Zadovoljna.si
Puder

Ličila

Vizažistka razkriva, kako izbrati pravi puder zase

Ana Mikolič
24. 12. 2022 05.00
0

Pri izbiri pudra moramo biti res previdne in natančne, saj se napačen odtenek zelo hitro pozna na obrazu in ni videti lepo. V današnjem času imamo poplavo različnih pudrov, korektorjev in vsak teden je priljubljen puder druge znamke, zato se v pestri izbiri lahko hitro izgubimo, če ne vemo, kaj je najbolj primerno za naš tip in odtenek kože.

Najbolj pomembno je, da najprej poiščete vaš tip kože: Ugotoviti morate ali imate mastno, suho ali mešano kožo. Nato izbirajte puder glede na vaš tip kože. Na primer, pri suhi koži ne uporabljajte mat pudrov, ki so namenjeni mastni koži.

Nato sledi izbira barve pudra. Seveda tukaj gledamo na samo barvo in svetlost oz. kako temna je naša koža. Še bolj pomembna pa je pravilna izbira podtona. Nekatere imamo izrazito rumen podton, druge pa roza ali oranžen. Za lažjo izbiro je na internetu kar nekaj posnetkov, kjer si s pomočjo naših žil lažje določimo podton.

Kako pravilno uporabljati korektor?
Preberi še
Kako pravilno uporabljati korektor?

Ko najdete puder, ki nam odgovarja, je obstojen in se lepo zlije z našo kožo, priporočam, da ga kupite v več odtenkih. Sama uporabljam svoj najljubši puder skozi celo leto in imam temnejši odtenek za zimo, svetlejši za poletje, vmes pa oba med sabo mešam.

Tudi pri korektorju pazite na izbiro glede na tip kože, torej pri suhi ne uporabljajte preveč mat korektorjev. Glede barve pa uporabite odtenek ali dva svetlejšega, da vam lepo posvetli pod očmi. 

Za nanos pudra je najboljša uporaba kabuki čopiča, ki hitro razporedi produkt po obrazu, istočasno pa ga ne vpije tako veliko kot gobica. Na koncu lahko uporabite še gobico, ki bo odstranila odvečni puder. Za nanos korektorja uporabljajte gobico, ki ga lepo zblenda pod očmi. Da korektor in puder lepo ostaneta na obrazu cel dan, za konec uporabite še puder v prahu. 

Kako osenčiti različne oblike obraza?
Preberi še
Kako osenčiti različne oblike obraza?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493