Zadovoljna.si
Ličenje

Ličila

Kako z barvami popestriti spomladanski mejkap?

Ana Mikolič
21. 05. 2023 05.00
0

Kako v vsakodnevni mejkap vključiti barve, ki niso preveč izrazite, a so kljub temu odlična popestritev dnevnega videza?

Barve so letos res 'in'. Vidimo jih na vsakem koraku, predvsem pa prevladujejo pri oblačilih. Od rumenih, rožnatih do zelenih in oranžnih odtenkov. In če smo pri izbiri barvitih oblačil zelo pogumne, pa imamo pri ličenju rahle predsodke in zadržke, predvsem, ko gre za dnevni mejkap.

Pa vendar je barven mejkap, ki ni preveč intenziven, iz dneva v dan bolj priljubljen. Lahko si naredimo čisto navaden, vsakdanji mejkap in ga malenkost popestrimo z barvami. Najlažji način je seveda z šminkami in lip glossi, s katerimi ustnice obarvamo v rožnate, rdeče in oranžne odtenke. Tako mejkap takoj popestrimo in mu dodamo barvo.

Drug način je s senčili za veke. Barvnih senčil se ne smemo takoj ustrašiti, saj v paletkah izgledajo zelo intenzivno, vendar, če jih lepo dodamo in zasenčimo, ustvarijo lep in ne preveč intenziven videz ter dodajo piko na i. V videoposnetku vam pokažem, kako to tudi dosežemo.

In zadnji korak je seveda rdečilo. Z rdečilom lepo dodamo barvo na lica, ko gre za odtenke rdečil, pa lahko uporabimo rdečkaste, rožnate ali oranžne odtenke. Menim, da lahko čisto vsaka izmed nas nosi barve, pa naj bo to na ustnicah ali vekah. 

Na takšen mejkap prisegamo to pomlad
Preberi še
Na takšen mejkap prisegamo to pomlad
Najpogostejše napake, ki jih delamo pri ličenju
Preberi še
Najpogostejše napake, ki jih delamo pri ličenju
Top nasveti, kako naredit 'smokey eye' videz za začetnice
Preberi še
Top nasveti, kako naredit 'smokey eye' videz za začetnice

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375