Zadovoljna.si
Obrvi

Lepota

Nasveti iz prve roke: kako oblikovati popolne obrvi

Nina Vesenjak
28. 07. 2022 04.15
0

Obrvi in njihovo preoblikovanje je danes postalo specifično področje, prava strokovna "meka". Dejansko bi lahko rekli, da predstavljajo modni dodatek, čeprav so po primarni funkciji namenjene zaščiti očesa, sodelujejo pri mimiki obraza in posledično pri izražanju čustev. So nekakšen okvir obraza.

puljenje obrvi
puljenje obrviFOTO: iStockphoto

Urejenost in definiranost obrvi ima veliko večje zasluge za lep videz obraza, kot je videti na prvi pogled. Ustrezna oblika in ličenje predstavljata pol poti k popolnemu videzu. Resnično je pomembno, da jih ne zanemarjamo, saj njihova urejenost daje pridih odločnosti, lahko bi rekli, da poudari osebnost.

Razlika med naličeno in nenaličeno obrvjo je očitna.
Razlika med naličeno in nenaličeno obrvjo je očitna. FOTO: osebni arhiv

Kot smo že omenili, poznamo različne tehnike urejanja obrvi, na tržišču je ogromno strokovnjakov in raznovrstnih ličil. Oblikovanja in ličenja obrvi pa se lahko naučimo in lotimo same.

Mati narava nam je podarila naravno linijo, kar naj bo osnova ali nekakšna orientacija pri ustvarjanju popolnih obrvi. Velja upoštevati tudi nekaj pravil: zelo pomembno je pravilo začetka, vrha in konca obrvi, ki ga bom v nadaljevanju razložila. Kasneje, ko si z odstranjevanjem dlačic uredimo naravno obliko obrvi, pa je dobro vedeti, kakšno barvo izbrati in kakšen tip ličila. In še eno pomembno pravilo: upoštevajte to, kar je vam všeč. Modni trendi so eno in super je, če se zgledujemo po njih, vendar je tudi pomembno, da upoštevamo svoje želje. Navsezadnje se naše zadovoljstvo zrcali navzven. Zato je pomembno, kako se počutite. Pomembno je, da ste najprej zadovoljna ve.

Takšen je pravilen vrstni red nanašanja ličil (in ja, res je zapleten)
Preberi še
Takšen je pravilen vrstni red nanašanja ličil (in ja, res je zapleten)

KAKŠNE OBRVI SO NAJBOLJ IN?

Trendi so zelo različni. Od naravnih obrvi do zelo umetnih in poudarjenih obrvi. Nekateri kreatorji ličil in ustvarjalci mejkap trendov zagovarjajo 'manj je več', spet drugi 'izrazi se'. Pomembno se mi zdi, da vsaka ženska sledi svojim željam in potrebam. Najbolj 'in' obrvi so tiste, ki najbolj podkrepijo naravni izraz obraza.

Na tržišču imamo pestro paleto ponudbe: oblikovanje in urejanje obrvi (depilacija, puljenje, striženje, britje, nitkanje in trajno odstranjevanje dlačic), ličenje obrvi, microblading, ki je trajno japonsko vrisovanje obrvi. Vse, ki bi si rade popoln videz obrvi ustvarile same, pozivam, da si najprej določite, kakšen videz želite, nato preučite začetek, vrh in konec obrvi, in se na koncu zverzirate še v ličenju obrvi. Verjamem, da vam bo z nekaj vaje uspelo.

Neverjetni lepotni trik, ki smo ga ukradle Korejkam
Preberi še
Neverjetni lepotni trik, ki smo ga ukradle Korejkam

NA KAJ MORAMO PAZITI, ČE SI JIH OBLIKUJEMO SAME?

Kadar se odločimo, da si bomo same oblikovale in naličile obrvi, je treba upoštevati naravni videz, ki naj bo orientacija, osebne želje in pravilo upoštevanja začetka, vrha in konca obrvi. Izberite dobro pinceto, kar pomeni, da dobro prime dlačico, ker v nasprotnem primeru se dlačice trgajo. Mnogim to povzroča bolečino. Pri puljenju je nujno, da dlačice pulite v smeri rasti dlake. Dlako s pinceto primete tik ob koži, še prej pa dobro napnete kožo. Poskusite s kazalcem in sredincem raztegniti področje pod obrvmi, nato pa z pinceto v desni roki primete dlačico. Na ta način se izognete bolečinam. Pulite s hitrimi kretnjami, v smeri rasti.

