To so ta hip najbolj priljubljeni odtenki rdečila za lica

To so ta hip najbolj priljubljeni odtenki rdečila za lica

Ana Mikolič
17.03.2023, 5:00
0
Rdečilo je zadnje leto eden izmed najbolj popularnih izdelkov pri ličenju. Uporablja se ga veliko več kot včasih, zato imamo na trgu poplavo različnih izdelkov in odtenkov.

Najprej moramo ločiti rdečilo v teksturi. 

Poznamo tekoče, kremne in rdečila v prahu. Včasih je bilo zelo težko dobiti kvalitetno tekoče in kremno rdečilo, danes pa jih je veliko in večina zelo dobrih. Kremno oziroma tekoče rdečilo uporabimo takoj po tekočem pudru in ga najlažje "zblendamo" z gobico za nanos pudra. 

Dodamo lahko kar veliko količino, saj rdečilo hitro zbledi z obraza. Potem izberemo tudi odtenek, še pol leta nazaj so bila popularna le rdečila v barvi breskve, danes pa prevladujejo roza, svetlo roza odtenki. 

Ko končamo z nanosom pudra v prahu, tekoče rdečilo fiksiramo tudi z rdečilom v prahu. Uporabimo podoben odtenek kot pri tekočem in ga s čopičem nanesemo na enak predel kot prej tekoče rdečilo.

Kam vse lahko še nanesemo rdečilo?

Poleg uporabe na naših licih ga lahko uporabimo tudi drugje. Tekočega/kremnega lahko uporabimo na ustnicah, naredi zelo lep efekt, doda malo barve na ustnice in naredi ombre videz ustnic. Rdečilo v prahu pa lahko uporabimo tudi kot senčilo, da nam malo popestri očesni make up in doda malenkost barve. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

PREBERI ŠE
Kako nanesti 'highlighter' za obraz?

PREBERI ŠE
Top nasveti, kako nanesti bronzer, rdečilo in osvetljevalec

PREBERI ŠE
Triki in nasveti, kako oblikovati obrvi