom dodatkom. V zimskih mesecih je zelo aktualen marmor dizajn, saj odlično pristoji k beli barvi nohtov, z dodatkom bleščic na efekt marmorja pa dodamo piko na i."

Jesenski trendi so v nohtni stilistiki tudi letos prečudoviti in znova ponujajo neskončno priložnosti za izražanje osebnega stila in ustvarjalnosti. Topli in naravni odtenki so popolni za eleganten in umirjen videz, priljubljeni trendi, kot so mat, ombre in krom, ostajajo, a z novim, svežim pridihom. Večne bleščice so "in" v vseh letnih časih in le privoščite si jih, če želite zasijati in izstopati, kreativnost in svobodo pa lahko izrazite z vzorci. 

Seveda pa nikar ne pozabite tudi na ustrezno nego nohtov, da bodo vedno zdravi in lepi. "Ni nujno, da jih vedno odenemo v barve, čudoviti so tudi lepo prikrajšani, oblikovani in negovani nohti brez dodatkov. Kakovostno olje za vsakodnevno nego nohtov in obnohtne kožice je nujno. Kajti, tako kot negujemo obraz, je potrebno negovati tudi dlani, roke in nohte," je poudarila Tamara Cvelbar.

Mailing

Moda

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Kakšno manikuro pa boste ve izbrale letošnjo jesen?
Kakšno manikuro pa boste ve izbrale letošnjo jesen?FOTO: Tamara Cvelbar
Elegantna manikura, ki jo bomo nosile to jesen
Preberi še
Elegantna manikura, ki jo bomo nosile to jesen
Ideje za najbolj trendovsko manikuro letošnje jeseni
Preberi še
Ideje za najbolj trendovsko manikuro letošnje jeseni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399