Zadovoljna.si
Gobica za mejkap - 2

Lepota

Največkrat 'googlano' vprašanje leta 2017 je ...

J.V.
27. 12. 2017 08.31
0

Spletni iskalnik Google vsako leto decembra razkrije, kaj smo ženske v zadnjih 365 dneh najbolj pogosto 'googlale'. Na lepotnem področju, je bilo znova najbolj pogosto vprašanje, kako se znebiti aken, med najbolj priljubljenimi lepotnimi pripomočki pa je bila najbolj iskana gobica za nanos pudrav obliki jajca!

Stiskanje mozoljev - 1
Stiskanje mozoljev - 1FOTO: Thinkstock

Najbolj priljubljeni spletni iskalnik Google je moral v preteklem letu odgovoriti na številna vprašanja in med njimi je bilo tudi veliko tistih, ki so jih zastavljale ženske. Najbolj aktualni sta bili področji lepote in mode, in čeprav je bilo o tem, kako se znebiti strij, celulita in mozoljčkov, v preteklosti napisanega že veliko, gre še vedno za najbolj aktualne ženske teme.

Na prvem mestu se je tudi letos znašlo vprašanje, kako se lahko končno znebim aken? Prvo pravilo se glasi: izogibajte se agresivne kozmetike! Brezglavo menjavanje kreme, tonika in drugih preparatov, ki naj bi preprečili nastajanje mozoljev, bo vaši koži povzročilo več škode kot koristi. Bolj kot dragim znamkam in njihovim 'čudežnim' pripravkom zaupajte naravnim sestavinam izdelkov. Na nepravilnosti, akne in mozolje imajo najboljši vpliv beli riž, sivka in zeleni čaj. Vse te sestavine pomirjajo kožo – riž in zeleni čaj ju prijetno matirata in osvežita, sivka pa ohranja njeno ravnovesje.

Gobica za mejkap - 2
Gobica za mejkap - 2 FOTO: iStock

Izogibajte se uporabi mila in kozmetike z dodanim alkoholom, saj bo koža tako še bolj suha in izsušena, zaradi česar se bo povečalo izločanje loja. Kreme ne smejo vsebovati olja. Izbirajte le med vlažilnimi kremami z manj mastno teksturo. Enkrat na dan prizadeta mesta očistite z oljem čajevca, enkrat tedensko pa koži privoščite oblogo iz gline, ki bo posrkala umazanijo in odvečno maščobo. Masko pustite učinkovati 20 minut, nato pa jo sperite s toplo vodo.

Google je najbolj iskane trende in vprašanja razvrstil v dveh kategoriji. Prva so stili in trendi, v drugi pa so najbolj priljubljene kozmetične znamke. 

STILI in TRENDI

1. Gobica za nanašanje pudra in ličil

2. Umetne trepalnice

3. Mejkap za noč čarovnic

4. Trajno vihanje trepalnic

5. Maturantski mejkap

6. 'Nude' mejkap

7. Lip gloss za povečanje ustnic

8. Mejkap za okostnjaka

9. Obrvi v obliki peresa

10. Lip gloss

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375