Zadovoljna.si
Nohti

Lepota

Hit leta so nohti, ki jih krasijo 'flash' bleščice

Špela Zupan
30. 05. 2022 05.00
0

Poletje prinaša brezskrbne trenutke, sproščene dogodivščine, nepozabne zabave, užitke v čudoviti naravi. Pričakuje nas z odprtimi rokami in čaka, da zajamemo življenje s polno žlico. V tako lahkotnem duhu nastajajo tudi poletne nohtne dekoracije.

 "Barve poletja so živahne in energične. Nohti so pisano razigrani, dovoljen je vsak drugačen in naša manikira lahko poleti izgleda, kot da gremo vsak dan na zabavo leta," pravi nohtna stilistka Tamara Cvelbar.
"Barve poletja so živahne in energične. Nohti so pisano razigrani, dovoljen je vsak drugačen in naša manikira lahko poleti izgleda, kot da gremo vsak dan na zabavo leta," pravi nohtna stilistka Tamara Cvelbar. FOTO: osebni arhiv

Barve poletja bodo neonski odtenki, rožnata, koralna, rumena, oranžna in zelena, ki je letos močno izstopajoča in je celo zasenčila siceršnjo barvo leta 2022, barvo sivke. "Barve so živahne in energične. Nohti so pisano razigrani, kajti poletje dovoljuje, da je vsak noht drugačen. Posledično lahko naša manikira izgleda, kot da gremo vsak dan na zabavo leta," je opisala nohtna stilistka Tamara Cvelbar. V najbolj brezskrbni sezoni leta ne bo šlo brez bleščic. Lepo se podajo "k vsaki manikiri, saj se na poletnem soncu čudovito lesketajo in dodajo 'vau učinek'. Hit leta so zagotovo tako imenovane 'flash' bleščice, ki na soncu pričarajo pravi bleščeči spektakel in so zato letos 'must have'."

Poleti si torej lahko date duška, kajti dovoljeno je praktično vse. "Tudi ženske, ki jim morda poslovni kodeks ne dovoljuje izstopajoče manikire, si v poletnih mesecih dostikrat privoščijo neonske barve, morda večbarvno manikiro in kakšen vzorec na nohtih," opaža. Prav tako si prej pustimo daljše nohte in smo drznejše z drugačno obliko nohtov. "Če zaradi praktičnosti večinoma raje nosimo ovalno obliko nohtov, si poleti lažje omislimo kvadratno obliko, med katerimi so priljubljene balerina, 'coffin', klasična kocka in zožena kocka. Nanizane oblike nam lahko zaradi ostrih robov delajo preglavice ob vsakodnevnih opravilih, a si jih poleti zaradi manj obveznosti lažje privoščimo," je dejala.

Kakšna manikira je najboljša za daljši dopust?

Poleti si običajno in praviloma lažje privoščimo dolg dopust, med katerim pa morda nimamo možnosti obiska nohtne stilistke, zato so lahko nohti hitro predolgi in zna biti zelo opazen narastek. Z nekaj nasveti pa lahko manikira z gelom ali gel lakom ostane čudovita, četudi za dva meseca odpotujete na lepše. Tamara Cvelbar tako pred odhodom na dolg oddih odsvetuje celo lakiranje nohtov in bolj priporoča francoski način manikire s širšo konico, da se ne bo poznal narastek. Izbor barve francoske konice je lahko v neonskih odtenkih in nad konico so lahko nanizane bleščice.

"Tudi ob krajšanju zaradi širšega francoskega lakiranja bo še vedno ostala linija konice. Zaradi bleščic, ki ostajajo nad konico, pa bo po krajšanju izgledalo, kot da ste ravno sveže od manikire. Površino nohtov tudi nežno spilite s pilico 'buffer' in čez celotne nohte nanesite navaden prozoren lak," je opisala. Nohte je treba skrajšati na vsake dva do tri tedne, pri čemer v primeru geliranih ali permanentno lakiranih nohtov za krajšanje vedno uporabite pilico in nikoli škarjic, saj bi gel ali gel lak lahko počil.

 Večina si omisli enake barve nohtov na rokah in stopalih, čeprav ni nujno. Tudi različne barvne kombinacije se lahko lepo ujemajo.
Večina si omisli enake barve nohtov na rokah in stopalih, čeprav ni nujno. Tudi različne barvne kombinacije se lahko lepo ujemajo.FOTO: Adobe Stock

Morajo biti nohti na nogah usklajeni z nohti na rokah?

Poletje je tudi priložnost za odprto obutev ter za pedikuro in urejene nohte na nogah. "Ženske si najraje uredimo nohte na nogah v isti barvi kot nohte na rokah, čeprav ni nujno. Nič ne boste zgrešili z različnimi neonskimi odtenki, saj se vse osnovne neonske barve med seboj ujemajo. Četudi imate na rokah neonsko rožnato, nohte na nogah pa v neonsko oranžni, zeleni ali rumeni barvi, bo super kombinacija," je zatrdila. Najbolj univerzalno lakiranje nohtov na nogah je sicer v francoski beli različici, namesto bele pa lahko konice obarvate tudi drugače in jih uskladite z barvami, ki jih boste večinoma nosile poleti. Prav tako na nogah ne pozabite na bleščice, da se bodo lahko prečudovito lesketale v poletnem soncu.

Seveda je tudi na nogah potrebno krajšati nohte, permanentno lakirane vedno s pilico, zatem pa sijaj obnovite z navadnim prozornim lakom. Obenem vemo, da poleti stopala prej postanejo trda, za mehko in čudovito kožo je zato potrebna pravilna nega. "Večkrat jim privoščite piling, ki si ga na enostaven način lahko pripravite tudi sami. V posodici zmešajte dve žlici morske soli, sok cele limone, dve žlici olivnega olja in nekaj kapljic eteričnega olja evkaliptusa ali mete za svežino. S pilingom zmasirajte stopala in več pozornosti namenite poroženeli koži. Na koncu stopala sperite pod mlačno vodo, jih dobro obrišite in nanesite vlažilno kremo," svetuje Tamara Cvelbar.

Poletje bo kot vselej prehitro minilo in zamenjala ga bo jesen. "Ampak brez skrbi, ne bo dolgočasna. Prinaša barve, ne sicer tako žive kot poletne, pa vendar bodo razveseljevale zelena, modra in rdeča ter učinki metaličnih barv," je napovedala. Pestro bo in tudi jesen bo lepa, še prej pa se prepustite in užijte poletje s polno žlico svobode, razigranosti in sproščenosti. V vročih dneh uživajte z družino, s prijatelji in seboj. Bodite drzni z barvami, dolžino in oblikami nohtov. In nenazadnje, privoščite si bleščice, ki bodo potem znova v ospredju šele ob koncu leta.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375