Zadovoljna.si
Šminka

Ličila

To je trenutno najbolj vroč lepotni trend ustnic

Ana Mikolič
18. 11. 2022 05.00
0

Na ustnicah se lahko najlažje poigramo z barvami in testiramo različne odtenke in teksture šmink ter poiščemo tiste, ki nam najbolj ustrezajo in laskajo. Trendi barv šmink se neprestano spreminjajo, in če so bile še nekaj časa nazaj priljubljene mat šminke, potem kremne, je sedaj v trendu 'glossy' oziroma sijoč videz ustnic in dobro obrobljene ustnice, kjer jih vizualno malo povečamo.

Sama vsakodnevno najraje posegam po 'nude' odtenkih, saj se v njih najboljše počutim in so mi všeč prav za vsak dan in vse dnevne obveznosti, ki me čakajo. Včasih sem zelo rada uporabljala mat šminke, ker so res najbolj obstojne in zdržijo čisto do večera, vendar imajo eno zelo negativno lastnost, in sicer, da res izsušijo ustnice in preveč poudarijo suhe predele.

Zato že kar nekaj časa uporabljam navadne šminke, ki niso mat tekoče, vendar so kremne. Prva stvar, ki jo moramo narediti, je, da poiščemo dober svinčnik za obrobo ustnic (lipliner), ki bo lepo mazljiv, poleg tega pa lepe barve. Naslednji korak pa je izbira šminke, ki jo lažje kombiniramo in potem tudi spreminjamo. Enkrat bolj na rožnato, drugič pa bolj na rjavo. 

Vizažistka razkriva, kako izbrati pravi puder zase
Preberi še
Vizažistka razkriva, kako izbrati pravi puder zase

Če želimo ustnice rahlo povečati, moramo nujno uporabiti temnejši lipliner, saj s tem lažje prekrijemo našo naravno linijo ustnic. Čez linijo gremo samo na vrhu ustnic, ob strani pa obvezno sledimo naši naravni liniji in ne gremo čez.

Prav tako velja za rdečo šminko, ki po mojem mnenju paše skoraj vsaki pripadnici ženskega spola, vendar jih je treba preizkusiti malo več, da potem najdemo odtenek, ki nam najbolj ustreza. Seveda pa je odvisno od posameznika in od drznosti mejkapa.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478