Zadovoljna.si
Depilacija 3

Koža

Odslej boste pred britjem vedno počele to

M. A.
01. 11. 2021 05.00
0

Koža je naš največji organ in kljub temu v celoti nanjo pogosto pozabljamo in jo zanemarjamo. Posvečamo se koži na obrazu, mažemo si kožo na rokah in nogah, a za kožo je treba poskrbeti celostno in prav zato so še toliko pomembnejši redni pilingi, ki skrbijo za obnavljanje kože, ob tem pa jo tudi oskrbujemo. Preberite si najpomembnejše in najbolj pozitivne lastnosti pilinga, zaradi katerih si boste ta lepotni ritual zagotovo privoščile večkrat!

Pilingi obnavljajo kožo in preprečujejo kopičenje odmrlih celic

Z uporabo pilingov čistimo kožo, s tršimi delci, ki jih najdemo v tem kozmetičnem pripravku, pa obenem še odstranjujemo zgornjo plast povrhnjice in predvsem odmrle celice. Nekdaj priljubljena sladkor in sol vse bolj nadomeščajo tudi mlete kavne luščine, ki veljajo za bogato zakladnico antioksidantov, obenem pa kožo vlažijo, napnejo ter poskrbijo, da postane svilnato mehka. Kremni pilingi so še posebej primerni za tiste, ki imate bolj občutljivo kožo, s koščki, kot so kavne luščine, pa boste poleg odmrlih celic odstranile tudi nečistoče, umazanijo in odvečni sebum.

Pomagajo pri uravnavanju in poenotenju barve polti

Čeprav na piling ne smete pozabiti tudi v hladnejših mesecih, je še toliko pomembnejše, da se ga redno poslužujemo poleti. Najprej že zato, ker se takrat bolj potimo, sicer pa tudi za to, ker boste s pilingom poskrbele, da bo vaša polt, ki je v poletnih mesecih pogosteje izpostavljena soncu, ki je takrat tudi najmočnejše, enakomerno zagorela. Tega trika se lahko poslužite tudi, če uporabljate samoporjavitvene izdelke ali pa morebiti obiskujete solarij, saj bo očiščena koža izgledala bolj zdravo, poleg tega pa bo tudi vaša polt poenotena.

Pred britjem poskrbijo za neželene vraščene dlačice

Pilinga ne smete zanemariti pred britjem, saj ta pomaga odmašiti in odpreti pore, obenem pa tudi očisti drobne delce mrtve kože, s čimer zmanjšate možnosti za pojav vraščenih dlačic, ki jih nobena ne želi. 

Kavne luščine, ki kot stranski produkt nastanejo ob mletju kave, se sicer zavržejo, a so odlična naravna izbira pri kozmetičnih pilingih, ki vašo kožo oskrbijo z antioksidanti.
Kavne luščine, ki kot stranski produkt nastanejo ob mletju kave, se sicer zavržejo, a so odlična naravna izbira pri kozmetičnih pilingih, ki vašo kožo oskrbijo z antioksidanti. FOTO: Dreamstime

Koža ne izgleda bolj zdravo – je bolj zdrava

V hitrem tempu vsakdana, ki smo mu podvrženi, lahko hitro pozabimo na skrb zase in morda v svoje telo vnašamo sestavine, ki bi se jim sicer v velikem loku izognili. Pa tudi če pazite na to, kaj zaužijete in kaj daste nase in vase, so tu še vseeno dejavniki, na katere ne moremo vplivati; naša koža je izpostavljena UV žarkom, vse večji onesnaženosti, vse to pa vodi v prezgodnje staranje kože. Z redno uporabo pilinga in čiščenje kože z in iz nje odstranite strupe, ki se kopičijo, in tako poskrbite, da bo vaša koža dlje mehka, sijoča, prožna in mladostnega izgleda.

Naravne sestavine ugodno vplivajo na več dejavnikov

Pri izbiri pravega pilinga zase morate biti pozorni na to, da je narejen iz naravnih sestavin in da je tako zagotovo prijazen do kože. Zgoraj omenjene zmlete kavne luščine nastajajo zgolj ob mletju kave, zato so kot ta priljubljen napitek polne antioksidantov. Poleg njih se vse več naravnih sestavin, ki se doslej niso pogosto uporabljale za pilinge, zdaj znajde prav v tem kozmetičnem pripomočku. Bučna semena so prav tako odlična alternativa ostrejšim in bolj abrazivnim sestavinam, poleg tega pa so povsem naravna, na voljo tudi v Sloveniji, enako pa skrbijo za to, da se koža temeljito olušči.

