Zadovoljna.si
Celulit

Zadovoljna

Se lahko z maderoterapijo znebimo celulita?

J.V.
31. 03. 2021 07.41
0

Ste že slišale za maderoterapijo? Gre za lepotni tretma, ki je v zadnjih mesecih postal pravi hit in nad katerim se navdušuje vedno več ženskih predstavnic. Z njim naj bi se v relativno kratkem času znebile celulita oziroma ga omilile. Kako učinkovita je v resnici metoda, ki predstavlja alternativo ročni masaži, smo preverili pri kozmetičarki Jasni Česni. Ta pravi, da je metoda res zelo učinkovita, seveda pa se je treba zavedati, da je treba za dober rezultat prilagoditi tudi svoj življenjski stil.

Ženske smo vedno v iskanju novih načinov in metod odstranjevanja celulita, a tako priljubljena, kot je v zadnjih mesecih maderoterapija, že dolgo ni bila nobena. Na družbenih omrežjih lahko vsak dan zasledimo kakšno novo uporabniško izkušnjo in fotografije prej in potem so velikokrat zares občudovanja vredne. Pa je vse to res ali gre le še za en lepotni trend, ki obljublja preveč? Ali je maderoterapija, ki sicer izhaja iz Kolumbije, res tako učinkovita pri odpravljanju celulita in za kaj pri metodi sploh gre? 

O vsem tem smo se pogovarjali s kozmetičarko Jasno Česnik, ki je v oddaji Zadovoljna, ki je na sporedu vsako nedeljo ob 17.30 na POP TV,  pokazala, kako terapija izgleda.

"Metoda predstavlja alternativo ročni masaži, ki razbija maščobne celice in celulit. Izvaja se z anatomsko oblikovanimi lesenimi valjčki."  Anticelulitna terapija je povsem neinvazivna in naravna, da bi bili rezultati res vidni, pa seveda ni dovolj samo ena. "Terapija traja 45 minut, potrebnih pa je v povprečju od 10 do 15 terapij."

Učinki maderoterapije:

- odpravlja celulit

- aktivira limfni sistem

- učvrsti tonus kože

- pospeši metabolizem

- odstranjuje toksine

- zmanjšuje zadrževanje vode v telesu

Maderoterapija
MaderoterapijaFOTO: Dreamstime

"Z maderoterapijo se močno stimulira limfni sistem, ki je zadolžen za izločanje toksinov iz telesa. Pospešimo tudi mikrocirkulacijo, odpravlja se zastajanje vode, izboljša se prekrvavitev, učvrsti se koža, izrazit dvig zadnjice, zmanjšanje obsega in celulita. Da vse to dosežemo pa nam pomaga tudi pitje zadostne količine vode. Splošno priporočilo je, da bi spili 1l/25 kg, se pravi 2 do 3 l na dan, ker voda opravi funkcijo odplavljanja toksinov iz telesa," pojasnjnuje Jasna in dodaja, da je pri izvajanju terapije potrebno upoštevati pravilno zaporedje valjčkov. "Kar se tiče bolečine bi rekla, da je odvisno od občutljivosti posameznice in tudi stanja in vrste celulita. Maderoterapevt prilagodi terapijo tako, da je masaža še vedno prijetna."

Za koga pa maderoterapija ni priporočljiva? "Pred začetkom se mora terapevt obvezno prepričati o zdravstvenem stanju stanke. Terapije ne izvajamo, če ima stranka kakršno koli infekcijo, vročinska stanja, bolezni kože, krčne žile, trombozo ali glivična obolenja. Ne izvajamo je na onkoloških bolnikih in med nosečnostjo." Marsikatera se je odločila, da z maderoterapijo poskusi tudi sama doma, a ker je zelo pomembno, da jo izvajamo pravilno, Jasna priporoča, da raje obiščemo strokovnjaka. "Ne bom trdila, da si same ne bi mogle narediti maderoterapije,  vendar sem pristaš, da to izvaja strokovno usposobljena oseba, da ne pride do poškodb tkiva."

In za konec še vprašanje, ki si ga zastavljamo vse ... Ali je maderoterapija res učinkovita? "Metoda je res zelo učinkovita. Če stranka izboljša tudi življenjske navade pa je še toliko bolje." Sicer pa se maderoterapija ne izvaja le na predelih, kot so stegna, zadnjica, trebuh ali roke, ampak tudi na obrazu. 

Oddaja Zadovoljna je na sporedu vsako nedeljo ob 17.25 na POP TV, ogledate pa si jo lahko tudi na VOYO!
Oddaja Zadovoljna je na sporedu vsako nedeljo ob 17.30 na POP TV.
Oddaja Zadovoljna je na sporedu vsako nedeljo ob 17.30 na POP TV. FOTO: POP TV

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416