Zadovoljna.si
Ženska

Lepota

Lepotni trendi, ki bodo dominirali v letu 2021

J.V.
13. 02. 2021 07.03
0

Na priljubljnem družbenem omrežju Pinterest, ki predvsem ženskim pripadnicam predstavlja pravo zakladnico modnih in lepotnih idej, so v teh dneh predstavili seznam lepotnih trendov, ki bodo po njihovem mnenju zelo priljubljeni v prihajajočem letu.

Ustvarjalci družbenega omrežja Pinterest so analizirali podatke o najbolj iskanih lepotnih in modnih pojmih na svoji spletni strani in ugotovili, da bodo v prihajajočih mesecih najbolj priljubljeni naslednji trendi.

'Skinmalizem'

V letu 2020 smo ženske precej manj časa porabile za ličenje. 'Koronakriza' je namreč poskrbela, da sta bila naravni videz in minimalistični mejkap vodilna lepotna trenda. In tudi v prihajajočem letu se bo vse vrtelo okoli naravnega mejkapa. Domača nega je letos iz očitnih razlogov močno oživela in posledično je močno naraslo iskanje receptov za domače obrazne maske. Najpogosteje ste iskale recepte za maske za obraz iz aloe vere in ovsene kaše, tonirano vlažilno kremo, trike za zdravljenje suhe, razpokane kože in še več. Pri Pinterestu so ugotovili, da je povpraševanje po izdelkih za nego kože doma naraslo za dobrih 110 %, trendne so tudi maske za obraz z aloe vero, saj je povpraševanje po njih naraslo za 115 %.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Najboljši recepti za domače maske za obraz, ki delajo čudeže
Preberi še
Najboljši recepti za domače maske za obraz, ki delajo čudeže

Iskanje vsakodnevnega mejkapa  je naraslo za več kot 180 odstotkov. Vse poznamo ta naravni videz, ki ga ustvarimo s pomočjo lahkih in svetlih odtenkov ličil, koža pa je videti sijoča. To je tudi bistvo tako imenovanega 'skinmalizma', ki temelji na zdravju kože in prosojnih teksturah. Najbolj presenetljivo pa je, da so uporabniki Pinteresta iskali predvsem jogijske vaje za obraz. Število iskanj se je namreč kar štirikrat povečalo. Joga za obraz ni samo enostavna in učinkovita, ampak je tudi brezplačna. Preden si torej omislite nove izdelke in pripomočke za nego kože, se postavite pred ogledalo in preizkusite nekaj vaj obrazne joge, ki bodo izboljšate cirkulacijo, omilile napetost obraznih mišic in povečale sijaj kože. In zato nas ne preseneča, da je močno naraslo tudi iskanje odgovorov na vprašanje, kako na naraven način do sijoče kože. Omenjena joga obraza je le en način za doseganje tega naravnega sijaja, pomagate pa si lahko tudi z nekaterimi kozmetičnimi izdelki. 

Karin Velikonja nam je pokazala vajo za odpravljanje gubic na čelu
Preberi še
Karin Velikonja nam je pokazala vajo za odpravljanje gubic na čelu
Z jogo obraza nad zabuhlost in kolobarje pod očmi
Preberi še
Z jogo obraza nad zabuhlost in kolobarje pod očmi

Obrvi bodo še postale še bolj dramatične

Obrvi so v zadnjih nekaj letih doživele pravo preobrazbo in postale ena izmed glavnih modnih smernic. Če so bile v devetdesetih letih priljubljene tanke obrvi, so zadnja letu v hitrem porastu gostejše in poudarjene obrvi. In to se ne bo spremenilo niti v letu 2021. Pinterest poroča, da je v zadnjem času močno naraslo iskanje tako imenovanih gotskih obrvi, in sicer za kar 120 odstotkov, takoj za njimi pa so beljene obrvi, pri katerih je število iskanj poskočilo za kar 160 %. Eden od razlogov za to je tudi dejstvo, da so obrvi postale še bolj opazne, odkar so maske za obraz postale naše redne spremljevalke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brez kit ne gre

Kite so ena izmed tistih ženskih frizur, ki ne grejo nikoli iz mode. Poleg tega da so glamurozne, a vseeno zelo praktične, so tudi eden najboljših načinov izražanja kreativnosti na področju ženskih frizur. Lahko jih okrasite s cvetovi, perlami in različnimi sponkami, spletete pa jih lahko na tisoč in en način. Sodeč po rezultatih Pinteresta pa so trenutno največjega zanimanja deležne kite v obliki mehurčkov, saj je število iskanj pri njih naraslo za 135 odstotkov, in za tako imenovane boksarske kite brez vozlov (+150 %).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Indie' ličenje in nohti

'Indie' je najbolj iskan izraz, ko gre za trende pri nohtih in ličenju. In kaj to sploh pomeni? 'Indie' so kratki živobarvni topi, široke kavbojke in nohti, ki jih krasijo smeški. In ko gre za lepoto, bo leto 2021 posvečeno temu, da se počutite 'kjut'. Iskanje 'indie' nohtov je naraslo za kar 21-krat, iskanje idej za 'indie' ličenje pa za kar 4-krat.  Zelo priljubljen lepotni trend bo tudi očesno ličenje v obliki metuljev, ki pa si ga bodo verjetno privoščile le tiste najpogumnejše. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375