Zadovoljna.si
Lak za lase

Ličila

Ali lahko uporabimo lak za lase kot fiksator za ličila?

Zadovoljna.si
27. 01. 2024 05.00
0

Ličila so pri večini žensk del vsakodnevne lepotne rutine. Da bi obdržale ličila na mestu skozi celoten dan, so na voljo različni izdelki za fiksiranje ličil, med katerimi je najbolj znan fiksator za ličila, a mnoge namesto njega uporabljajo kar lak za lase. Pa je to res varno?

Včasih se zgodi, da nam zmanjka fiksatorja za ličila, nato pa se spomnimo, da imamo pri roki lak za lase. Toda ali lahko lak za lase res uporabimo kot alternativo fiksatorju za ličila?

Zapomnite si, uporaba laka za lase na obrazu je lahko neprimerna ali celo nevarna. Zakaj je temu tako, razkrivamo v nadaljevanju. 

Zato nikoli ne bi smele spati z mokrimi lasmi
Preberi še
Zato nikoli ne bi smele spati z mokrimi lasmi

Zakaj nekatere uporabljajo lak za lase kot fiksator za ličila?

Preden se poglobimo v nevarnosti in pomisleke glede uporabe laka za lase na obrazu, je pomembno razumeti, zakaj nekatere kljub vsemu to počnejo. 

Najpogosteje se zgodi, da po laku za lase posežemo takrat, ko nam zmanjka dejanskega fiksatorja za ličila, nekatere pa se za lak za lase odločijo preprosto zato, ker verjamejo, da lahko lak za lase zagotovi močnejšo in dolgotrajnejšo obstojnost ličil na obrazu kot dejanski fiksator za ličila. 

Ste že kdaj uporabile lak za lase kot fiksator za ličila?
Ste že kdaj uporabile lak za lase kot fiksator za ličila?FOTO: Thinkstock

Zakaj lak za lase ni priporočljiv kot fiksator za ličila?

Lak za lase ni primeren kot fiksator za ličila zaradi sestavin, ki niso namenjene občutljivi koži obraza. Te kemikalije lahko povzročijo draženje, suhost in alergijske reakcije. Poleg tega lahko lak za lase naredi ličila lepljiva in težko obvladljiva. 

Sestava izdelka

Lak za lase je namenjen uporabi na lasišču in laseh, zato ima drugačno sestavo kot fiksatorji za ličila. Vsebuje lahko sestavine, ki so dražeče ali celo škodljive za kožo na obrazu. Zapomnite si, uporaba izdelka, ki ni namenjen za uporabo na obrazu, lahko povzroči alergijske reakcije, razdraženo kožo ali celo resnejše težave.

Frufru frizure, ki bodo hit v letu 2024
Preberi še
Frufru frizure, ki bodo hit v letu 2024

Močna fiksacija

Lak za lase je zasnovan za močno fiksiranje las, kar pomeni, da je lahko preveč močan in neprijeten za uporabo na občutljivi koži obraza. Običajno vsebuje tudi alkohol, ki lahko kožo izsuši in povzroči nelagodje.

Vonj

Lak za lase ima specifičen vonj, ki lahko povzroči nelagodje.

Nohti, ki jih nosimo tudi po koncu praznikov
Preberi še
Nohti, ki jih nosimo tudi po koncu praznikov

Neprimerna embalaža

Embalaža ni ustvarjena za natančno nanašanje na obraz. To lahko privede do prevelike količine izdelka na obrazu, kar lahko povzroči neprijeten občutek ali celo zamašitev por.

Nevarnost zaužitja

Lak za lase vsebuje kemikalije, ki niso namenjene zaužitju. Uporaba laka za lase na obrazu povečuje tveganje, da ga nehote zaužijemo, kar lahko povzroči resne zdravstvene težave.

Ste že kdaj uporabile lak za lase kot fiksator za ličila?
Ste že kdaj uporabile lak za lase kot fiksator za ličila?FOTO: Profimedia

Vse te težave in tveganja pomenijo, da lak za lase ni primeren izdelek za uporabo na obrazu, zato je priporočljivo, da se izogibate uporabi laka za lase v obliki fiksatorja za ličila. Za fiksiranje ličil raje uporabite izdelke, ki so posebej zasnovani za ta namen. Obstaja veliko drugih izdelkov za fiksiranje ličil, ki so varni za uporabo na obrazu, hkrati pa zagotavljajo učinkovitost ter dolgotrajno obstojnost ličil.

Mailing

Koža

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Trik za popolne kodre, ki vas bo navdušil
Preberi še
Trik za popolne kodre, ki vas bo navdušil
To je ena izmed najbolj šik frizur, ki pristaja vsem
Preberi še
To je ena izmed najbolj šik frizur, ki pristaja vsem

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375