Zadovoljna.si
Mejkap na oskarjih

Lepota

Letošnji oskarji razkrili trende ličenja za pomlad 2020

J.V.
11. 02. 2020 09.08
0

V nedeljo zvečer so podelili najprestižnejše nagrade leta – oskarje. Pod drobnogledom niso bile samo obleke na rdeči preprogi, temveč tudi mejkap hollywoodskih zvezdnic. "Kot vsako leto so tudi letos oskarji nakazali smernice ličenja," pravi umetnica ličenja Katja Škoflek Kumer.

"Priznam, bila sem zelo pozitivno presenečena, ker je prelepe obraze v večini krasil nežen, naraven in decenten mejkap. Veke so bile nežno osenčene v zemeljskih barvah, ustnice pa je krasil nežen odtenek šminke ali glosa," nam je zaupala Katja Škoflek Kumer. "Tu in tam se je v množici videla lepotica, ki jo je krasila rdeča šminka, a je bila to bolj izjema kot pravilo."

To so najbolje oblečene zvezdnice z letošnjih oskarjev!
Preberi še
To so najbolje oblečene zvezdnice z letošnjih oskarjev!

Katja pravi, da jo je na rdeči preprogi najbolj navdušila igralka Renee Zellweger. "Pa ne zaradi prejete prestižne nagrade za glavno žensko v vlogo Judy, ampak ker je njeno lepo belo obleko dopolnjeval resnično naraven mejkap, ki jo je poživil, naredil res mladostno. Prav žarela je. Nežno rdečilo na njenih licih in nežen roza odtenek na ustnicah sta bila pika na i. Prav tako mi je bil všeč mejkap Laure Dern, ki je prejela oskarja za stransko žensko vlogo. Za njen svež videz je poskrbel nevpadljiv mejkap z 'nude' odtenkom šminke."

Renee Zellweger in Laura Dern
Renee Zellweger in Laura DernFOTO: Profimedia

Da je bil naravni mejkap letos glavna lepotna smernica prestižne podelitve nagrad, pa so potrdile tudi mnoge druge zvezdnice. Zanj so se namreč odločila tudi latino igralka Salma Hayek, Penelope Cruz, Scarlett Johansson, Jeniffer Lawrence. "Večina zvezdnic se je odločila za svež, lahko bi rekli pomladi mejkap, ki jih je pomladil. Jane Fonda pa je svoja zrela leta prikrila z zanimivo barvo šminke. Njen vizažist David De Leon je namreč izbral živahnejši in drznejši odtenek roza barve."

"Torej, letošnjo pomlad pozabimo na 'contouring' obraza (senčenje in zabrisovanje linij). Popoln videz bomo dosegle z minimalnim nanosom pudra. Če imate pegice, jih ne skrivat. Ponosno naj krasijo vaš prelep obraz. Svežino bomo dosegle z osvetljevanjem obraza (highlitherjem) in z rdečilom za lica, ki naj bo v nežnih breskovih ali mareličnih barvah. Na ustnice nanesite nežno barvo šminke ali pa zgolj glos, ki naj bo v nežnih roza ali zemeljskih rjavih tonih. Seveda ne smemo pozabiti tudi na maskaro, ki naj bo na trepalnice nanešena v manjši količini, da trepalnice ne bodo zlepljene in grudaste," svetuje Katja. 

Salma Hayek
Salma HayekFOTO: Profimedia
Margot Robbie je bila ena redkih, ki se je odločila za rdečo šminko.
Margot Robbie je bila ena redkih, ki se je odločila za rdečo šminko.FOTO: Profimedia
Charlize Theron
Charlize TheronFOTO: Profimedia
Natalie Portman
Natalie PortmanFOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375