PRAVILEN POSTOPEK OBLIKOVANJA NARAVNIH OBRVI

Oglejmo si pravilo upoštevanja začetka, vrha in konca obrvi, saj je to pravilo koristno upoštevati pri ustvarjanju popolnih obrvi.

Slika prikazuje začetek, vrh in konec obrvi. Priporočam, da se pravilo upošteva za pravilno razmerje in lažje oblikovanje.

Začetek obrvi: Če od nosnega kotička prek notranjega očesnega kotička linijo nadaljujemo skozi obrvi, dobimo ZAČETEK obrvi. To pomeni, da dlačice, ki so na levi strani, odstranimo.

Vrh obrvi: Linija od nosnega kotička prek zenice, ki se nadaljuje proti obrvem, nam razkrije VRH obrvi oziroma točko, kjer je obrv najvišja, kjer se obrv obrne navzdol.

Konec obrvi: Če od nosnega kotička povežemo linijo prek zunanjega očesnega roba skozi obrvi, vidimo, kje je KONEC obrvi. Kar je na desni strani, odstranimo. Na tem mestu so obrvi ponavadi najtanjše.

Če linij ne moremo vizualizirati v mislih, si lahko pomagamo s svinčnikom.

Preden se lotimo puljenja s pinceto, si obrvi počešemo v smeri rasti dlačic in se nato lotimo puljenja. Nato jih dorišemo z ličili. Na ta način dobimo lepo definirane obrvi.

Edini mejkap trik, ki bi ga morala obvladati vsaka
Preberi še
Edini mejkap trik, ki bi ga morala obvladati vsaka

LIČENJE OBRVI

Za ličenje obrvi obstajajo različna ličila, kot so senčila, barvice in geli. Barvo prilagodimo glede na naravno barvo obrvi. Upoštevamo tudi barvo las.

S spodnje slike je razvidno, kako zarišemo linijo. Začrtamo zgornjo in spodnjo linijo, z upoštevanjem pravila začetka, vrha in konca obrvi in nato zapolnimo še sredinski del. Pomagamo si s postrani rezanim ploščatim čopičem in krtačko, da dobimo malenkost mehkejši videz. Ni treba risati s svinčnikom, saj je videti nekoliko bolj strogo. Blažji in manj strog videz bomo ustvarile s senčilom za obrvi ali pa tudi s senčilom za oči, ki mora biti mat barve.

Postrani rezan ploščat čopič nam zaradi oblike omogoča lažje nanašanje, zato je priporočljiv lepotni pripomoček. Čopič nas lahko zaradi oblike vodi in nam olajša ustvarjanje linije.

Ko smo ustvarile svoje popolne obrvi, lahko del pod obrvjo prekrijemo s svetlejšim senčilom ali korektorjem in tako ustvarimo odprt, svež videz, dvig oziroma lifting efekt.

Rešite preveč populjene obrvi v 3 preprostih korakih
Preberi še
Rešite preveč populjene obrvi v 3 preprostih korakih

NAPAKE, KI JIH DELAMO PRI OBLIKOVANJU IN LIČENJU OBRVI 

Priporočam, da ne brijete obrvi, ker se s tem pospeši in povzroči rast dlačic, tudi na predelih, kjer jih prej ni bilo. Zaradi britja lahko zabrišemo naravno linijo in večkrat opažam, da si ženske tako ustvarijo žalosten, zaprt izraz.

Ne ustvarjajte pretanke linije. Vedno poskusite upoštevati velikost in obliko obraza ter naravni videz obrvi. To naj bo "kompas".

Ne pulite in ne ličite najprej ene obrvi do konca, ampak raje izmenično ustvarjajte. Določite si manjši predel in ga uredite najprej na levi in nato na desni strani obraza in nato nadaljujte.

Ne uporabljajte pretemnih tonov. Naj velja pravilo: manj je več. Upoštevajte barvo naravnih dlačic in barvo las.

Ne ustvarjajte si previsokih lokov, ker lahko delujete jezno.

Ne ustvarjajte si kljukastih obrvi. Tudi iz tega razloga je dobro naštudirati pravilo začetek, vrh in konec obrvi.

To morate vedeti, če si same oblikujete obrvi
Preberi še
To morate vedeti, če si same oblikujete obrvi

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413