Zadovoljna.si
Nohti

Lepota

Kakšni nohti bodo kraljevali jeseni 2022?

J.V.
10. 10. 2022 05.00
0

S spremembo letnih časov prihaja tudi menjava barv oblačil in posledično tudi manikir. Kakšni okraski, barve, poslikave, dolžine, oblike in novosti prinaša jesen 2022, je razkrila nohtna stilistka Tamara Cvelbar.

V manikiri se nakazuje barvita jesen kontrastnih barv. "Pri Pantone Color Institute so oblikovali pet osnovnih klasičnih barv, s katerimi lahko povežemo ostale odtenke. Izbor narekuje barvito in razigrano jesen v večno sezonskih oranžni, rumeni, zeleni in rjavi, ki se jim tokrat pridružujejo še nežno roza, ciklamna, svetlo in jeans modra ter olivno zelena. S pestrim naborom lahko ustvarjamo harmonična nasprotja," je opisala nohtna stilistka Tamara Cvelbar. Jesen in tudi zima bosta torej navduševali predvsem v sicer za sezoni neznačilnih barvah, "kar je odlično, saj nas barve poživijo in nam dajo energijo v kratkih dneh in dolgih nočeh".

"Po živahni pomladi in energičnem poletju nas jesenske barve umirjajo in pripravljajo na zimski počitek," opaža nohtna stilistka Tamara Cvelbar.
"Po živahni pomladi in energičnem poletju nas jesenske barve umirjajo in pripravljajo na zimski počitek," opaža nohtna stilistka Tamara Cvelbar. FOTO: osebni arhiv

Jesen 2022 bodo obenem zaznamovale bleščeče manikire. "Ne toliko v bleščicah, temveč v bisernih efektih osnovnih klasičnih barv, ki jih narekuje Pantone Color Institute. Med njimi so umazano bela, barva lešnika, svetlo siva, sivo zelena in sivo modra. Vseh pet daje idealno izhodišče za vse preostale barvne kombinacije, predvsem s kontrastnimi barvami, kot jih narekujejo smernice," je razložila nohtna stilistka.

Spomnila je na pravi "boom", ki ga je letos sprožila manekenka Hailey Bieber s svojo manikiro v barvi "glaziranih krofov". Gre za nežno biserno barvo z metalik efektom, ki je poleti postala skoraj obsesija. Vse modne navdušenke so jo želele imeti. Trend se je razširil po svetu ter se trdno prijel. Ni se še pripravljen posloviti; nadaljuje se v jesen, "z isto biserno mlečno belo barvo. Biserni lesk je dodan tudi rjavim in čokoladnim odtenkom, kot jih Hailey nosi sedaj in seveda znova navdušuje in narekuje nohtne trende".

Letošnji "must have" so torej biserni učinki, ki jih lahko vnesemo tudi drugim nebisernim barvam v obliki nadlaka ali pigmenta. Obenem se vračajo zlate konice nohtov, "ki jih dosežemo z zlatim krom efektom. Zlate lističe lahko dodajamo jesenskim barvam ali pa živalskim vzorcem, ki bodo v nohtnih dekoracijah prav tako močno zaznamovali jesen. Hiti so predvsem želvji, leopardji in zebrin vzorec v različnih barvnih kombinacijah, ne samo v naravnih odtenkih".

Poleg barv in vzorcev se po kratkih poletnih nohtih spreminja tudi dolžina. Vračajo se daljši nohti, predvsem v obliki mandlja, "ki jim pristaja večna rdeča v vseh možnih odtenkih. Dolgi rdeči nohti v mandelj obliki bodo ostali večno elegantna klasika, tako kot bela francoska manikira. Gre za dva trenda, ki ne bosta nikoli iz mode, ne glede na sezono ali narekovane modne smernice".

Sicer pa Tamara opaža, da se čisto takoj po koncu poletnih dopustov praviloma še nočemo posloviti od energičnega poletja. Septembra smo tako kot pretekla leta večinoma še kar ostajale pri živahnejših barvah, medtem ko smo v oktobru že začele počasi posegati po bolj umirjenih odtenkih. "Veliko žensk se odloči za "nude" nohte, da se, kot pravijo, malo spočijejo po energičnih barvah. Spet druge želijo nadaljevati v barvah. Prilagodijo jih na sezono in nohte obarvajo v odtenke jesenskega listja, čudovitih oranžno-rumenih buč in rjave, s katerimi vztrajajo nekje do konca novembra," je pojasnila.

Jesenskim dnem bodo (pre)hitro sledili zimski, ki pa že pregovorno prinesejo "bleščice v polnem sijaju, kristale, nohtni nakit, žive rdeče barve". Letos bosta v ospredju "zlata in učinek zlatega kroma. Najbolj bleščeč mesec v letu ostaja december, zimska januar in februar pa bosta bolj v znamenju nežnejših, "nude" in pastelnih odtenkov. Omenjena sta običajno edina dva meseca v letu, ki sicer nimata izstopajočih barv nohtov, jih pa pogosto popestrimo z modnim nail art vzorcem pletenin. Nato se marca narava že znova na polno prebuja in takrat tudi na nohte nariše pomladne pastelne barve z rožastimi vzorčki."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399