Zadovoljna.si
Konopljino olje

Lepota

Lepotni trend, ki je zajel tudi Slovenijo

V.H.
13. 05. 2021 07.47
0

Pred nami so toplejši dnevi, ko bo naša koža spet bolj izpostavljena sončnim žarkom, zato je zdaj idealen čas, da ji namenimo malo več nege. V svoj lepotni ritual lahko dodamo naravna olja, kreme in druge izdelke, ki bodo naši koži povrnili izgubljen sijaj, zabrisali kakšno drobno gubico in nasploh poskrbeli, da bo naša koža videti mladostno in naravnost čudovito.

Vsaka ženska želi imeti negovano kožo, zato je še kako pomembno, da ji namenimo vso pozornost, ki jo potrebuje. V zadnjem času so vse bolj priljubljeni kozmetični izdelki, ki vsebujejo naravne sestavine, a je včasih težko vedeti, kateri so najboljši za našo kožo. Izbiro kozmetičnega izdelka zato vedno prilagodimo starosti in tipu kože, pri tem pa upoštevamo tudi njeno trenutno stanje. Zimski čas lahko na koži pusti neljube posledice, koža pa je izsušena, občutljiva in brez sijaja. Težave s kožo pa se povečajo tudi v prehodnih obdobjih, saj so nenadne temperaturne spremembe, na primer ob prehodu mrzlega vremena v toplo ali obratno, izjemno stresne prav za vsako kožo. Če k vsemu temu dodamo še pomanjkanje spanja in vsakodnevni stres, pa je naša koža videti utrujeno, zato nujno potrebuje vašo pomoč – prilagojeno skrb in nego.

Garnier
Garnier FOTO: Arhiv ponudnika

Pomoč naravnih sestavin 

Svoji koži lahko pomagate sami, s svojimi vsakodnevnimi navadami. Izogibajte se stresu, poskrbite za dovolj kakovostnega spanca in vode ter v svoje telo vnesite hrano, ki je bogata z vitamini. Ti imajo tudi antioksidativno vlogo in so odlični v boju proti prostim radikalom, saj preprečujejo staranje zaradi oksidacije.

Vitamin E 

Vitamin E ohranja vlažnost vaše kože in poskrbi tudi za njeno prožnost. Znan je po tem, da zmanjšuje poškodbe ob izpostavitvi UV-sevanju, neguje poškodovano kožo in ima neverjetno obnovitveno moč, zato na vašo kožo deluje pomlajevalno. Prav zato ga lahko vse pogosteje najdemo v izdelkih, ki so namenjeni negi kože.

Poiščite najboljšo podporo za svojo kožo.
Poiščite najboljšo podporo za svojo kožo. FOTO: Arhiv naročnika

Konopljino olje

V zadnjih letih pa je vse bolj priljubljeno tudi negovanje kože z naravnimi olji, ki so sicer v uporabi že stoletja. Med njimi je v ospredju konopljino olje, ki naj bi blagodejno delovalo prav na vsako kožo. Konopljino olje se že od nekdaj uporablja za lajšanje težav s kožo, saj jo zmehča in pomiri ter vpliva na boljšo prožnost kože. Gama-linolenska kislina v olju pa ohranja primerno vlažnost in tako preprečuje težave, kot so gubice in hrapavost, ki se lahko pojavijo zaradi suhe kože. Konopljino olje je celo eno redkih olj, ki se lahko uporabljajo tudi pri koži, nagnjeni k aknam, saj ima nekomedogeno strukturo, kar pomeni, da ne maši por, s tem pa preprečuje pojav aken in izboljša tudi videz kože. To vsestransko in nadvse uporabno olje, pa tudi vitamin E lahko najdete tudi v izdelkih Garnier BIO. 

 Poiščite podporo za svojo kožo tudi v kakovostnih in naravnih izdelkih. 

Vsaka ženska bi morala v svoj lepotni ritual vključiti kozmetiko, ki vsebuje naravne sestavine. Ste že preizkusile dva nova izdelka, Bio Hemp obnovitveno kremo in Bio Hemp nočno olje? Oba izdelka sta del družine Garnier BIO in sta obogatena z ekološkim konopljinim oljem in vitaminom E, zato nudita celovito nego, za katero vam bo koža več kot hvaležna. Vitamin E bo ublažil znake stresa na koži, tako da bo kožo pomiril in nahranil ter gladil tudi drobne gubice. Dvakrat dnevno nanesite s krožnimi gibi majhno količino gelaste kreme na obraz, medtem ko zvečer podobno naredite še z nočnim oljem, pri tem pa se izogibajte predelu okoli oči.

Oba izdelka sta idealna za vsako kožo, zasnovana pa sta zlasti za kožo, ki je utrujena in izpostavljena fizičnemu stresu zaradi pomanjkanja spanja, neugodnih vremenskih pogojev in drugih dejavnikov. Dišava je 100-odstotno naravnega izvora, zato sta oba izdelka primerna tudi za občutljivejšo kožo.

Sponzorirana objava

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493