Bučna semena so odlična in naravna alternativa bolj abrazivnim sredstvom za čiščenje kože s pilingom.
Bučna semena so odlična in naravna alternativa bolj abrazivnim sredstvom za čiščenje kože s pilingom.FOTO: Dreamstime

Prav to sta imeli v mislih zdaj že izkušeni slovenski podjetnici Nina Štefe in Tjaša Smuk, ki ju je podjetniško življenje dodobra izučilo, da si je za kakovostno življenje treba vzeti čas zase. Svojo življenjsko filozofijo sta podkrepili s številnimi izdelki, med njimi pa sta v času karantene ustvarili tudi kremni piling za telo Bossy Cafe. Ta je ustvarjen izključno iz naravnih sestavin, brez umetnih dodatkov in barvil, posebnost pa je njegova trda oblika, ki ga loči od konkurenčnih izdelkov. Njegove osnovne sestavine so karitejevo in kakavovo maslo, ki nahranita in negujeta kožo, ter bučna semena, riž in kavne luščine, ki poskrbijo za nežen piling kože. Pri izboru sestavin sta dekleti sledili trajnostnemu vidiku; kavne luščine, ki so ena izmed glavnih sestavin pilinga, ob praženju kavnih zrnc namreč postanejo zgolj stranski produkt, ki ga zavržejo. Kofein v kavnih zrnih pa je antioksidant, ki kožo navlaži in pomaga ohranjati njeno napetost.

Izbirate lahko med tremi različicami izdelka. Piling Vanilija latte z vonjem kokosa in vanilije vsebuje kokosovo olje in moko. Ker so sestavine zmlete bolj nežno, je primeren tudi za občutljivo kožo. Piling Tropski cocktail poleg osnovnih sestavin vsebuje tudi mangovo maslo, ki kožo globinsko navlaži in pospeši proizvodnjo kolagena. Piling Jutranji shot z vsebnostjo alg spirulina kožo globinsko očisti, medtem ko bela glina kaolin pospešuje prekrvavitev kože.

Podjetnici Nina Štefe in Tjaša Smuk sta na lastni koži izkusili, da je na poti do uresničitve poslovnih ciljev pomemben tudi čas zase. Z mislijo na okolje sta ustvarili kremni piling za telo iz naravnih sestavin Bossy Cafe, ki kožo nahrani in neguje, hkrati pa ne obremenjuje okolja.

Bossy Cafe
Bossy CafeFOTO: Aljoša Rebolj
Na policah velikega trgovca je postavljenih več kot 200 izdelkov 31 podjetniških ekip. Vsem je skupno, da so v prav vsak izdelek vložili veliko znanja, trdega dela, truda in inovativnosti. Ker pa je trajnostna usmerjenost vodilo projekta Štartaj Slovenija, so podjetniki ustvarili produkte, s katerimi bomo skrbeli za boljšo skupno prihodnost in ohranjali naše okolje zeleno. Med letošnjimi podjetniki je namreč kar nekaj takšnih, ki delujejo po načelu “zero waste” - izdelke so razvili iz sestavin, ki bi bile sicer pri proizvodnji zavržene. Pri skrbi za okolje pa ne zaostaja nobena druga podjetniška ekipa letošnje sezone. Prav vsak od njih namreč pokriva vsaj en vidik, s katerim skrbijo za boljši jutri." 

Tudi letošnja jesen je v znamenju projekta Štartaj Slovenija, ki Slovence navdušuje že šesto leto zapored. Letos vas na policah trgovin Interspar in izbranih trgovin Spar čaka enaindvajset produktov osmih izjemnih podjetniških ekip, na POP TV pa si vsako nedeljo ob 18.05 oglejte njihove življenjske zgodbe, ki so jih pripeljale do razvoja inovativnih in trajnostnih izdelkov, ki jih zdaj predstavljajo slovenskim kupcem.

Bossy Cafe - izdelki
Bossy Cafe - izdelkiFOTO: Aljoša Rebolj
Projekt Štartaj Slovenija že šesto leto zapored navdušuje slovenske potrošnike, slovenskim podjetnikom pa nudi platformo za uspešno rast.
Projekt Štartaj Slovenija že šesto leto zapored navdušuje slovenske potrošnike, slovenskim podjetnikom pa nudi platformo za uspešno rast.FOTO: POP TV

Sponzorirana objava

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493