Zadovoljna.si
Odstranjevanje ličil

Lepota

Kaj se zgodi, če zvečer ne odstranimo ličil?

Zadovoljna.si
28. 01. 2024 05.00
0

Odstranjevanje ličil iz obraza je pomemben korak v negi kože, ki pa ga mnoge velikokrat zanemarimo, še posebej po dolgem in napornem dnevu. Zavedamo se, da je odstranjevanje ličil včasih res prava nadloga, a ne pozabite, da je ravno čista in negovana koža ključ do svežega in mladostnega videza!

Gre za eno izmed najpogostejših napak v negi kože, ki ima lahko resne posledice. Ličila, ki ostanejo na obrazu, ne le, da zamašijo naše pore, temveč tudi omogočijo kopičenje umazanije, bakterij in drugih nečistoč. 

To lahko privede do različnih kožnih težav, vključno z aknami, vnetji in izgubo sijaja. Vse skupaj lahko tudi pospeši proces staranja, saj koža med spanjem potrebuje čas, da se obnovi in regenerira. Ravno zato je redno odstranjevanje ličil ključnega pomena za ohranjanje zdrave in lepe kože ter preprečevanje dolgoročnih negativnih vplivov.

Zato nikoli ne bi smele spati z mokrimi lasmi
Preberi še
Zato nikoli ne bi smele spati z mokrimi lasmi

Kako lahko neredno odstranjevanje ličil vpliva na zdravje kože?

Koža je največji organ našega telesa, hkrati pa je izpostavljena številnim vplivom okolje, kot so onesnaženje zraka, UV-žarki, prah in ličila. Če si zvečer ličil ne odstranimo, lahko pride do različnih negativnih posledic.

Zamašene pore

Ličila, še posebej podlage in pudri, lahko zamašijo pore na našem obrazu. To vodi v nastanek ogrcev, mozoljev in drugih nepravilnosti na koži.

Suha koža

Določena ličila, kot so mat šminke, lahko izsušijo našo kožo. Če jih ne odstranimo, se suhost še poveča, kar lahko privede do luščenja in razpok na koži.

Vnetja kože

Ličila vsebujejo različne kemikalije in sestavine, ki lahko povzročijo draženje kože. Če jih ne odstranimo, se lahko razvijejo vnetja in alergijske reakcije.

Kako zelo pomembno je odstranjevanje ličil?
Kako zelo pomembno je odstranjevanje ličil?FOTO: Dreamstime

Hitrejše staranje kože

Ličila lahko vsebujejo tudi proste radikale, ki povzročajo oksidativni stres na koži. Če se ličila zadržujejo na koži tudi čez noč, se ta stres še poveča, kar lahko pospeši proces staranja kože.

Kako upočasniti upad mišic s staranjem?
Preberi še
Kako upočasniti upad mišic s staranjem?

Pravilen postopek odstranjevanja ličil

Pravilen postopek odstranjevanja ličil je ključnega pomena za ohranjanje zdravja in lepote naše kože. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, ki jih je vredno upoštevati, še posebej, če si želite ohraniti lepo, mladostno in prožno kožo.  

Uporabite nežen odstranjevalec ličil

Izberite odstranjevalec ličil, ki je primeren za vaš tip kože. Nežen odstranjevalec bo učinkovito odstranil ličila, ne da bi dražil vašo kožo.

Začnite z očmi

Za odstranjevanje ličil okoli oči uporabite poseben odstranjevalec ličil za oči. Nanesite ga na vato in nežno obrišite ličila s trepalnic in veke.

Odstranite ličila z obraza

Nanesite odstranjevalec ličil na vato ali blazinico ter nežno podrgnite po obrazu. Poskrbite, da odstranite ličila z vseh delov obraza, vključno z ličnicami, nosom, brado in čelom.

Kako zelo pomembno je odstranjevanje ličil?
Kako zelo pomembno je odstranjevanje ličil?FOTO: iStockphoto

Uporabite čistilno sredstvo

Po odstranitvi ličil uporabite čistilno sredstvo, ki je primerno za vaš tip kože. S tem boste odstranili še preostanek ličil, umazanijo in odvečno olje s kože.

Uporabite tonik

Tonik pomaga uravnotežiti pH-vrednost kože. 

Navlažite kožo

Na koncu ne pozabite navlažiti kože z vlažilno kremo. Izberite kremo, ki je primerna za vaš tip kože, in jo nežno vmasirajte v kožo.

Skrivnostni balzam, ki vas bo rešil razpokanih ustnic
Preberi še
Skrivnostni balzam, ki vas bo rešil razpokanih ustnic

Odstranjevanje ličil je ključnega pomena za ohranjanje zdravja in lepote kože. Z rednim in pravilnim odstranjevanjem ličil se izognemo negativnim vplivom, kot so zamašene pore, suha koža, vnetja in hitrejše staranje kože. Upoštevajte pravilen postopek odstranjevanja ličil ter negujte kožo z redno lepotno rutino in kakovostnimi izdelki. Na ta način boste ohranili zdravo, čisto in sijočo kožo.

Mailing

Koža

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Kako zelo pomembno je odstranjevanje ličil?
Kako zelo pomembno je odstranjevanje ličil?FOTO: iStockphoto
Dihalne vaje, ki jih lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli
Preberi še
Dihalne vaje, ki jih lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli
Kaj je metoda Wim Hof, ki je navdušila svet?
Preberi še
Kaj je metoda Wim Hof, ki je navdušila svet?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375